Sisustus & lifestyle since 2009

Search

MITÄ SAISI OLLA?


Elokuu pyörähti heti turbovaihteella käyntiin! Koulut alkoivat, samoin lasten harrastukset, on sairastettu jo ekat nuhakuumeetkin, oltu pois koulusta, on monena iltana viikossa jääkiekkotouhut, kyyditykset, ensi viikolla alkaa tanssitunnit ym. Ollaan parhaamme mukaan koitettu yhteensovittaa kalenterit ja lukkarit toisiinsa, mutta ennenkuin kaikki rullaa painollaan, menee siihen vielä tovi jos toinenkin. Elämä siirtyy pikkuhiljaa sisätiloihin ja pyykkikori täyttyy, muksut kyselee, mitä vois tehdä, onko mitään syötävää, koska mennään, pääseekö mukaan, voitko tarkistaa läksyt, missä mun pyöränavain on, koska tuut, saanko rahaa, voinko mennä kaverille.- Elokuu tarkoittaa myös monella tapaa uusia alkuja.

Alkaa uusi kouluvuosi ja moni aloittaa uuden harrastuksen, joku rohkea vaihtaa kesäloman jälkeen työpaikkaakin. Myös kiusaaminen on jälleen alkanut ja likapyykki on välillä todella kurjaa. Siitä saavat osansa monet koululaiset, mutta myös me bloggaajat, minkä vuoksi ainakin mulla on kommenttien moderointi päällä = pidän itselläni oikeuden tarkastaa blogiin tulevat kommentit ennen niiden julkaisua. En yleensä julkaise ala-arvoisia ja/tai asiattomia kommentteja ollenkaan, mutta joku aika sitten julkaisin pitkästä aikaa yhden tällaisen raukkamaisen kommentin ihan vaan esimerkkinä muille. Kommentti kun ei mitenkään liittynyt siihen kyseiseen blogitekstiin, jonka kommenttilaatikkoon tämä "anonyymi" päätti käydä vääntämässä tortut. Ja myönnän (pardon me), vastasin kyseiselle anolle tällä kertaa sangen tylysti, mutta olen vaan niiiiiiiiin kyllästynyt näihin! Vastaavanlaisia viestejä on tullut näiden blogivuosien aikana mulle useita kymmeniä, en edes jaksa muistaa kaikkia, sillä yleensä vaan ignooraan ne, mutta niissä on aina yhteisenä piirteenä halu lytätä toinen ihminen, suunnaton halu arvostella bloggaajaa ja kerjätä itselle huomiota. Tällä kertaa siis tein poikkeuksen ja vastasin kyseiselle kirjoittajalle, sillä hän oikein kerjäsi huomiotani tällä + aiemmin jättämillään viesteillä. En siis vaan jättänyt kommenttia julkaisematta ja klikannut sitä roskakoriin, niinkuin yleensä toimin. Jos nyt välttämättä haluatte tietää, niin tutuiksi ovat näinä vuosina tulleet mm. "Älyä jo lopettaa bloggaaminen, ei sun jutut kiinnosta ketään" "Oot ihan surkee" "Oot aivan pa**a" "Oot vanha ja ruma" "Harmaat hiukset ei sovi sulle yhtään" "Menisit kampaajalle ja leikkauttaisit ikäisellesi sopivan mallin" "Teillä on ruma talo" "Sä et osaa sisustaa" "Sulla on tosi rumat lapset" "Luuleksä osaavas kirjoittaa" "Painu vi**uun vanha lehmä" "Ei ton ikänen voi tehdä sitä eikä ton ikäinen tätä" "Mikä säkin luulet olevas" "Yksi mätä omena pilaa koko korin" jne. 

En jaksa ymmärtää ihmisiä, joiden elämäntehtävä tuntuu olevan mollata toisia, syrjiä, lytätä, nimitellä, kuukaudesta ja vuodesta toiseen seurata ja stalkkia sekä käydä säännöllisesti jättämässä haisevia kommentteja blogeihin, puhua peetä selän takana, purkaa omaa huonoa itsetuntoa ja pahaa oloaan muihin, luulla olevansa jotenkin parempia ja kokea voivansa arvostella muita. Yksi piirre näillä kaikilla on kuitenkin sama: kaikki nämä muita haukkuvat ovat niin raukkoja, etteivät uskalla seistä sanojensa takana omalla nimellään vaan vääntävät torttunsa anonyyminä.


