Kotona olemisessa on omat hyvätkin puolensa - ehtii kerrankin tehdä kaikki tekemättömät hommat ja pitkän liudan uusiakin. Esim. tänään paistoin viikonlopulta jääneistä pottumuusin rippeistä aivan taivaallisia pieniä perunarieskoja!
Ohje on tosi helppo eli tästä selviää mainiosti myös muksujen kanssa:
Perunarieskat (6-7 pientä)
3-4 dl valmista perunamuusia
1 kananmuna
1 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
Sekoita jääkaappikylmään perunamuusiin suola, kananmuna ja vehnäjauhot. Vaivaa pehmeäksi ja taputtele taikinasta leivinpaperin päälle pellille litteitä rieskoja. Käytä jauhoja apuna niin, ettei taikina tartu käsiin eikä leivinpaperiin. Pistele lopuksi rieskoihin haarukalla reikiä ja paista +225 asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia.
Voitele voilla ja nauti heti. Nämä nimittäin katoavat leipäkorista salamannopeasti!
Siis nämä näyttävät kyllä niin hyviltä, että tällaisia pitää meillekkin iltapalaksi leipoa tässä viikolla.
VastaaPoistaKiitos ohjeesta ja aivan liian houkuttelevista kuvista.
Kiitos. Pahoitteluni, että julkaisin kuvat vasta iltaysiltä ;DD
PoistaNam näitä pakko tehdä, ai että alkoi tekemään perunarieskoja mieli. <3
VastaaPoistaJoo, meilläkin tehdään tästä lähtien isompi kattilallinen perunamuusia, jotta siitä jää yli myös perunarieskoihin!
PoistaMmm... herkullista. Noitahan voisi tehdä viikonloppuna.
VastaaPoistaNää tekaisee vaikka aamiaiselle, sillä valmistaminen vei paistoaika mukaanlukien vain 20 min :D
PoistaNämä ovat kyllä niin herkkua lämpiminä. Mukavaa tiistaita sinne!
VastaaPoistaJuu, ja tuoksu on taivaallinen! Ihanaa tiistaita AnniK.
PoistaJuurikin tein ekaa kertaa elämässäni sunnuntaina perunarieskaa ja aivan samalla ohjeella :)
VastaaPoistaJee, meillähän on ollut telepatiaa!
PoistaPerunarieskat/bataattirieskat ovat suurta herkkua, pitäisikin tehdä joku päivä...
VastaaPoistaOijoi, bataattirieskat.. Pitääkin kokeilla!! Kiitti vinkistä.
Poista