Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Kastejuhla


"Lapsi on meille annettu,
että oppisimme ehdoitta rakastamaan.
Että vaalisimme hänessä
viattomuutta ja iloa,
tulevaisuutta ja toivoa.
Maailman huomista.

Lapsi on meille annettu,
että osaisimme yhä ihmetellä.
Mykistyä ihmeen edessä."-Maaria Leinonen-


Lauantaina 2.4.2011 rakas kummipoikamme sai Pyhässä Kasteessa nimekseen Patrik Johannes. Kastemekko oli sama, jossa minut kastettiin vuonna 1970 ja sisareni 1973, ja sen jälkeen kaikki minun lapsistani. Mekko on valmistettu äitini hääpuvun hunnusta ja silkkinauha vaihdetaan sen mukaan, onko kastettava tyttö vai poika. Pikku Patrik käyttäytyi oikein hienosti koko toimituksen ajan, mutta on mitä ilmeisimmin huumorimiehiä, sillä plumpsautti suustaan tutin suoraan kasteveteen siinä vaiheessa, kun tyttöserkut kuivasivat hänen päätään ;) Reipas äiti poimi tutin maljasta. Yleensähän on tapana laittaa muistoksi kastevettä hieman talteen pulloon, mutta Patrik keksi uuden, hauskemman tavan ja nyt hänen tuttinsakin on kastettu!

Tilaisuuden jälkeen kahviteltiin seurakuntatatalolla. Mukana olivat vain lähimmät sukulaiset ja pappi oli sama, joka vihki Patrikin vanhemmat vuonna 2009. Jokainen halusi pidellä poikaa hetken sylissään eikä hän ollut moksiskaan, vaikka syli vaihtui useaan otteeseen. Tässä viimeisessä kuvassakin vain hymyilee, kun minun vanhin tyttäreni pitää häntä sylissään ja nuorimmaisemme varovasti silittää hentoa tukkaa.

5 kommenttia

 1. Onnea vauveliinille todella kauniista nimestä!!
  Ihana hymy!! Vauvan hymy vie jalat alta -on ne niin ihania:)

  VastaaPoista
 2. Suloinen poika :) ja kaunis nimi todella. Onnea perheelle ja kummeille!

  VastaaPoista
 3. Kaunis lapsi (lapset!) ja veijari jo nuorella iällä!

  Onpas teillä upean perinteikäs kastemekko. Liikuttava, kaunis idea.

  Minä tietysti olen ihan innoissani myös tästä Johanneksesta. Ulkomaalaisen korvaan Johannes kuulostaa melkein kuin Your Highness eli teidän korkeutenne :)

  VastaaPoista
 4. Voi mikä söpöliini! Vauvat on niin ihania :) Ja kauniin nimenkin poika sai. Onnea vielä!

  VastaaPoista
 5. Onnea kummeille ♥ Meillä on myös perintömekko, jossa kastettiin minut ja veljeni ja nyt myös meidän lapset. Ihanaa, että on jotain pysyvää. Komian nimen poika sai!
  Hih, hauska tuo tuttiepisodi :D

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★