Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Kuopion asuntomessut 2010

 


Kuopion asuntomessut on kierretty, josta hatunnosto perheelle. Yhtälö oli nimittäin aika mahdoton, mutta hienosti siitä selvittiin: piiiiitkä ajomatka + koko päivän kävely + jonotus talokohteisiin + uskomaton helle. Lapsilla oli kuuma, jalat väsy ja vessahätä vuorotellen. Iso osa ajasta meni levähtäessä varjopaikkoja ja vessoja etsiessä. Osassa kohteita puolestaan oli niin paljon väkeä, että tutustuminen itse kohteeseen oli haastavaa. Myös jätskikioskilla jonotettiin, samoin ruokapaikassa ja tietenkin pääsystä veskiin. Ja kuumuus talojen yläkerroissa oli aivan uskomaton, niinkuin kuvitella saattaa: ahtaat tilat, kymmeniä ihmisiä ja ulkolämpötila +30 (voi vain kuvitella, mitkähän mahtoivat sitten olla lukemat talojen sisällä yläkerrassa..). Kokonaisuutena messut olivat kuitenkin mielestäni kiinnostavat ja nuorekkaat eli kannatti käydä. Olin etukäteen listannut meitä kiinnostavat talokohteet netin ja sisustuslehtien perusteella ja sen lisäksi tutustuimme muutamiin muihinkin kiinnostaviin kohteisiin, kaikissa kun oli aivan mahdoton käydä yhden päivän aikana. Kuvia räpsin päivän aikana lähes kolmesataa - luit aivan oikein - hämmästyin itsekin, kun autolle päästyämme katsoin lukemat. Kuvattavaa oli siis paljon. Tässä omasta mielestäni messujen parhaat palat (klikkaamalla kuvat aukeavat isompana):

Lastenhuoneet 
Makuuhuoneet
Ylelliset kylpy- ja wc-tilatParhaat näkymät


Tykkäsin myösTykkäsin kovasti lattiaan asti ulottuvista maisemaikkunoista. Samoin terasseihin ja niiden viihtyisyyteen oli panostettu kiitettävästi. Luonto oli vahvasti läsnä ja hienosti oli maltettu jättää osa tonteista mustikanvarpuineen ym. ihan luonnontilaan. Myös rantasaunat olivat ihana idea ja hyvin toteutettuja oleskelutiloineen. Saunat olivat pääosin sisältä mustia ja lasiseinäisiä eli tunnelma ennenkaikkea!Funkkistalossa hienot liuskekivilaatat johdattivat rantasaunalle. Tässä talossa ei oltu pihistelty missään. Toisessa rantalukaalissa puolestaan oli ratkaistu kivasti suurten maisemaikkunoiden valaistus lattian kautta (mutta miksiköhän sähkömies ei ollut asentanut riittävän leveää peitelevyä pistorasioille, kun kiviseinään tehdyt aukot pilkistävät ikävästi?).


No thanks!

Nämä edellä esitellyt olivat siis "miun makkuun" eli tykkäsin. Kauheita hirvityksiäkin mahtui messuille mukaan, joista seuraavassa. Esim. tämä ihan kiva olkkari, mutta näkymää hallitsee naapuritalon seinä + kattoterassi! Tai tämä makkari, jossa oli kutsuva futon-sänky, mutta sen naapuritalosta taas on pyöreän ikkunan vuoksi suora näkymä vuoteeseen (tai ehkä se juuri onkin nimenomainen tarkoitus ;)Kiitos, mutta ei kiitos, myös näille seuraaville. Suuret sadevesisuihkut ovat ihania, mutta tämä riisuttu versio oli kuin suoraan Auschwitzin kaasukammiosta:Tai sitten tämä seuraava. Kattovalaisinratkaisu, joka on joidenkin mielestä varmasti hieno, mutta omasta mielestäni kuin valaistu Aalto-maljakko olohuoneen katossa. Ja samaisen talon kustannusarvio oli muuten 850.000 €. Entäs tämä höyrysauna sitten? Eikös saunassa ole tarkoitus rentoutua ja mielen levätä? Nämä laatoitusratkaisut kyllä mielestäni hieman riitelevät keskenään...Osa esittelytaloista oli myös mielestäni ratkaisuiltaan jo valmiiksi vanhanaikaisia ja osassa tuli vaikutelma kuin rahat olisivat loppuneet kesken tai pintojen viimeistelemättömyys kertoi karua kieltään siitä, että ainakin kiire oli tullut ennen messujen alkamista (mikä on kyllä ihan yleistä rakentajien keskuudessa, sillä budjetti ja aikataulu venyy ja paukkuu siinä missä rakentajan hermotkin).

---

Vaan tämä Jorma Uotisen sisustama Italia-talo oli aivan omaa luokkaansa! Jo terassilla seissyt jääkaappi sai suupielet nousemaan hymyyn. Ja pikkuvessaan kurkistaessani olin myyty. Pyyhkeetkin pedantisti järjestyksessä. Oih.Yläkerran lastenhuoneessa oli sänkynä riippukeinu - varmaan lähes jokaisen pikkupojan unelma! Toinen lastenhuone täynnä lattiatyynyjä ja säkkituoleja - ei kun antaa luovuuden ja inspiraation lentää!

Ciao!

6 kommenttia

 1. Olitpa napsinut paljon hienoja kuvia! Aivan ihania järvinäköaloja monista taloista ja ihania terasseja. Mun tuleva vessan lattia oli muuten siinä kylpyhuoneessa leijonantassujen alla :)

  VastaaPoista
 2. Lenni: WOW! Varmasti ihana teidän tuleva veski! Itsekin rakastan mustavalkoista. Tuo lattia oli myös oma suosikkini ja sopi mainiosti leijonantassuammeen tunnelmaan. Kattokruunukin oli oikein sopiva samassa tilassa + mustaksi petsatut kylppärin kattopanelit korostivat tunnelmaa. Mikäs siinä, kun huonekorkeus oli ainakin 270cm jopa kylppärissä!

  VastaaPoista
 3. Hienoja kuvia! Ihania näköaloja on siellä uusilla asukkailla, kateeksi ihan käy ;)

  VastaaPoista
 4. Pidin samoistaa asunnoista ja huoneista kuin sinäkin. Ylimmäisistä kuvista aivan mahtavat näköalat.
  Kiitos näistä kuvista!

  Mukavaa viikkoa sinulle!!

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia, noi näköalat on kyllä huikeet...mutta kukahan pesee ikkunat :)?

  Tuon oikean puoleisen makkarin päiväpeiton ottaisin mielelläni meille (ja ne korkkarit ;).

  Ihanaa torstaita!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★