Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Sohvaperuna tahtoo oman työpisteen!

Mitähän mä oikein ajattelin? Vai ajattelinko mitään? Olen nimittäin nyt elokuusta asti pyörittänyt sisustusalan opintoihini liittyviä papruja ja tehtäviä niin sanotusti "polven päällä" eli sohvalta käsin. Tuloksena kammottava sekamelska olkkarissa! Järkkyä! Lattialla ja pöydillä puolen metrin pinot lehtiä/esitteitä/matskuja.... mutta kun jonnekin kaikki inspiraatiokuvat, värimallit ja sisustuslehdet täytyy voida levittää. Ja sitten taas kerätä pois. Levittää, kerätä, levittää, kerätä... Kuin päättymätön desimaalikehitelmä! Huoh.  


Kaivelin omia kuva-arkistojani saadakseni ideoita työpisteen luomiseksi ja huomasin, että tämän vuoden asuntomessuilla tulin kuvanneeksi vain kaksi työhuonetta (mulle Kokkolan asuntomessut olivat ehkä enemmän juuri sisustus- kuin asuntomessut, ihan elämäntilanteesta johtuen, kun omat talohaaveet ovat vielä hyllyllä). Mutta nämä kaksi työhuonetta olivatkin melkoisia namupaloja:

-1-

-2-

Vuosi sitten eli Kuopion asuntomessuilla 2010 olin kuvannut työhuoneita selvästi enemmän, kun oma talomme oli myynnissä ja kaipasin ideoita ja vinkkejä sisustamiseen. Tässä muutama ihanuus sieltä:

-3-

-4-

-5-


-6-


Onko joku näistä sinun suosikkisi?


Kokonaista huonetta en tällä kertaa saa meillä käyttööni, mutta meinaan kuitenkin luoda oman työnurkkauksen papruilleni. Havittelemani tila sijaitsee yläkerran aulassa ja on kooltaan noin 1,5 x 3,5 metriä. Kaikki toiminnot pitää sijoittaa yhdelle seinälle, sillä tilan läpi pitää mahtua myös kulkemaan.

-Sally-

13 kommenttia

 1. Minä ottaisin tuon järvimaiseman, siinä silmä lepää kun sitä katselee. Minäkin kaipaisin tuollaisen työ/askarteluhoneen, siellä vois olla kaikki tarpeellinen heti kädenulottuvilla.

  VastaaPoista
 2. Suosikkini on ehdottomasti tuo merinäköalakuva, mutta tulisko siinä hommista mitään kun tuijottaisi vaan näköalaa?!!
  Sä kyllä tosiaankin tarvit oman työnurkan :)

  VastaaPoista
 3. Siitä 2 tykkään, mutta liian vähän pöytätilaa. Kolmonen olisi parempi, miellyttää minua yksinkertaisuudellaan, mutta onko liian "kliininen".
  Viitos kuva aiheuttaa jotenkin sekaisen vaikutelman. Ehkä sitten kuitenkin se nr.3.Yksinkertainen ärsyykkeetön ympäristö antaa rauhan luoda uutta, eikös? :)

  VastaaPoista
 4. Suosikkejani noista olisivat ykkönen ja kakkonen ja ehdottomasti kakkosen näköaloilla. Luulen kyllä, että tuollaisilla järvimaisemilla jäisi opiskelujutut tekemättä ;-)

  Minä tuunasin opiskelua varten työpöydäkseni isäni ja ukkini käyttämän vanhan kirjoituspöydän ja siitä tulikin varsinainen ihanuus, vaikka sen itse sanonkin. Laatikkojen ja kaappiosan sisäpuolelle kirjotettuihin muistiinpanoihin en kajonnut, minusta on aina mukava lueskella niitä silloin tällöin - pala suvun historiaakin säilyy tällä tavalla. Teen hommia pöydän ääressäkin, mutta hienosta työpöydästä huolimatta löydän itseni kuitenkin varsin usein läppäri sylissä sohvan nurkasta kirjapinojen ja paperien ympäröimänä... Saa nähdä, missä kirjoitan graduni tänä lukuvuonna, mutta kirjapinoja ja sotkua kyllä varmasti riittää =)

  Opiskeluterveisin,

  Sari

  VastaaPoista
 5. 2 ekaa ovat aivan ihania, mutta säilytystilaa ei näytä olevan. Joten tavarasi jää silti lattialle :))

  VastaaPoista
 6. Moikka, tulin vaan kertomaan että tein päärynäminttusuklaakakkua tyttöni synttäreille. Hyvää oli ! Kiitos ! :0)

  VastaaPoista
 7. Kakkosessa ihana näköala, mutta liian vähän pöytätilaa ja kolmonen näyttää hyvälle... jotain niiden väliltä.. Toden totta, tarvitset sen oman nurkan... =D innolla odotan miten ongelman ratkaiset...

