Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Viisi sanaa

Näin syysloman alkajaisiksi blogiystäväni S blogista All you need is White antoi minulle kivan sanahaasteen. Sain häneltä viisi satunnaista sanaa, joista kirjoittaa:

1. aurinko

Aurinko on lempitaivaankappaleeni. Jo ammoisista ajoista lähtien tuo ystävämme on sulostuttanut elämää pelkällä olemassaolollaan ;) Harvemmin tulee edes ajatelleeksi, mutta auringonkin energiavarat ovat rajalliset ja jonain päivänä aurinko "sammuu". Wikipedia kertoo asiasta näin:

"Aurinko syntyi vajaa viisi miljardia vuotta sitten, ja noin viiden miljardin vuoden kuluttua sen energiavarat loppuvat. Energian tuoton lämpötila kasvaa, mikä johtuu helposti fuusioituvan vedyn vähenemisestä. Aurinko alkaa nyt tuottaa yhä enemmän kokoon luhistumista estävää energiaa hiili- ja muilla fuusioilla. Korkeammalla lämpötilalla tapahtuva nopea energian tuotanto aiheuttaa ongelmia: lämpö ei ehdi siirtyä vakaasti ytimestä ulos ulkoavaruuteen. Tämän seurauksena Auringon koko kasvaa, sillä se varastoi energiaa. Säteily samalla lisääntyy ja aikaansaa ennen pitkää maapallon lämpenemistä, tosin hitaasti. 900 miljoonan vuoden kuluttua Auringon ollessa 5,5 miljardin vuoden ikäinen arvioidaan maanpinnan keskilämpötilan ylittävän Maan nykymuotoiselle elämälle kriittisen 30 °C rajan. Viiden miljardin vuoden kuluttua vety loppuu Auringon keskustasta, ja se alkaa hitaasti laajentua ja muuttua punaiseksi. Vähitellen Auringosta tulee punainen jättiläinen, joka nielaisee sisemmät planeetat Merkuriuksen ja Venuksen. Maapallo sulaa laavapalloksi, ja osa sen kivikehästä höyrystyy avaruuteen. Samalla Aurinko puhaltaa uloimmat kerroksensa planetaariseksi sumuksi, jolloin keskustassa oleva tiivis ydin paljastuu ja muuttuu myöhemmin valkoiseksi kääpiöksi. Jäljelle jäänyt Auringon ydin jäähtyy lopulta valkoisesta kääpiöstä mustaksi kääpiöksi."


2. tiistai
Tiistai jää helposti muiden viikonpäivien jalkoihin. Ainakaan itselleni päivä ei ole mitenkään erityinen. Maanantai saattaa olla monelle kaaos ja tiistai menee systeemien selvittelyissä ennen keskiviikkoa ja viikon puoltaväliä. Päivän yli voisi ihan hyvin skipata tai siirtää sen mun puolestani vaikka lauantain ja sunnuntain väliin pidentämään viikonloppua ;)3. sohvapöytä


Meillä sohvapöydän virkaa toimittaa pappani sotavuosien jälkeen itse tekemä puulaatikko. Sen alkunperäinen tarkoitus oli toimia hevostarvikkeiden säilytyslaatikkona. Mummin kuoltua pelastin hylätyn puulaatikon liiterin perukoilta joutumasta polttopuiksi ja 2009 maalasin sen valkoiseksi. Puuosat olivat hyvässä kunnossa, joten kevyt pesu ja hionta riittivät + päälle mattavalkoinen maalihuntu. Sisäosat jätin alkuperäisen väriseksi. Pari vuotta on tämä puulaatikko nyt seissyt meillä olohuoneen paraatipaikalla ja tuo mielestäni kivasti Amerikan itärannikon Long Island tyyliä sisustukseen. Kansi aukeaa saranoilla, joten laatikosta on kätevä kaivaa esiin sisustuslehdet, suklaat ja tuikkukynttilät ;)


4. ovi

Viisaan sanonnan mukaan, kun yksi ovi sulkeutuu, niin uusia avautuu. Joskus tilanteet voivat tuntua ylitsepääsemättömiltä eikä ulospääsyä/ järkevää ratkaisua näytä löytyvän. Viisas tähyilee silloin ympärilleen, sillä oven sijaan saattaakin aueta ikkuna tai vaikka pienenpieni räppänä, mutta toivoa on aina olemassa. Ulko-ovi on koko talon käyntikortti. Sata vuotta sitten ihmiset olivat lyhyempiä kuin nykyisin ja silloin oviaukotkin olivat matalampia. Nykypäivänä on suosittua keräillä vanhoja ovia ja pitää vanhaa kulunutta ovea koriste-esineenä nojallaan seinää vastan esim. olkkarissa. Tosi trenditietoinen tekee vanhasta ovesta pöydän!
5. haave


Haaveilu on meille naisille tyypillistä. Tai me ainakin osaamme pukea haaveemme sanoiksi miehiä helpommin. Itse olen huomannut, että mikäli omat haaveet joutuu laittamaan liian pitkäksi aikaa "hyllylle", ne kärsivät, menettävät merkityksensä tai unohtuvat kokonaan. Haaveiden muuttuminen on toisalta ihan hyväkin asia. Aika kuluu, elämä muuttuu. Se, mikä oli 5 vuotta sitten tärkeää, ei välttämättä ole enää yhtä merkityksellistä. Ja kun saavuttaa pitkäaikaisen haaveensa, voi kaikessa onnellisuudessaan tulla jopa onnettomaksi, ellei keksi tilalle uusia haaveita! Ihminen tarvitsee haaveita ja unelmia. Itse olen muuttanut omaa ajattelutapaani viime vuosina, sillä olen huomannut, että haaveita on helpompi saavuttaa, kun nimeää ne tavoitteksi. Minun lähitulevaisuuden haaveeni (lue: tavoitteeni) on parantua tästä kurjasta syysflunssasta, päästä kampaajalle, onnistua työhaastattelussa ja järjestää kivat halloween kemut lapsille.


Jos tykkäsit jutusta, niin saat tämän haasteen itsellesi jättämällä kommenttilootaan viestin ja käyn vuorostani antamassa Sinulle viisi sanaa, joista voit kirjoittaa blogissasi ;)


Syyslomaterkkuja!

-Sally-


5 kommenttia

 1. Juu, tykkäsin, olet kivasti kertonut sanoistasi. Siis voisin vastaanottaa viisi sanaa minäkin..

  PS. Pikaista paranemista ja onnea työhaastatteluun!

  PS2. Kävin eilen Tampereen Ikeassa.. kovasti kattelin ympärilleni, josko taas törmättäis. =D

  VastaaPoista
 2. Heli: Kiitti. Jänskät paikat. Kiitos onnentoivotuksista, onnea tarvitaan aina! Tiedätkö, mäkin viimeksi Ikeassa katselin ympärilleni samoin ajatuksin.. Laitan sulle 5 sanaa tulemaan ;)

  VastaaPoista
 3. Kivasti olit haasteeseen vastannut. Olen jo vastannut haasteeseen blogissani, ja täytyy sanoa että se oli mukava haaste, vähän erilainen:)
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 4. Mukava lukea kirjoituksesi näistä sanoista. Tykkään kovasti ovi pöytänä-kuvasta. Se ois kiva juttu meillä...Niitä ovia on vaikeita löytää... muttaa haaveilla voi. Ehkä kohdalle osuu joku kaunis päivä.

  VastaaPoista
 5. olipa kiva lukea nämä sun vastaukset :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★