Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Sisustusviikonloppu


Viime viikonloppuna käväisimme Asta Koti messuilla Tampereen messukeskuksessa. Aika pitkälti samanlainen tarjontahan siellä oli kuin Habitaressa, mutta kivana lisänä työnäytökset, tietoiskut ja Pirkanmaan seudun tonttitarjonta. Teuvo Loman antoi ohjelmalavalla esimerkkien kautta sisustusvinkkejä järkevään sisustamiseen. (Jei, nyt mä olen nähnyt Markon Habitaressa ja Teuvon täällä ;) Esiintymislavan ohi kulkiessamme Teuvo kertoi, että on muodikasta kuivattaa pyykki kylpyammeen päällä naruilla, sillä suihkuverhon voi kätsysti vetää kirjavien vaatteiden eteen. Mut ei kait siinä kauheesti vaihtoehtoja edes ole, jos ei omista kuivausrumpua ;) Tää pyykkihuolto mua eritoten kismittään näissä neliöissä, kun pitää peseytyä ja pestä/kuivata pyykki muutaman neliön kylppärissä. Saahan ne lattialla seisovat rumat pyykkitelineet onneksi katseilta meilläkin piiloon suihkuverhon taakse, mutta kyllä lapsiperhe tarvitsee kodinhoitohuoneen! Aamen.

Messujen tietoiskuissa aiheena oli mm. sisustussuunnittelun haasteet, kuten mitoitus ja mittasuhteet sekä värien valinta ja niiden yhdistäminen. Paneelikeskusteluissa asiantuntijat vuorollaan vastasivat aiheisiin liittyviin kysymyksiin ohjelmalavalla. Kovastihan tuollaisissa tilaisuuksissa käytyään intoutuu sisustamaan ja kunnostamaan. Kunnes taas muistaa, että mehän asutaan vuokralla. And that's it. Musta tuntuu välillä, etten voi edes katsoa telkkarin "uusi elämä maalla" ym. sarjoja, joissa romantisoidaan rakentamista ja remontointia.. Juuri niitä, joissa budjetti paukkuu ja kuin ihmeen kaupalla kaikesta selvitään kunniakkaasti loppuun. Omat sormet niin syyhyää päästä uuden kodin kimppuun ja suunnitelmia kertyy koko ajan lisää. On raskasta olla tässä välivaiheessa.


 • Mutta ostaako vanha vai rakentaa kokonaan uusi? Siinäpä pulma. 
 • Ja mikä on "tarpeeksi vanha"?
 • Kumpi niistä on "sun juttusi"? Raksa vai remontointi?
 • Plussat ja miinukset?

Sisustussuunnitteluviikonloppu olis taas tiedossa eli koulunpenkillä hurahtaa allekirjoittaneen päivät. Hirmu mielenkiintoiset lähipäivät onkin tälläkertaa, sillä käymme rakennusarkkitehdin kanssa läpi piirustusmerkintöjä, mittasuhteita ja suunnittelun perusteita. Kerroinko jo, että yllättävän moni opiskelukavereistani on naimisissa rakennusinsinöörin kanssa eli ainakin kotiläksyissä heillä on "kotikenttäetu". Mä aion kuitenkin kovalla kenttäkokemuksellani eli yhden talon rakentaneena yrittää yltää samaan. Nyt viikkosiivouksen kimppuun ja kaivamaan suhdeviivain naftaliinista ;)


Kaunista syysviikonloppua teille ihanaiset!

-Sally-

6 kommenttia

 1. Moikka,

  Täälläkin yksi "rakennusinsinööri-vaimo" -- joten voin melkeinpä sanoa, että on tullut tehtyä yksi tutkinto sivussa;D..
  Mekin mietittiin silloin vanhan ja uuden välillä -- mutta ei ollut mitää varteen otettavia vanhoja kohteita silloin -- nyt ihania vanhoja kohteita on Paljon! Toivottavasti ne "pelastetaan" kunnialla!
  Se tontti, joka oli naapurissa vapaana.. se meni;)..
  Mutta on niitä siinä toisella alueella.
  Tsemmpia opintoihin -- kiva kuulla innostuksestasi!
  T, Tilda

  VastaaPoista
 2. Tilda: Voih, mä totaalisesti unohdin lähettää sulle emailia :/ Ollaan haeskeltu nyt tonttia aktiivisesti pari kk, mutta aika harvoin näkyy olevan kaavassa, että saisi rakentaa täyden 2-kerroksisen talon. Siksi pidämme muutkin vaihtoehdot avoimena ;)

  VastaaPoista
 3. Tänne meille saa rakentaa. Rivissä on vielä yksi 'pakko kakkonen' jäljellä. Kaava on puurakenteinen ja vaaleat sävyt.
  t. Tilda

  VastaaPoista
 4. Mä olen pakon sanelemana vanha + remontti -ihminen. Uutta taloa kyllä mietittiin jossain vaiheessa tähän samalle tontille, mutta ei meillä ollut varaa.. ja sitten kun lopulta alettiin tätä vanhaa korjaamaan, olenkin ollut ratkaisuun tosi tyytyväinen. Halvemmalla on päästy rutkasti ja ihan kiva tästä on tullut ja tulee vielä kun loppuun joskus päästään.

  Ja tuosta kodinhoitohuoneesta: eipä oo meilläkään sellasta.. Kuivurissa kuivaan sillon jos pesen paljon, muutoin roikottelen 6 neliön kylppärissä katossa olevissa tangoissa henkareilla sekä ihan tavallisella taitettavalla kuivaustelineellä joko siellä lattialämmitteisessä kylppärissä tai sit vaikka olohuoneessa. Ihan hyvin toimii, vaikkakin jos teline on kylppärissä, niin onhan se tosi raivostuttavaa sitä siirrellä..

  Tsemppiä teille etsintöihin!

  VastaaPoista
 5. Heli: Lämmin kiitos pitkästä viestistäsi. Yhtä ja ainoaa oikeaa tapaa ei onneksi ole olemassa ;) Yhden talon rakentaneena kiinnostaisi korjata vaihteeksi vanhaa. Mutta kuinka vanha on tarpeeksi vanha? Ennen sotavuosia rakennettu? Mistä sellaisen ihanuuden löytäisi? Haluaisin myös kivinavetan, sellaisen suurista harmaista peruskivistä muuratun. Jotkuthan jopa asuvat sellaisissa ;)

  VastaaPoista
 6. Ehdottomasti nyt haluaisin ihan uuden ja sillee et sais suunnitella kaiken mieleisekseen ja et olis kunnon vaatehuone tai jopa pukeutumishuone niinku sinkkuelämässä Carriellä. Vanhaa remontoitu ja moneen kertaan, ihan väsyksiin saakka.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★