Kiusaaminen on aina raukkamainen teko. Se on kiusaajan oma avunhuuto! 


Taivas oli yhtenä elokuun iltana kuin karkkia!

Mitä kävijälukuihin tulee, niin ainakin mun blogia luetaan yhtä innokkaasti kuin ennenkin, mutta kommentteja tulee aiempaa vähemmän. Se on selkeästi ajan kuva, sillä nykyään katsotaan kännykällä nopeasti kuvat ja pikaluetaan ehkä otsikot, ja myönnän itsekin tekeväni niin, sillä aika ei vaan yksinkertaisesti riitä. Bloggaaminen on myös muuttunut, sillä se on ainakin itselläni siirtynyt yhä enemmän instastoryyn ja muun liven puolelle, ja siellä näkyy monesti ne oikean elämän pikkujutut ja tarinat, jotka eivät koskaan edes päädy tänne. Mutta sitä en oikein ymmärrä, että miksi ihmeessä moni viitsii lukea blogia, jos ei pidä sen kirjoittajasta? Eihän kaikista tietenkään tarvitse tykätä, mutta miksi ihmeessä sitten roikkuu täällä? Bloggaaminen on mulle harrastus ja teen tätä mun persoonalla, kirjoitan ja kerron asiat niinkuin mä ne näen. Kukaan ei määrää, mistä pitää kirjoittaa ja kuinka monta kertaa kuukaudessa, vaan voin vapaasti valita itse aiheet ja saatan joskus jopa kertoa mielipiteeni täällä. Mutta blogi ei ole paikka haukkua ja mollata ketään. Korjattakoon vielä se yleinen harhaluulo blogeihin liittyen, että kertoisin täällä kaiken mun elämästä, niin metsään menee ja lujaa! Ainakin tämä bloggaaja kertoo ainoastaan minimaalisen pienen osan, mutta on aina valmis seisomaan sanojensa takana, omalla nimellään.


Kommentoi ja kerro!

Sally's blogi täyttää pian 9 vuotta ja sinä aikana olen julkaissut täällä yli 1300 blogitekstiä. Ja koska olen sheriffi täällä, niin en jatkossakaan julkaise blogiin tulleita negatiivisia kommentteja. Mutta tokihan bloggaajan kanssa saa olla eri mieltä, sillä meillä jokaisella on ihan oma sisustusmaku, miesmaku, musiikkimaku jne. eikä tämän blogin tarvitse miellyttää kaikkia. Asialliset kommentit ovat siis oikein tervetulleita ja totuushan on, ettei blogia olisi ilman teitä lukijoita siellä ruudun toisella puolella!

Nyt sulla on mainio tilaisuus kertoa, mistä aiheista haluaisit lukea blogissani? Tai nähdä enemmän instastoryssä? Onko ne esim. meidän arkiruokia, kuvia kotoa, sisustusjuttuja, lifestyleä, elämää ilman kilpirauhasta, mun lempparipaikka kotona, kerro! Parhaat toiveet toteutan syksyn aikana TOIVEPOSTAUS juttusarjassa! ♥

- Ai niin, muistinko jo sanoa, että on hei oikeesti tosi kiva, kun olet olemassa, vaikka et aina kommentoisikaan!Sally's blogi löytyy myös Facebookista ja Instagramista

18 kommenttia

 1. Harmillista kuraa, mutta et varmaan ole ainoa. Musta olis kiva lukea esim miten alkanut syksy näkyy teillä sisustuksessa ja tietty kaikki arkea helpottavat jutut kiinnostaa aina. Lämmintä syksyä! Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! Juu, onhan näitä varmaan muitakin, mutta kiusaaminen on aina ihan pepusta! Ite oon jo tottunut, mutta käy sääliksi pieniä (ja vähän isompia) koululaisia, jotka joutuvat kokemaan kiusaamista kenties päivittäin.

