Sisustus & lifestyle since 2009

Search

ONKO TÄYDELLISTÄ HARMAATA EDES OLEMASSA?


Taas on viikko vierähtänyt vauhdikkaasti! Timpuri on tehnyt vedeneristykset molempiin kylppäreihin ja huomenna päästään aloittelemaan kosteiden tilojen laatoitusta. Laattana on Pukkilan Spectra White Mat, puhdas valkoinen rektifioitu laatta, joka on kooltaan 30 x 60 cm. 1/3 tiililadonta on tällä hetkellä ajatuksissa, sillä siten laattajako menisi sangen kompaktissa kylppärissä parhaiten tasan, mutta katsotaan nyt vielä aamulla tilanne.. Kylppärissä on Unidrain lattiakaivot, joten lattiaan valitsimme Pukkilan 60 x 60 cm kokoisen #RES-COVER BETON, joka on nimensä mukaisesti betoninharmaa, ja myös matta.

- Harmaa on muutenkin ollut tämän viikonlopun puheenaihe, sillä aika on mennyt täydellistä harmaata maalisävyä etsiessä!


Nämä hitsin harmaat maalisävyt aiheuttavat mulle nimittäin kohta myös (lisää) harmaita hiuksia, sillä olen nyt telannut seinään aika monta väärää värisävyä eli umpikujassa ollaan (lue: kaikki on joko sinisiä, ruskeita tai vivahtaa violettiin ja jos ois ollut aurinkoinen viikonloppu, niin joku ois ollut varmasti myös vihreä)!

Maalasin myös pari pahvinpalaa kahdella eri sävyllä, jotta voin sitten kuljettaa niitä huoneesta toiseen. Näissä nyt näkyy musta oikein selvästi se, että toi "neutraali harmaa" ei vaan toimi meillä.


Värilastussa täydellisen neutraali Teknos NCS S 1500-N on siis meidän keittiön seinässä sinertävä, sellainen kylmä "kalman harmaa" (kuvissa oikealla) ja astetta vaaleampi 1000-N on sitten vaaleansininen. Tikkurilan Pro Grey värikartan sävy 1936 on niin ikään sininen, 1908 liian beige ja 1943 liila.

Ongelman ydin piilee siinä, että talomme sijaitsee aukealla mäen päällä ja valo suorastaan tulvii ikkunoista! Nyt kokeillut maalisävyt on vedetty ikkunaseinälle eli sille vaikeimmalle seinälle, johon kohdistuu vähiten valoa, kun valo tulee tavallaan sen takaa. Keittiökaapit ovat puhtaan valkoiset ja lattialaatat bianco eli harmaanvalkoiset. Seinän sävyn on siis oltava sopusoinnussa lattian kanssa ja nämä kaikki harmaat näyttävät lattiaan verrattuina ihan vääriltä. 

- Lähtötilanteessa siis ollaan, tavallaan, mutta monta kokemusta rikkaampana. 


Poissulkemismenetelmällä tää ei nyt vaan onnistu, niinpä ensi viikolla on tehtävä vielä muutama täsmäisku sävyjen kanssa. Tähänastisista kokeiluista paras sävy on ehkä hieman yllättäen Tikkurilan valkoinen, joka on kaunis lämmin valkoinen (tässä kuvassa meidän lattialaattaa vasten), mutta meille keittiöön se on kuitenkin liian vaalea ja steriili, mutta halusin testata sen tässä yhteydessä muita tiloja varten.

- Reipasta uutta viikkoa ja hiihtolomaa teille, joilla se jo alkoi!


Ihan parhaat Coloria maalit saatu blogin kautta. Sally kiittää!

14 kommenttia

 1. Kuten instassa jo kommentoin, ihan hirvittää aloittaa seinien maalaus :) Värikartat on leväällään keittiön pöydällä ja valinnan vaikeus vallitsee...

  Aikanaan mökille halusimme harmaat seinät ja heti eka sutaisu näytti, että Tikkurilan harmaa olikin aivan vaaleansininen. Uusi sävy löytyi Teknoksen kartasta ja olemme olleet siihen tyytyväisiä. Onni onnettomuudessa: vaaleansininen maali kelpasi hyvin huussin seiniin :D

  Tsemppiä sulle harmaan metsästykseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Harmaita hiuksia tää on ainakin aiheuttanut, mutta en oo ajatellut vielä luovuttaa! Neutraalit on kaikki meillä sinisiä, vaikka ilmansuunat on itä-kaakko ja etelä (valo tulee kahdesta suunnasta).