  VastaaPoista
 8. Ooh, mikä määrä kivoja kommentteja ;)

  Villa Brickyard: Niinpä niin. Jokainen nainen taitaisi tarvita askarteluillensa oman työhuoneen. Olisi niiiiiiin ihanaa, kun voisi jättää kaiken levälleen, vetää oven kiinni perässään ja jatkaa taas seuraavalla kerralla siitä, mihin jäi.

  Marika: Sä muistit, että Kokkolan asuntomessut oli meren rannalla ;) Kakkoskuvan mahtava maisema on siis MERELLE! Ja työhuonekuva napattu messuvoittajatalosta Heikius Hus.

  Laura: Mielestäni on selkeä ero, minkälaisia työhuoneita oli Kuopiossa ja minkälaisia nyt Kokkolan asuntomessuilla. Itse tykkään tosta kakkosen maisemasta, mutta voisin ottaa tuon kolmoskuvan pöytäratkaisun + parvekkeen, sillä eiköhän tuo pöytä täyttyisi helposti mun tavaramäärällä ;) Ja partsilla vois käydä tuulettamassa välillä ajatuksia..

  Sari: Voi kiitos pitkästä viestistäsi. Meiltäkin löytyisi isäni opiskeluaikojen kirjoituspöytä 60-luvun alusta.. Hmm. Hyvä idea! Keittiön pöydälle ei mahdu ja aina on voiveitset ja murut ensin siivottava, lattia ei oikein oo ergonominen, eikä tuo sohvakaan, joten jotain on keksittävä -- ja pian. Intoa sulle gradun tekoon! Jänskää.

  Maanvaiva: Siinäpä se. Säilytystilaa ei voi olla koskaan liikaa! Vai voiko? Oli kyl ihan pakko näyttää autenttinen tilanne meiltä maanantai-aamuna ;) En tiedä, itkeäkö vai nauraa..

  Niina: Oi, kun kivaa! Myöhästyneet onnittelut ;) Toi on kyllä niin takuuvarma resepti.

  Pia: Veit jalat suustani ;) Kakkonen ja kolmonen ovat omatkin suosikkini. Eli kakkosen näköala kolmosen kalustuksilla + partsilla. Jotain ideanpoikasta mulla onkin syntynyt yön aikana.. Mutta tila on rajallinen ja yritän selvitä olemassaolevilla kalusteilla ym. joten mielenkiintoinen projekti on tulossa. Esittelen aikaansaannokseni täällä sitten ;) Pysykää kuulolla!

  VastaaPoista
 9. Tuo ykkönen on ehdottomasti mun suosikki, kakkonenkin ihana. Minulla on nyt kirjasto/työ/vierashuoneen sisustus hyvin ajankohtainen kun esikoinen muuttaa omaan kotiin (nyyh..). Huone on aika haasteellinen kun paljon pitäisi saada mahtumaan suht pieneen tilaan. Tuttu ongelma :)

  VastaaPoista
 10. Lenni: Tiedetään.. Mutta joko teilläkin on niin isoja lapsia? Minusta on hienoa, kun nuoret itsenäistyvät ja saa olla tukemassa heidän astumista omaan elämään. Se on oikeastaan aika mielenkiintoista, kun tuntuu, ettei omistakaan kotoa-lähtö-vuosista ole kauaa ;) Käännä asia toisinpäin: saat vihdoin kirjasto/työ/vierashuoneen, jonka voit sisustaa niinkuin itse haluat. Ja voit majoittaa siellä aina tämän kotona käyvän nuoren aikuisen.

  VastaaPoista
 11. Oishan toi merinäköala kiva --- no kaikkea ei voi saada. Meiltä puuttuu myös vielä toimistotila -- joten sohvaperuna olen myös. Löydettiin sellainen vanha Billnäs työpöydäksi, mutta pitäisi keksiä vielä työtuoli ja hyllykkö mapeille yms....pikkuhiljaa..
  Terkkuja, Tilda

  VastaaPoista
 12. Kakkonen ehdottomasti!
  Tosin voisin jäädä tuijottelemaan ikkunoista turhan pitkäksi toviksi ulos niin että ne työt jäisivät tekemättä... ;))

  Oma työtila on kyllä plussaa, itsekin vuosikausia haaveilin siitä - vihdoin tässä talossamme minulla on nyt sellainen ja miehellä myös omansa.
  Iso pöytä pitää ehdottomasti olla että mahtuu työskentelemään kunnolla!

  VastaaPoista
 13. Tilda: Voi kuinka i-h-a-n-a-a kuulla, että on olemassa toinenkin sohvaperuna ;)

  Mari: No teillä on asiat oikealla tolalla, kun MOLEMMILLA on omat työhuoneet! Wau! Meilläkin mies kaipaa autotallia, tai edes pientä verstasta itselleen. Noilla "kaksilahkeisillakin" on yllättävän paljon tavaraa.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★