Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Tilasomistus Klubilla

Olen saanut paljon yhteydenottoja näihin sisustusalan opintoihini liittyen. Kiitos niistä! Aihe tuntuu kiinnostavan aina vaan, vaikka sisustamista tuleekin joka tuutista ja kaikilta kanavilta ;) Tällä viikolla pääsimme tekemään stailausta/ somistusta Tullipakkahuoneen Klubille, Tampereella. Tila piti muuttaa yhdeksi päiväksi seminaarikäyttöön ja sisustaa siten, etteivät somistuksessa käytetyt materiaalit päätyisi tilaisuuden jälkeen roskiin vaan niitä voisi käyttää vielä muussa tarkoituksessa.
 
Tutustumiskäynnin jälkeen somistuksen kolme pääteemaa oli hyvin helppo valita: tilaan piti saada lisää valoa, väriä ja iloa! Me sisustussuunnittelijaopiskelijat suunnittelimme somistuksen ja näyttely + messurakentaja opiskelijoiden kanssa toteutimme sen sitten seminaariin sopivaksi mm. rautakauppojen ylijäämämateriaaleilla (tapetti, laminaatti, muovimatto ym), joita olimme työstäneet suurimmaksi osaksi jo etukäteen.
 


 

Muovimatto taipui käsissämme kauniiksi kukkakoristeiksi, pöydät saivat tapettipöytäliinat, seinät tapettitilkkuja väriläiskiksi ja seminaarimateriaali sujautettiin jokaiselle osanottajalle uniikkeihin tapettitaskuihin. Kurssin vetäjällämme on oma yritys, jonka puitteissa hän valmistaa kierrätysmateriaaleista eko-designia brandillä Think Today. Käykäähän tutustumassa sivuihin täällä!
 
Eiks ookin aika hurja naisten veski?
Tapahtumatilan somistaminen vaati paljon etukäteissuunnittelua, esivalmisteluja ja hyvää aikataulutusta. Tilaan mm. oli pääsy ainoastaan sen aukioloaikana ja somistamisen ja tapahtuman "pystytyksen" piti tapahtua melko tiukalla aikataululla, seminaaria edeltävänä iltana. Erittäin opettavainen case ja mahtava kokemus! Ja hienosti me siitä selvisimme, vaikka puolikuntoisena pitikin itse painaa kaikki läpi.
 
-Sally-
 

6 kommenttia

 1. Tosi kiinnostavilta vaikuttaa noi sisustussuunnitteluopinnot. Viikonloppuna häiden somistusta harrastaneena tuumailin, että olisi kyllä kiva olla sisustusalalla töissä:) Hienolta näyttävät klubin somisteet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, VillaVaahtokarkki. Sullakin olisi selvästi kykyjä alalle! Mukavaa viikonloppua.

   Poista
 2. Kuulostaa mielenkiintoiselta :)
  Miten kauan tuo koulu kestää ja kaunko olet opiskellut? Niin ja missä opiskelet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisustusalan opiskelu on oikeesti tosi mielenkiintoista. Opiskelen IKATA:ssa eli Ikaalisten Käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa. Opinnot ovat nyt hieman yli puolivälissä eli valmistun ensi keväänä. Yhteensä sisustusalan ammattitutkinnon opinnot kestävät 2 vuotta näin työn ohessa suoritettuina.

   Poista
 3. Ihana ala opiskella, olisipa kiva nähdä livenä kokonaisuus. Viestiä sisustamisesta laitoin sinulle matkaan:)
  Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikkis Ilona, laitoin sulle emailia ;) Viikonlopputerkuin, Sally

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★