Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Yhtä juhlaa!



Kesäpäivät hurahtaa kuin siivellä. Voispa aina elää näin: grillata kiireettömästi kesäkeittiössä, herkutella mansikoilla, jätskillä, kakulla, lukea sisustuslehtiä nurmikolla, katsella lasten kanssa poutapilviä, käydä iltauinnilla, seota viikonpäivistä, tavata kaukana asuvia ystäviä...



Meillä oli viikonloppuna kivoja vieraita ja tein pitkästä aikaa marenkikakkua. 6 munanvalkuaista vaahtoutui niin hyvin, että siitä meinasi tulla marenkia koko pellillisen verran ;)



Marenkikakku eli Pavlova (8 henkilölle)

Pohja:
6 kananmunan valkuaista
ripaus suolaa
5 dl taloussokeria
2 tl valkoviinietikkaa
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
2 dl valmista valkosuklaa-lime-rahkaa
1 litra tuoreita mansikoita
2 dl vaahdotettua kermaa


Tee näin: Vatkaa munanvalkuaiset + ripaus suolaa kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon 4 dl sokerista ja jatka vatkaamista, kunnes seos on jähmeää. Sekoita joukkoon vaniljasokeri, etikka ja loput sokerista.

Levitä marenki leivinpaperin päälle ja paista uunin keskiosassa 120 asteessa noin 2 tuntia. Marenkikakun kuuluu olla rapsakka päältä ja pehmeä sisältä.

Täytä juuri ennen tarjoilua eli lisää päälle rahka, marjat + vatkattu kermavaahto ja suklaarouhe. Nauti!




- Aina on hyvä syy herkuttelulle. Mun sisustusalan opintojen tutkintotodistus oli tullut kirjattuna kirjeenä postiin Tanskan lomamme aikana. Jotkut kivat kemut olis siis varmaankin vielä tämän kesän toivelistalla ;)

11 kommenttia

  1. Pavlova on ihanaa! Teen sitä yleensä juhannukseksi ja täytän mansikoilla & kermavaahdolla, mutta tähän herkkuun täytteeksi mitkä tahansa marjat ja hedelmät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, ja mansikkakakku on kesän ykkönen! Kivaa keskiviikkoa ;)

      Poista
  2. Onnea todistuksesta - sitä onkin syytä juhlia. Niinkuin oikeastaan koko ihanaa kesääkin;)
    Pavlova on nams, nams - mutta valitettavasti tällä hetkellä eisaakoskea -listalla;) - on nimittäin nuo herkut maistuneet viime vuosina liiankin hyvälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnentoivotuksista, ihana Lady! Tarkoitinkin juuri sitä, että voispa aina elää näin kuin pienen hetken kesällä, vailla huolta huomisesta, kiloista ja vaan nauttia lasten seurasta ja auringosta ;)

      Poista
  3. Ihanan kakku, Kesäinen ja makea! Kesälomaan kuuluu juuri noita asioita. Lauantaina suunnataan Ahvenanmaalle missä vietämmekin lopun kesäloman. Uiden, kalastaen ja nauttien kesän antimista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi Ahvenanmaa! Kaunit kalliot, meri, ohi lipuvat Ruotsinlaivat. Ravustuskausikin alkaa pian. Ihanaa loppulomaa teille! Nauttikaa.

      Poista
  4. Aurinko on hellinyt meitä! Ihania kesäpäiviä olette viettäneet. Onnea vielä todistuksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnentoivotuksista Tuire! Kyllä tuntuu mukavalta saada virallisestikin opinnot päätökseen.

      Onneksi on ollut kunnon kesäpäiviä ja aurinkoa. Viime kesä oli sen suhteen kehnompi. Äkkiä kesä on hurahtanut ja kohta koululaisilla alkaa arkinen aherrus. Meidänkin pikkuinen menee eskariin..

      Poista
  5. Olen niin kovasti samaa mieltä, voisin elää juuri näin :) Huh, hiukan jo kuristaa ensi viikolla tiedossa oleva töihin paluu. Vaan ei auta.

    Onnea vielä kovasti ihan virallisesta todistuksestakin!

    PS. Ihana taulu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Rilla, sä oot niin oikeessa! Voispa aina elää näin. Loppuelämän mitaiseen kesälomaan tarvittaisiin kuitenkin vähintään lottovoitto - ja kuka sitä nyt osaisi saati haluaisi olla vaan!

      Kiitos onnitteluista. Arki alkaa :) Mukavaa töihinpaluuta myös sinne!

      Poista
  6. Onnea tutkinnosta!

    Pavlovakakku on aivan ihana!

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★