   Tikkurilalta voi tilata A5 kokoisia värimalleja pientä korvausta vastaan (tulee huomattavasti halvemmaksi kuin pikkupurkkien ostaminen), tosin nekin on melkoisen pieniä plänttejä, jos maalattavaa pintaa on paljon. Ihmisten värinäkökyky on myös erilainen eli kannattaa luottaa omaan intuitioon. Mä voin kyllä antaa sulle kokeilemieni maalien sävykoodit kommentteineen, jos haluat? Tsemppiä!

   Poista
  2. Laita vaan koodeja tulemaan satulinnablogi@gmail.com ❤

   Poista
 2. Valkoinen on paras keittiöön. Ajaton ja sopii muihin sävyihin. Minun mielestäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään kans. Mutta jotenkin se kokovalkoisena näyttää nyt kliiniseltä ja haluaisin keittiön seinään hivenen sävyä..

   Poista
 3. Meillä on olkkari / keittiön seinissä laasti x487. Ehkä turhan tumma, nyt vaalentaisin sitä parilla asteella. Pelkäsin miten seinien kanssa käy, tuleeko niistä aivan liian tummat. Kaikki vieraat ovat tykänneet seinän väristä ja kysyneet mitä se on. Tsemppiä. Laastilla on maalattu paljon suomalaisia koteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanainen. Laasti on ollut itselläkin aikeissa vielä kokeilla, mutta pelkään, että se on ikkunaseinillä liian tumma..

   Poista
 4. Minä tuskailin saman harmaan ongelman kanssa pitkään, valitsin moneen eri kertaan uuden harmaan ja lopuksi päädyin alkuperäiseen valintaani, Tikkurilan värisävyyn Laasti X487. Laasti värillä on maalattu meidän eteinen, olohuone, ruokailutila ja keittiö.

  Kyseinen väri näyttää vaihtavan sävyään päivän mittaan, mutta tietyssä valossa sävy on ennemmin greige, kuin harmaa. Blogissani http://valoatupaan.blogspot.fi näkyy miltä väri näyttää kuvattuna. Lattia on vielä toistaiseksi pinnoittamatta, joten sävyä näkee verrata betonin väriin. Toivotan onnea oikean sävyn metsästykseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Näyttipä teillä hyvältä (oli pakko käydä kurkkimassa). Terhille tuossa ylempänä just vastailinkin, että olen pitänyt Laastia aika tummana, mutta teillä näytti kyllä kovin valoisalta ;DD

   Tsemppiä raksailuun!

   Poista
 5. Meillä on LOMAA ja aurinko paistaa jos nyt muuten ei paista :)... Harmaa on yllä vaikea sävy..ei saa mennä vihreään ei saa taittua siniseen... huh huh! Onnea värivalintoihin !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa lomaa sinne! Meillä lomaillaan ensi viikolla ;DD

   Moni pitää harmaata tylsänä, mutta se on sangen mielenkiintoinen väri, sillä se on yksi maailman vaikeimpia sisustusvärejä!!! Nimimerkki "liian siniset, liilat ja ruskeat harmaat jo kokeiltu"

   Poista
 6. Mulle tosiaan sisustussunnittelija vinkkasi tuon H486 sävyn. Oli itse maalannut kotinsa seinät sillä. Meillä olkkari, ruokailutila ja keittiö on nyt sitten maalattu tuolla sävyllä (olkkarissa lisäksi tehostetapettiseinä) ja sen jälkeen moni meidän kavereista valitsi myös tuon sävyn omaan kotiinsa! 😊

  Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä Mimmi! H486 on kaunis neutraali harmaanbeige, mutta meille keittiöön aavistuksen liian tumma. Tikkurilan Symphony viuhkan sävyt 486 + 487 taitavat olla kaikkein suosituimpia ja tällä hetkellä olen vahvasti kallistumassa meidän keittiössä sävyyn G487.

   Itsekin olen sisustussuunnittelija, mutta jotenkin nämä rakenteilla olevan talomme valaistusolosuhteet ovat sellaiset, että olen joutunut laittamaan omat luottovärini romukoppaan ja katsomaan kaikkea ihmetellen. Raksalla on myös paljon muita pintoja, jotka ovat vielä kesken, joten värimaailmasta ison osan joutuu "kuvittelemaan" tässä vaiheessa. Tavoitteena on vaalea ja valoisa koti, joka kestää elämistä, sillä vain se tekee kaikesta vaivan arvoista. ♥

   Ihanaa viikonloppua!

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★