Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Arkistojen kätköistä


1. Olen vuosikausia säilyttänyt tätä suloista koirakuvaa kovalevylläni. Bichon frisé neiti, jollaisesta olemme aina haaveilleet.. On vain yksi suuri mutta -- minun lukuisat allergiani (mm. kissoille ja hevosille), joten ylipäätään minkään lemmikin ottaminen arveluttaa. Olisi kuitenkin tosi ihanaa kuulla kokemuksia tästä rodusta, te joilla tämä on, tai tunnette jonkun sellaisen perheen. Meidän perheessämme ja sydämissämme kun olisi juuri tällaisen kokoinen kolo ;)2. "Naisen mieli muuttuu.." Melkein nolottaa kertoa, että näissä kaikissa kolmessa kuvassa on meidän yksi ja sama pikkuveski. Ensin, kotimme valmistuttua vuonna 2005, pikkuwc oli keltainen (tapetti kun oli iki-ihana Laura Ashley). Sitten vain 2007 yhtenä sunnuntaina kyllästyttiin sen paahtuneeseen väriin miehen kanssa ja jo samana iltana veski oli tapetoitu siniseksi ;) Kaapissamme oli sopivasti 1 rulla Sandbergin mustikansinistä, jonka olin joskus raksa-aikaan napannut rautakaupan poistokorista ja se riitti hienosti, kun vessan seinissä on valkoinen puolipaneli. Melkein pari vuotta tuota sinistä kautta kestikin.. Kunnes pikkuvessan seiniin vaihdettiin 2009 Sandbergin harmaa pikkuruudullinen Elsa. Ja samalla koko veski tuli paljon isommaksi ja valoisammaksi. Valkoisella on totisesti ihmeitä tekevä vaikutus!


3. Tämä viimeinen kuva sopii tähän Pääsiäisen aikaan kuin nenä päähän. Nimittäin kun Isosisko oli sen ikäinen kuin meidän Pikkusisko nyt, hän pääsi ekan kerran mukaan virpomaan. Mutta itku tuli sen aamun valmistelutohinoissa, kun reppana pelästyi niin kovin omaa peilikuvaansa, minkänäköinen noidan naama hänelle oli tehty! Nyt tämä seitsemän vuoden takainen kuva naurattaa häntä itseäänkin, mutta onneksi sain silloin tämän surkuhupaisan tilanteen tallennettua ensimmäisellä digikamerallani ;)"You are beautiful -tunnustus on tarkoitettu kaikille blogistanian näteille blogikirjoittajille :). Tunnustuksen saaja haastetaan julkaisemaan 3-5 ennenjulkaisematonta kuvaa omasta elämästään pienten selitysten kera ja jakamaan tunnustus eteenpäin kolmelle muulle!"

Nämä olivat siis mun valinnat arkistojen kätköistä. Oli tosi kiva muistella menneitä ;) Kiitos kivasta tunnustuksesta, Päm! Jaan tämän nyt eteenpäin seuraaville:

Johannalle - Omamaamansikka
Marialle - Syrup & Honey
Marille - Siltakulmaan

Ja kivaa tiistaita ihan kaikille!8 kommenttia

 1. Bichonit on ns. vähiten allergisoivia koiria. Mikään koira ei ole satavarmasti allergiavapaa, mutta nämä kaiketi vähiten aiheuttavat allergioita. Tuttavaperheellä ollut Bichon Frise sekä Vehnäterrieri (perheessä siis koira-allergikkoja). Itsellämme ollut Bichon Havanais, eikä aiheuttanut allergiaa.

  Kiva tuo trullikuva, niin kovasti ajankohtainen =)

  -Tuija-

  VastaaPoista
 2. Minunkin käsityksen mukaan Bichonit ovat vähiten allergiaa aiheuttavia. Kannattaa vähän testailla ennen päätöksen tekoa, mutta toivoa olisi, että se rotu sopisi teille. Olisko jollain tutulla Bichon, jonka voisi pyytää kyläilemään?

  VastaaPoista
 3. Tuija: Niin olen kanssa kuullut, että Bichonit sopisivat. Mutta ei kait kukaan voi antaa täyttä varmuutta.

  Annikka: Harmillista, mutta emme tunne ketään, jossa olisi tämä nappisilmä koira :/ Olisi ihanaa saada tällainen perhe kylään.

  VastaaPoista
 4. Bichoneista allergian suhteen minulla ei ole kokemusta, mutta cottoneista sen sijaan on. Meillä on ollut coton de tulear-rotunen karvapallo 8 vuoden ajan eikä allergiaoireita ole meidän perheen kolmella allergikolla ollut. Itse olen meistä kolmesta allergisin ja jo 15 minuutin oleskelu muiden koirarotujen kanssa saa aikaan allergisen reaktion. Ainoa hoitotoimenpide missä nenä ja silmät kutisee, on korvakarvojen nyppiminen. Mutta sitä ei onneksi tarvi tehdä kuin korkeintaan kerran kuussa. Turkki on kyllä työläs, mutta luonteeeltaan ne ovat aivan huippuihania. Oikeita koiramaailmanklovneja, kuten rotuesittelyissä kerrotaan.

  VastaaPoista
 5. Kiitos, Sally! Otan haasteen ilomielin vastaan. Nyt vain täytyy kaivella kuvakätköjä...

  Eilen muuten aloin kaupassa jotenkin kaihoisin mielin katsella kaikkea tummansinistä :)

  VastaaPoista
 6. Minun allergisella ystäväperheelläni on myös tuo aiemmin mainittu Coton de tulear eikä minkäänlaisia allergiaoireita ole ilmennyt. Käsittääkseni Bichonit ovat samalla tavalla vähän allergisoivia? Meillä on kotona varsinainen karvanpöllyttäjä, varsinkin karvanlähtöaikana tilanne ryöstäytyy ihan käsistä. Karvaa on kaikkialla vaikka kuinka imuroisi (mutta koira nukkuu sängyssä mun vieressä silti vaikka joudun karvoja nyppimään suustanikin :) :) Onneksi ei ole allergiaa. Siinäpä suloinen pikku virpoja kuvassa. Pitää muistaa ostaa kaupasta palkintoja virpojille, sunnuntainahan heitä on liikkeellä.

  VastaaPoista
 7. Meillä on kans coton de tulear. Se on 3vuotta vanha. Itselläni ja yhdellä lapsellamme on koira-allergia ja ei tee meille kummallekaan mitään oireita. Turkki on kyllä työläs jos pitää sen pitkänä. Minä olen leikannut sen lyhkäseksi yleensä kesällä. Meillä tosin tämä kärsii eroahdistuksesta ja se rajoittaa yksin oloa.

  VastaaPoista
 8. Meilläkin Cotton ja ei tee mun SUPER-allergiselle miehelle mitään oireita. Pentuaikana tuli kyllä, mutta koiran vanhetessa siedättyi ja meni ohi.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★