CARROT CAKE - KAHVIHETKEN KRUUNU


- Kardemumma ja raastettu appelsiininkuori saavat porkkanakakun hehkumaan!

Maku on täyteläinen ja kun sulkee silmät, on syksyn ankeus tipotiessään. Uuni oli sunnuntaina pizzanpaiston jäjiltä lämmin ja jääkaapissa kerrankin fariinisokeria. Niinpä syntyi ajatus porkkanakakusta.



Leivoin hyväksi havaitsemallani Kinuskikissan alkuperäisellä ohjeella, joka löytyy myös aiemmin täältä blogista. Kuorrutteeseen lisäsin vaahdotettua kermaa, sillä purkki löytyi jääkaapin ovesta ja olisi mennyt piakkoin vanhaksi. Se antoi täyteläistä pehmeyttä kuorrutteelle!

Carrot cake

Kakkupohja:
 4 dl porkkanaraastetta
2 appelsiinin kuori raastettuna 
200 g leivontamargariinia
3 dl fariinisokeria
4 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria


Kuorrutus:
200 g appelsiinimaustettua tuorejuustoa
(myös maustamaton sopii tähän)
1 appelsiinin mehu puristettuna
(noin 1dl)
1 dl kermaa vaahdotettuna
5-6 dl tomusokeria
(manteli- tai pähkinärouhetta)

Voitele ja korppujauhota noin 24 cm pyöreä vuoka. Pese porkkanat ja appelsiinit. Raasta porkkanat ja appelsiininkuoret. Vatkaa erillisessä kulhossa rasva ja sokeri vaahdoksi (Huom. voit korvata fariinisokerin halutessasi taloussokerilla). Lisää munat yksitellen rasva-sokerivaahtoon. Sekoita jauhot + leivinjauhe + mausteet keskenään. Lisää noin puolet jauhoista taikinaan, sitten porkkanaraaste + raastettu appelsiininkuori + loput jauhoseoksesta. Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.

Valmista kuorrute, kun kakku on hieman jäähtynyt. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lusikoi tuorejuusto mukaan leivontakulhoon ja notkista se itsepuristetulla appelsiinimehulla. Siivilöi joukkoon tomusokeria niin, että seos paksunee riittävästi (ohjeen määrästä tulee sen verran reilusti kuorrutetta, että voit halkaista kakun halutessasi kahteen osaan ja täyttää vaikka yhden kerroksen kuorrutteella). Levitä kuorrute kakun päälle + ripottele halutessasi päälle pähkinärouhetta. Säilytä porkkanakakku jääkaapissa.




16 kommenttia

  1. Porkkanakakku on kyllä yksi parhaimmista jutuista ikinä :)
    Aina hyvä idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen niiiiiiiin samaa mieltä :) Ja sopii erinomaisesti syksyyn/talveen mausteidensa vuoksi.

      Poista
  2. No jopa näyttää hyvältä ja kauniit kuvat olet ottanut! Otanpa reseptin talteen, kiitos siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Noi nyt oli sellaisia räpsyjä, kun teki jo niin mieli päästä maistamaan!! :D

      Poista
  3. Oi miten herkullisen näköistä :-P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ja oli muuten vähintäänkin yhtä herkullista maultaan...

      Poista
  4. Ei hyvänen aika, kuinka voi näyttää hyvältä ja houkuttelevalta! Voisikin leipoa tuossa lähiaikoina, kun lasten synttäreitä juhlitaan...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, ja nyt vasta huomasin, että olet lisännyt blogini tuonne sivupalkkiin! Ihmettelinkin, kun täältä on ollut paljon trafiikkia Mansikkatilalle päin.:) Olen iloinen ja immarreltu, kiitos<3

      Poista
    2. Hihi, eipä kestä! Sulla on kiva blogi ♥

      Poista
  5. Oi että miten herkullisen näköistä, pakko kokeilla kotona : )

    VastaaPoista
  6. Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Mä teen tätä monta kertaa vuodessa.

      Poista
  7. Tässä iltatuumin selailin blogiasi ja iski inspiraatio.. :) porkkanakakku meni uuniin juuri.. Tervetuloa piipahtamaan lystimäessä ja katsomaan miten onnistuisn.. ;)

    VastaaPoista

Kiitos ajatuksistasi! Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin.