Sisustus & lifestyle since 2009

Search

TERVETULOA VUOSI 2019


- Joululle heitettiin Loppiaisena hyvästit ja kuvan kuusi pakattiin odottamaan ensi joulua. 

Jätettiin vielä paperitähdet ikkunoihin, sillä aamut ovat pimeitä ja tähdistä saa mukavaa tunnelmavaloa, joka ei häikäise unenpöpperöisiä silmiä. Lunta on paljon ja se saa päivisin ikkunoista tulevan valon loistamaan puhtaan valkoisena, vielä kun saataisiin aurinkoisia päiviä, niin oispa kiva ottaa vuoden ekat sisustuskuvat.


Olen viime viikot ahertanut KiAT opiskelujeni loppusuoralla ja saanut nyt kaikki tutkintosuoritukset viimein tehtyä ja jätettyä arvosteltavaksi. Aloitin 2018 tammikuussa sivutoimisen opiskelun työn ohessa ja lyhenne KiAT on siis kiinteistönvälitysalan ammattitutkinto. Aikuisena opiskelu on tosi kivaa ja tuntuu hienolta saada yksi iso asia to do -listalta valmiiksi (joo, mä oon sellainen lista-ihminen ja mun mies ei sitten yhtään). 

Niin kliseistä kuin se onkin, niin tämä vuoden vaihtuminen on myös monella tapaa uuden ja uudistumisen aikaa. On aika heittää irti menneestä ja suunnata katseet tulevaan. En varsinaiseti tehnyt mitään isoja lupauksia tälle vuodelle, vaan jatkan jo aiemmin hyväksi havaittua linjaa pitää huolta itsestä ja läheisistä. Koitetaan syödä terveellisemmin (lisää kasviksia, vähemmän sokeria ja punaista lihaa), liikkua enemmän ja yritän opetella olemaan armollisempi itselle. Pedanttina ja järjestystä rakastavana luonteena nautin, kun asioille ja tavaroille löytyy paikkansa ja ne loksahtavat paikoilleen. Isojen asioiden eteen joutuu näkemään myös paljon vaivaa eli mikään tärkeä tai arvokas ei koskaan tule ilmaiseksi. Huomaan, että vanhemmiten tulee myös mukavuudenhaluisemmaksi ja tajuaa, ettei tavara tee onnelliseksi vaan vähemmälläkin pärjää. Siksi kohtuullistaminen ja kokemusten kerääminen ovat tämän vuoden kantavia teemoja elämässä. Toki siisti koti on ihana, mutta arvostan myös enenevissä määrin yhteistä aikaa perheen kanssa, samoin kuin kunnon yöunia eli siivotaan sitten vaikka huomenna! Jos tavaran sijaan koittaiskin kerätä mieluummin elämyksiä ja yhteisiä kokemuksia. Aikatauluttaminen ja asioiden organisointi ovat aina ollut mulle helppoja, mutta kiireestä ja stressaavista tilanteista ei silti onnistu välttymään, kun elämä vie mennessään. Onneksi suunnitelmallisuudella pystyy melko paljon helpottamaan arkea ja stressistä palautuminen on helpompaa, kun saa aina välillä edes pienen hetken tehdä sitä mitä todella rakastaa. Tiedättekö, jotain sellaista, jossa ajantaju vallan katoaa! Maalata vaikka seinää, ottaa valokuvia, vaahtokylpy tai hemmotella perhettä hyvällä ruualla. 

- Olisi kiva kuulla, mitä positiivisia asioita ja/tai tavoitteita kuuluu sun vuoteen 2019?