Sisustus & lifestyle since 2009

Search

I ♥ CopenhagenVietimme kesäkuussa reilun viikon Tanskassa. Köpis valloitti minut täysin. ♥ Kauneudellaan. Aitoudellaan. Miljööllään. Tuo Skandinavian suurin kaupunki, jossa valta on polkupyöräilijöillä ja jossa jouduimme ensikertalaisina etsimään autolle parkkipaikkaa lähes tunnin. Siis missään muualla en ole nähnyt niin paljoa polkupyöriä, pyöräilijöitä, pyörätelineitä ja sitä, että pyöräilijöillä oli ihan oma ajokaistansa! Mekin jätimme auton pois, istuskelimme katukahviloissa, hengailimme ja imimme itseemme mannermaista fiilistä.


Reissun parhaan jätskit: Rajissimo, Nyhavn 19, CPH

Lapset tahtoivat tietenkin nähdä Pienen Merenneidon. Tuon pronssista veistetyn Kööpenhaminan symbolin, joka on yksi kaupungin tunnetuimmista turistinähtävyyksistä. Se sijaitsee rantakivillä Churchill-puiston merenpuoleisessa reunassa. Kartasta katsottuna matka ei näyttänyt pitkältä, mutta kyllä satamalaiturit ovat yllättävän pitkiä!- Löytyihän se neitokin viimein!


Matkalla Merenneidon luo poikkesimme reitiltä ihastelemaan satamalaiturille nousseita upeita, jättimäisiä hiekkaveistoksia. Nämä monimetriset taideteokset olivat kohonneet Ofealia Beachille ja sisälsivät mielettömän upeita yksityiskohtia.

- Katso, minkä kokoisia aikuiset ovat hiekkaveistoksiin verrattuna!

- Taustalla Hotel Admiral.

"Must" kuvattavaa alueella olivat myös kuormalavoista tehdyt sohvat ;) Meillä Suomessa näistä rakennellaan vasta sohvapöytiä ja sängynpäätyjä, mutta tanskalaiset ovat vieneet innovaation pidemmälle! Onko tässä meidän seuraava sisustushittimme?

-Sally-


8 kommenttia

 1. Köpis aivan ihana kaupunki !
  Hiekkaveistokset mahtavia. Me tyydymme Lappeenrannan hiekkaveistoksiin kesällä ;)
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle
  Halauksin Erica

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoihisi on Erica helppo yhtyä!

   Ja kiitos samoin, mukavaa loppuviikkoa + viikonloppua!

   Poista
 2. Hienot fiilikset!

  Köpis on ikuisesti listalla, viime visiitistä on jo vuosia. Täytyy katsoa jos syksymmällä tulee lentotarjouksia. Viikonloppu Kööpenhaminassa olisi kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun sydämeni jäi Tanskaan.. Katsoin muuten kanssa netistä, että Norwegian Airlines lennättää Helsingistä Köpikseen alkaen 28,40 eur! Hinnat voimassa muistaakseni 1.9. alkaen :)

   Poista
 3. Oj, minun kupeeni kaipaisivat vähän pehmeämpää sohvaa, joten tuotekehittelyä kannattaa vielä jatkaa ;)

  Köpis, sinne vielä joskus matkaan. Jos ei muulloin, niin eläkkeellä viimeistään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nostatti kyllä hymyn korviin eikä ollut pehmusteen kanssa ollenkaan paha festaripenkki! Laitahan Köpis lähitulevaisuuden listalle, nimittäin sieltä palattuaan ei ole enää entisensä...

   Mukavaa torstai-iltaa!

   Poista
 4. Kun katselee kuviasi, niin tulee kova hinku päästä Köpikseen...

  VastaaPoista
 5. Teillä oli kyllä mahdottoman hyvä ja mielenkiintoinen matka. Enpä ole ymmärtänyt, että kuormalavoistakin voisi jotain rakentaa. Hyviä ideoita. Mua ei haittaisi ollenkaan pikkuloma Tanskassa :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★