   Lämmintä syksyä myös sinne!

   Poista
 2. Olen seurannut blogiasi vuosia. Tykkään sisustustyylistäsi ja olisi kiva lukea sisustukseen liittyviä juttuja, esim. stailauksesta. Tsemppiä sinulle. Näitä kateellisia ja omaa pahaa oloaan tosiin oksentavia ihmisiä riittää.Sinä tuot omalla blogillasi hyvää mieltä harmaan arjen keskelle ♥️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sua ihanuus! Kiitos kauniista sanoistasi. Kateellisia on aina ollut ja tulee aina olemaan. Jotkut ovat vaan niin pikkusieluista väkeä...

   Ja kiitos postaustoiveesta! Myös lastenhuoneista ja kylpytiloista toivottiin juttuja ;DD Kiitos, kun olet olemassa!

   Poista
 3. Mulle tuli ihan paha olo puolestasi.Mun tajuntaani ei mahdu, miksi ihmisten pitää haukkua toisiaan yhtään mitenkään, varsinkaan käyttäen tuollaisia törkeyksiä ja henkilökohtaisuuksiin menoa. Mitä se kertoo tästä ajasta ja meistä ihmisistä? Pidä lippu korkealla ja jatka samaan malliin. Kaunista kotiasi haluaisin nähdä postauksissa enemmänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyhjät tynnyrit kolisee eniten. Eli kun ei ole älyllistä kapasiteettia, niin sitten pidetään kauheeta melua tyhjästä!

   Henkilökohtaisuuksiin menolla yritetään varmaan sohia bloggaajaa, jotta hän haavoittuisi ja lakkaisi lopulta kirjoittamasta. Mutta eihän noissa haukkukommenteissa oo ees mitään perää.. Ai että rumat lapset? Tai että harmaat hiukset tai leijonanharja ei sovi mulle..? Taitaa kummuta kirjoittajan omasta pahasta olosta ja kenties lapsettomuudesta ja ohuesta hiuskuontalosta nämä ajatukset. *toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos* Huoh!

   Kotikuvia luvassa lisää! Tää kesä oli kyllä boheemein ever, mutta nyt on jälleen kiva käpertyä sohvannurkkaan! Kiitos, kun olet! ♥

   Poista
 4. Ihan syvältä. Oon kyllä huomannut senkin, kuinka helposti sitä peetä annetaan esim. asiakaspalvelutilanteissa. Itse jokusen vuoden sitä vastaanottaneena toimin juurikin päin vastoin. Kiitän, kehun ja annan positiivisen palautteen. Ja jos joskus on ollut aihetta toisenlaista palautetta antaa, senkin voi tehdä rakentavasti.
  Tsemppiä Sari! Toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Sä oot tän asian yläpuolella <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano, muru! Ja anonyyminä on niin helppo laukoa asioita, joita ei ikimaailmassa uskaltaisi sanoa bloggaajalle päin naamaa! Käydään vaan sotkimassa kirppispöytä ja kirjoitetaan ala-arvoisia viestejä bloggaajan kommenttilaatikkoon... Mikä ihmisiä oikein vaivaa??

   Puss ♥ Ihanaa elokuuta!

   Poista
 5. Onpas törkeitä juttuja sulle tullutkin! Vaikka kuinka järjellä ajattelee että ei noista kannata välittää, niin ihan varmasti tuntuu silti pahalta. Harmittaa oikein sun puolesta!
  Minusta sulla on ollut kivat jutut tähänkin asti, jatka vaan samaan tapaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! Kyllä mulla on muutama ajatus näistä kirjoittelijoista ja heidän henkilöllisyydestään, mutta jätetään ne viranomaisten huoleksi siinä vaiheessa, kun omat konstit loppuu. IP-osoite on aika hyvä johtolanka lähteä purkamaan näitä jopa vuosien ajan samoista osoitteista tulleita kommentteja. Pitkään vaan kippasin ne suoraan roskikseen, mutta kuten tämä uusin nimettömänä viestitellyt sen puki sanoiksi, niin hän ärsyyntyi siitä, kun en koskaan julkaissut hänen herjaavia kommenttejaan. Parempi siis nostaa kissa pöydälle ja puhua näistä! Ja taisi tulla anonyymille yllätyksenä, että viestin lähde on nykytekniikalla varsin helppo selvittää...

