Sisustus & lifestyle since 2009

Search

SUNNUNTAINA SYÖDÄÄN YHDESSÄ
Yhteinen ruokailuhetki on tärkeä osa perheemme elämää, sillä syömisen lomassa tulee vaihdetuksi kuulumiset ja ruuanvalmistukseen sekä pöydän kattamiseen voi ottaa myös lapset mukaan. Meillä pyritään syömään päivittäin yhdessä. Aina se ei harrastusten ja työvuorojen vuoksi ole mahdollista, mutta yritämme pitää siitä kiinni.

Jo kotiäitivuosinani otimme tavaksi syödä viikonloppuisin tai edes sunnuntaisin hieman juhlavammin, jotta arki ja pyhä erottuisivat toisistaan. Se onkin toiminut jo vuosia mainiosti. Pöytä katetaan kauniisti ja sunnuntaina se tarkoittaa, että syömme ison ruokapöydän ääressä keittiön pikkupöydän sijaan. Viikonloppuisin tehdään aika usein myös ruokaa, joka valmistuu uunissa itsekseen ja jälkilämmöllä paistuu usein kakkua tai ainakin piirakkaa.


Tytöt keräsivät päivällä ulkoa pihlajanmarjan oksia. Lehdet olivat jo puista varisseet, mutta pulleat marjat loistivat kutsuvina. Niiden ympärille oli helppo loihtia tämän sunnuntain kattaus: pääruuaksi uunilohta ja jälkkäriksi porkkanakakkua.

Koululaisilla on alkava viikko syyslomaa, mutta me aikuiset pakerramme töissä.

18 kommenttia

 1. Kaunis kattaus! Meilläkin pitkästä aikaa oli päivällispöytä täynnä, kun nuoriso saapui kotiin herkkuaterialle. Mukavaa viikonalkua sinne teille!

  VastaaPoista
 2. Voi, kuinka kaunis kattaus! Meilläkin pidetään kiinni yhteisistä ruoka-ajoista, ne on NIIN tärkeitä hetkiä.:) Meillä vielä viikko pakerretaan, ja sitten lomaillaan. Josko vaikka Tampereella käväistäisiin...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Meillä ei muksut aina jaksa ymmärtää, että miksi vouhotan yhteisen iltaruuan takia. Ehkä sitten vanhempana osaavat kenties arvostaa sitä enemmän.

   Poista
 3. Kaunis kattaus! Meillä oli aina "pakollinen" yhteinen ateria joka päivä kun lapset asui kotona. Nyt miehellä ja mulla on yhteinen iltatee/kahvi ja sunnuntaisin yhteisateria kun lapsia tulee patojen ääreen.
  Mukavaa alkavaa viikkoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, yhteinen iltatee kuulostaa kans kivalta. Se onkin hyvä, kun on näitä perinteitä ja sitten taas voi luoda kokonaan uusia perinteitä, kun lapset lähtevät pesästä.

   Poista
 4. Kaunis kattaus! Meillä syödään yhdessä joka päivä mahdollisuuksien mukaan. Sunnuntaisin mieluiten "sunnuntai-ruokaa" ja välillä jälkiruokaakin. Lasten harrastukset ja pelit keikuttavat venettä aika lailla, joten monesti sunnuntaisinkin ateria jää liian kiireiseksi ja harvemmin tulee panostettua erityiseen kattaukseen. Toki astiat ovat aina nättejä ja pöytä katettu. Yhdessä syöminen on tärkeää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sunnuntairuokaa nimenomaan. Valmistettu ilman kiirettä ja se toivon mukaan myös maistuu ruuassa.

   Poista
 5. Kaunis kattaus ja voi vitsit miten ihana toi teiän ruokapöytä on ★

  VastaaPoista
 6. Yhdessäsyömiseen pitää panostaa ja se on meidän perheessä kyllä äidin harteilla. Tutkimuksissa on todettu, että menestyvillä ihmisillä on takana yksi yhteneväinen tekijä: yhteinen ruokailu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niinkö? Mielenkiintoinen tutkimus.

   Mukavaa uutta viikkoa!

   Poista
 7. Täällä mennään kans samoilla linjoilla, yksi yhteinen ruokailu perheen kesken päivässä on tavoitteena meilläkin ja sunnuntaina aina. Minä olen vielä niin hassu (muiden mielestä) että en koskaan laita ruokaa esim. kattilassa pöytään vaan siirrän sen erilliseen tarjoiluastiaan - tapa joka on omasta lapsuudenkodistani peritty...saa nähdä jatkavatko omat tyttäret tätä vielä omissa kodeissaan 😉

  Kaunis kattaus teillä on kyllä ollut, pihlajat ovat niin kauniita ja tänä vuonna pihjalanmarjoja on ainakin meidän korkeuksilla todella paljon! Kauniisiin kattauksiin on kyllä kiva panostaa, pienilläkin jutuilla saa vaikka mitä kivaa aikaan. 😊

  Mukavaa syyslomaviikkoa teidän koululaisille! Meillä täällä on syyslomaa vain muutama päivä, mutta erittäin tervetullut paussi se on koululaisille kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, ihanalta kuulostaa. Meillä yleensä otetaan ruoka itse hellalta. Jo 7-vuotias osaa sen ja kuorii itse arkisin perunankin. Sunnuntaisin keitän aina valmiiksi kuoritut perunat. Perhe tuumaakin silloin, että Joulukos nyt on..?

   Poista
 8. Rennon tyylikäs kattaus ja kotoisia viikonlopputunnelmia! Aavistus jouluisia värejä jo, tekee mieli kysyä, että milloin ne aikaisimmat jouluajatukset alkavat tulla mieleen? Nimimerkillä aina myöhässä näissä asioissa, vaikka ns. jouluihminen olenkin. nm Frieda

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nyt kun sen sanot, niin ihan selkeä aavistus Jouluahan siinä taitaa olla.. Tunnustan olevani jouluihminen, mutta Halloween saa tulla ensin ja vasta sitten kausivalot ja Joulun odotus ;)

   Ihanaa uutta viikkoa!

   Poista
 9. Ihana syksyinen kattaus, pihlajanmarjat näyttää upeilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ida. Luonnon kauneutta kotimetsästä ♥

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★