INSTAGRAM

Toivepostaus: Meidän maakravut merellä eli matkapahoinvointirannekkeet tositoimissa

Kirjoitin toukokuun lopulla Humbuukia -jutussani SeaBand matkapahoinvointirannekkeista, joita hankittiin meidän perheeseemme 3 paria. Sain tuolloin juttuun liittyen kivoja kommentteja + kysymyksiä ja nyt on tullut aika vastailla niihin. Kesälomareissulla rannekkeet pääsivät nimittäin tositoimiin ensiksi autolautalla Suomesta Ruotsiin ja sitten vielä liki 700 kilsan autoilupäivänä Tukholmasta E4 moottoritietä Etelä-Ruotsiin asti. Ja samat reitit oli sitten tietty tultava paluumatkalla takaisinpäin ;)  


Ennen laivan autokannelle ajoa laitoimme rannekkeet paikoilleen. Normaalistihan esim. matkapahoinvointilääkkeet suositellaan otettavaksi noin tuntia ennen matkaanlähtöä, mutta nyt ei ollut kiirettä, sillä rannekkeiden vaikutus alkaa välittömästi. Mies + kaksi muksuista laittoivat rannekkeet ihan mielellään ranteisiinsa ja laittaminen oli ihan helppoa. Mittasin vielä "sormimitalla", että ne ovat suurinpiirtein oikeissa kohdissa, kuten ohjeissa sanotaan. Miehelläni oli mustat rannekkeet, Juniorilla maastopuvun vihreät ja Isosiskolla pinkit. Eikä kenelläkään marmatusta rannekkeiden ulkonäöstä, sillä olimme valinneet nettikaupasta jokaiselle mieluiset. Muutaman minuutin käytön jälkeen kukin kertoi rannekkeiden tuntuvan hieman puristavilta, mutta niinhän niiden pitikin. Tositoimiin päästiin, kun laiva irtosi satamalaiturista ja tunnelma oli odottavan jännittynyt.

Meidän perheessämme kärsii matkapahoinvoinnista laivamatkoilla pääsääntöisesti kolme perheenjäsentä viidestä eli 60 % (itse olen "kova luu" eli maailma ei heitä silmissä kovin helposti. Olen varmaankin ollut jonkinsortin kapteenska edellisessä elämässäni..) Tällä kertaa perheestämme ei kuitenkaan kukaan kärsinyt matkapahoinvoinnista. Aika hurjaa, sillä aiemmilla kerroilla olemme järkyttäneet kanssamatkustajia mm. aamiaisbuffetissa lentävällä oksulla.. Meri oli myös onneksi melko rauhallinen, mutta olin kyllä varannut lisäksi matkapahoinvointitabletteja käsilaukkuun. Paketti on yhä koskematon eli kukaan ei tarvinnut niitä. Omasta puolestani voin siis suositella varauksetta, mutta tässä vielä meidän perheen action herojen omat kommentit:

Mies: "Olin erittäin tyytyväinen tuotteeseen. Ei sivuvaikutuksia, kuten lääkkeellä. Eikä minkäänlaista pahoinvointia, vaikka tunsin hyvin laivan liikkeet. En myöskään nähnyt kenelläkään muulla aikuisella rannekkeita laivassa.  Rannekkeiden olemassaolo ranteissa unohtui melko pian eikä niitä ollut edes nolo käyttää. Musta väri oli rock! En sitten tiedä, perustuuko vaikutus itsesuggestioon vai akupisteiden stimulointiin, mutta epäilyksistä huolimatta ne tehosivat ja voinkin todeta, että elämäni parhaat merimatkat mennen tullen! Arvosana  täysi 10."

Junior 9v"Ei tullut ollenkaan huonoa oloa. Pidin niitä automatkallakin. Lopussa ne kyllä puristi ihan hulluna, mutta käyttäisin uudestaankin! Arvosana 9."

Isosisko 11v: "Kivointa oli se, ettei tullut pahoinvointia. Etukäteen hieman jännitti, että voiko ne oikeesti toimia. Pinkit oli siistit! Tykkäsin. Nukuinkin laivassa ne ranteissa. Niistä jäi pois ottamisen jälkeen hetkeksi aristava jälki ranteeseen, mutta se meni nopeasti ohi. Käytän ehdottomasti uudelleenkin! Arvosana 9."
Lämpimät suosittelut. 

-Sally-

2 kommenttia

  1. Itse käytin samaisia rannekkeita kuudennen lapseni odotuksessa ja vaikka mitään suurempaa pahoinvointia ei ollutkaan vei nuo sen vähäisenkin pois.
    Samaten viime viikolla 5 päivää kärsimäni pahoinvointi lievittyi aina siksi aikaa kun rannekkeet oli käsissä eli kyllä ne taitaa todellakin toimia:)

    VastaaPoista
  2. IHana blogi ja kiitos vinkistä. Olen bussimatkoilla aina vihreänkalpea :P

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★ Anonyyminä ei valitettavasti voi kommentoida ollenkaan.