   Toivepostauksia tulossa siis jatkossa. Kiitos sullekin, kun olet olemassa!

   Poista
 6. Hyi kauhia, ei kai kukaan voi laittaa toiselle tuommosia kommentteja. Miten julmia voi ihmiset olla, ihan pahaa tekee. Kukaan lapsi ei voi olla ruma. Aina kun koulut alkaa, sitä toivoo ettei kukaan lapsi joutuisi kohtaamaan kiusaamista, vaan kun sitä joutuu kohtaan aikuinen niin eipä siltä välty lapsetkaan. Surullista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Surullista tosiaan! ♥ Mutta vielä surullisempaa on se, että mistäpä ne lapset näitä oppivat kuin isommiltaan.. Nimittely ja haukkuminen kun alkavat monta kertaa jo kotoa, joten mallioppimisen kautta ne siirtyvät ikäpolvelta toiselle. Ja entäs sitten kun olet ystävällinen, sanot päivää, avaat oven toiselle, niin sua katsotaan kieroon tai pidetään tekopyhänä tai jopa tyrkkynä. Varsin vaikeaa on kohta enää olla vuorovaikutussuhteessa, vaikka sehän juurikin tekee meistä ihmisistä IHMISIÄ. Tekoäly ei tule koskaan olemaan yhtä taitava ihmisen kohtaamisessa kuin ihminen itse, jos hän vain itse niin haluaa.

   Peace & Love.

   Poista
 7. Aivan kauheita kommetteja olet saanut.Jokaisen pitaisi antaa palautetta,jonka voisi sanoa myos vasten kasvoja eika vain anonyymina.Enpa usko,etta monikaan kehtaisi tuollaista laukoa.Saalittavia ihmisia tosiaan...Jo monen vuoden ajan olen seurannut blogiasi miten vain olen ehtinyt blogeja seurailla.Totta,etta kommentointi on vahentynyt.Nykyaan on niin helppo painaa fb:ssakin vain "Like!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Lisay ja pahoittelut, että vastaamiseni jäi jonnekin arjen ja jaksamisen välimaastoon ;DD

   Itsekin seurailin aktiivisimmillaan lähemmäs sataa blogia. Nyt harmikseni aika moni on lopettanut tai postailee enää harvemmin, joten onhan se määrään suhteutettuna aika ymmärrettävää, ettei aina ehdi jättää viestiä käynnistään. Itsekin bloggaajana koen siitä jatkuvaa huonoa omaatuntoa, kun aika ei vaan riitä, sillä kommentit ovat jokaiselle bloggaajalle suuri onnen lähde, joten ihanaa, kun ehdit käyttää pienen hetken ihan vain minulle.

   Kaunista syksyä! ♥ Vai onko teillä siellä lämpimässä syksyä ollenkaan?

   Poista
 8. Kiitos kommentista blogiini, tulin heti lukemaan tämän sinun juttusi ja aivan täysin samoja ajatuksia on myös sinulla. Toivottavasti tämä aikuisten somekiusaaminen saataisiin tulevaisuudessa jollan konstilla kuriin! Sulla onkin mielenkiintoinen blogi, täytyy laittaa sun Instagram seurantaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin ihanainen! Ja tärkeistä asiosta kirjoitit sinäkin ♥

   Ihanaa syksyä!

   Poista
 9. Älytöntä että joku voi kirjoittaa niin rumasti, pitäisi mölyt mahassaan. Kiitos kivasta blogista ja sisustusjutut ja kuvat aina kiinnostavat sekä postaukset esim messuilta. - piritta-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! Eikö oo kumma, että jotkut eivät pysty hillitsemään itseään, vaan on pakko olla ilkeä. Ja miksi pitää käydä blogissa, jos ei pidä siitä tai sen kirjoittajasta? Peiliin katsomisen paikka ihan selvästi.

   Mukavaa syksyä! PS: Toiveesi toteutuu, sillä ensi viikolla on tulossa juttua Habitare-messuilta ;D

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★