Sisustus & lifestyle since 2009

Search

33. RAKSAVIIKON KUULUMISET


Tämän viikon raksaenergiat on menneet maalisävyjen kanssa painiessa! Yllättävän paljon tuollaiset viheliäiset säätämiset vievät kyllä aikaa ja silloin onkin parempi ottaa aikalisä ja tehdä vähän aikaa ihan muuta.

Yläkerta edistyy onneksi ihan aikataulussaan. Pojan huone on yläkerrassa kaikkein pisimmällä, sillä seinät on tasoitettu ja pohjamaalattu kahteen kertaan eli lopullinen maalikerros/ tapetti enää puuttuu, katto on paneloitu ja INARIA liukuovikaappi paikoillaan. Lattia on kipsivalulla eli tuohon tulee enää askeläänieriste kuten kaapin allekin ja sitten valmis lattia + listat. Ensi viikolla, kun koululaisilla on hiihtoloma, niin voisi olla fiksua houkutella muksut mukaan rautakauppaan ja selailla tapettikirjoja "sillä silmällä". Pizza tai burgeri vois olla aika hyvä houkutin, vai mitä?


Meidän makkarin kesken jäänyt katto ehditään nyt toivon mukaan naputella viikonlopun aikana valmiiksi (pahvilaatikoissa on uudet yöpöydät!). Kuukausi takaperin tuskailin täällä samaisessa tilassa sängynpäätyseinän raitatapetin kanssa ja kiikutettuani aika monta tapettikirjaa rautakaupasta raksalle ja takaisin, päätin lopulta ottaa aikalisän. 

Olin harmissani, kun Lexington raitatapetit näyttivät täällä tunkkaisilta ja Lexington tapettikirjan ainoa harmaa raitatapetti oli vaaleansininen. Mä nimittäin ajattelin silloin, kun kuulin, että Lexingtonilta on tulossa tapettimallisto, että sieltähän mä valkkaan meille tapetit! Tämä säätäminen sävyjen kanssa kuulostaa kovin samalta kuin keittiössä eli samaa temppuilua valon kanssa kuin alakerrassakin. Talomme sijaitsee aukealla mäen päällä, joten valo on voimakasta ja sitä on paljon!


- Timpuri laatoitti tällä viikolla alakerran kylppärin seinät. Laattana on Pukkilan Spectra White Matt eli valkoinen mattapintainen rektifioitu laatta, parin millin saumalla.

Päädyimme pohdinnan jälkeen 1/3 tiililadontaan, sillä seinä- ja lattialaatat eivät ole samalta valmistajalta ja seinälaatat ovat pitkältä sivulta pari milliä lyhyemmät kuin lattian harmaat 60 x 60 cm laatat (vaikka seinälaattojen kooksi on ilmoitettu 30 x 60 cm). Suoraan ladottuna ne olisivat siis ruvenneet jossain kohtaa lattiaan verrattuna ikävästi pykältämään. Laatoituksessa käytettiin apuna Raimondi Tile Leveling kiiloja sekä asennusnastoja, jos ihmettelette, mitä noi tossa kuvassa näkyvät palikat ovat. Niiden avulla laatat saadaan tismalleen samaan korkeuteen ja voidaan tehdä helposti just 2 mm saumalla.


Seinien vedeneristyksiä tehdessä huomasimme, että Unidrain lattiakaivot ovat muutaman millin liian syvällä lattiavalussa, joten timanttilaikalle tulee käyttöä. Lattiavalu oli elokuussa ja kaivot kiinnitettiin jo silloin. Ne oli tietenkin suojattu hyvin muovilla + teipillä, jottei ne menneet vahingossa täyteen betonia, kun lattioita valettiin ja liippaukset tehnyt kaveri onnistui kaadoissa aika hyvin, mutta tuosta linjalattiakaivon edestä täytyy nyt kuitenkin hioa muutama milli betonia alemmas. Kylppärin ja saunan väliin tulee kokolasinen seinä, joten lattian kaadot tarkistetaan nyt samalla, että laatoitus 60 x 60 kokoisella laatalla varmisti onnistuu.

- Lappiportaan porrastoimitus on ensi viikolla ja loppuviikosta on sovittu asennus. Sitten meiltä loppuu vihdoin tikapuita pitkin kiipeäminen yläkertaan! Mukavaa viikonloppua.

2 kommenttia

  1. I feel you, välillä tuntuu hassulta, miten mukamas johonkin "pieneen" asiaan uppoaakin paljon aikaa ja vaivaa. Tsemppiä loppuetapille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana. En halua kiireessä ja väsyneenä tehdä tärkeitä valintoja. Sitä se vaan tuppaa elämä olemaan koko ajan, ainakin näin raksailun loppupäässä! Tsempit myös teille projektiin!

      Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★