Sisustus & lifestyle since 2009

Search

ASUNTOMESSUT 2015: SISUSTUKSEN YKSITYISKOHDAT


Asuntomessut -juttusarjan viimeisessä osassa katsastamme nyt Vantaan asuntomessutalojen kivat yksityiskohdat. Hatunnosto teille kaikille, jotka olette jaksaneet roikkua näissä mun messupostauksissa mukana! Huomisesta alkaen blogi palaa sitten takaisin ruotuun, mutta nyt vielä kuvatulvaa asuntomessuilta ;)

Tässä ekana kohde 26 musta hirsitalo Villa Kapee, jossa kivoja yksityiskohtia riittää: mm. yläkerran huikaisevat kattolyhdyt ja kattoikkunat, keittiön ja saunatilan Tapwell kuparihanat, keittiösaareke Aran Cucine (huomaa saarekkeen kätevä Savo Design 'Twist Around' pistorasia), kotimainen Timberwisen tammiparketti, olohuoneen epäsuora valaistus, ikkunapenkki, konjakinruskea nahka sinisen vastaparina jne.

Tapwell kuparihana, kohteessa myös upeat kuparisuihkut saunatiloissa!
Saarekkeen pistorasia Savo Design & Technic

Porraskuilu on sijoitettu hienosti talon arkkitehtuuriin. Parketti Timberwise.
Olohuoneen epäsuora valaistus korostaa kivasti kattopalkkeja, huomaa myös käytännöllinen ikkunapenkki!
- Samainen ruskea, aavistuksen toffeisempana, tulee kivasti esiin myös kohteen 31 Casa del Limon Lammi-kivitalon sisustuksessa, ja niin ikään sinisen vastaparina! 

Kohde 31. Ruokailuryhmä Vepsäläinen, matto Hestia/ Papilio Metrade
Trenditietoinen valitsee nyt MEKSIKOLAISET seinälaatat!

"Talavera on käsintehtyä keramiikkaa, jonka syntysijat ovat Pueblan osavaltiossa Keski-Meksikossa. Espanjalaiset munkit toivat valmistustavan mukanaan Meksikoon siirtomaavallan aikana 1500-luvulla. Talavera onkin sekoitus kiinalaista, italialaista, espanjalaista ja intiaanien keramiikkaperinnettä. Laatat valmistetaan edelleen käsityönä, perinteiset värit ovat maidonvalkea sekä koboltinsininen. Nykyään laatoissa käytetään myös muita värejä." Lähde: MX Kivi 


Tässä kohteessa on myös upea seinämaalaus, jonka on toteuttanut ystäväni Amanda Suonvieri yrityksestä Tahto & Keino. Huomatkaa myös, miten kiva idea tuo lasiseinä on, kun portaita laskeuduttaessa aukeaa samalla näkymä vasemmalle.

Portaat toimivat myös olohuoneen tilanjakajana ja porrasseinämä on käytetty hienosti hyödyksi tämän valaistun syvennyksen suunnittelussa.


- Messuillahan on se käytännön tosiasia edessä, että varsinkin suosikkikohteissa on melkoinen ryysis

Ruuhkaan voi varautua olemalla ajoissa paikalla eli suosittelen tulemaan messuille heti niiden aukeamisen aikaan (messuportit avataan klo 10). Liput voi hankkia ennakkoon kätevästi netistä ja myös säätiedotusta kannattaa kurkata, sillä voisi kuvitella, että helteillä jengi suuntaa ennemmin rantsuun ja sadepäivänä pysytään kotinurkilla. Puolipilvisellä säällä ja varsinkin viikonloppuisin messuilla on siis kova ryysis. Kannattaakin lähteä avoimin mielin ja ilman liian tarkkaa aikataulua liikkeelle, jotta messuista jää hyvä fiilis. Sillä fiilistelemäänhän sinne yleensä mennään!

Kohde 28. Passiivikivitalojen kosteusturvatalo, On-the-move sivupöydät boknas.fi

Lentäjätyttö valokuvatapetti RTV

Kohteessa 28 kivoja yksityiskohtia on paljon. Niitä löydät aiemmasta messupostauksestani täältä. Kuvan 'lentäjätyttö' valokuvatapetista olen saanut paljon kyselyitä. Sitä myy rtv.fi ja saatavilla on 3 eri kokoa (kiitos aktiiviselle lukijalleni infosta!). Boknäsin ulkokalusteenakin käytettävä On-the-move sivupöytä muuntautuu hienosti myös sisäkäyttöön ja sitä on saatavilla useita eri värejä. Messujen ajan Boknäs verkkokauppa tarjoaa kaikki tuotteet -15% alennuksella.

Myös ihanan maalaisromanttisesti sisustetun kohteen 30. Fiskarhedenvillan Villa Falken huonekalut ja sisustustavarat + tekstiilit ovat kaikki tällä hetkellä mallistossa/ myynnissä olevia eli mikäli ihastut messutalossa käytettyihin tuotteisiin, voit tiedustella niitä esim. Sisustusliike Adalmiinan Helmestä tai Sasu's Playhousesta


Sohvapöytä Sasu's Playhouse

Tyynynpäälliset Arte Pura, Adalmiinan Helmi.

Taitava nikkaroi itselleen nämä trendikkäät yöpöydät kädenkäänteessä!


Kohde 30. Ruokapöytä Sasu's Playhouse, kristallikruunu Fasetti

Kiireessä ja ruuhkassa kivat yksityiskohdat jäävät helposti huomaamatta. Yhtälailla jokaiselle messukävijälle iskee jossain vaiheessa turtuminen, kun nähtävää on niin paljon, että aivot lakkaavat rekisteröimästä sitä kaikkea. Tässä vaiheessa räpsin yleensä itse entistä ahkerammin kuvia, joita voi sitten rauhassa kotisohvalla tutkia pyjama päällä - ja uudella innolla.

Kohde 19. Vivola, Ilona-keittiöt. Taustalla Iina Vuorivirran messinkikehyksinen peili.
Kohde 19: Takka on sijoitettu tilanjakajaksi. Musta lintu Vitran Eames House Bird.
Kohde 19: Arezano-tuolit Woodnotes, tarjoiluvaunu ja valaisin Artek. 
Kohde 16A: Vaatehuone on niin iso, että se voidaan tarvittaessa muuttaa makuuhuoneeksi!
Kohde 20A: Kristallikuutio
Tässäkin kohteessa ripaus puuta tuo sopivasti lämpöä selkeään ja moderniin sisustukseen.
Saareke voi olla myös eri värinen kuin muu keittiö! A la Carte - Keittiömaailma

Vauvan huone odottaa jo uutta asukkiaan! Kohde 20A Kristallikuutio.

Vantaan asuntomessualueelta löytyy vain yksi uima-allas! Sikäli yllättävää, että niiden suosio on maalämmön myötä lisääntymässä uudisrakentamisessa. Tämä kohde 17. Villa Beauty on muutenkin tutustumisen arvoinen, talossa on nimittäin näyttävän kylpyhuoneen lasiseinän lisäksi katutasossa myös rouvan työtilat.


Kohde 17: Villa Beauty
Luonnonkasvien käyttö kattauksessa
Musta takka on paitsi dramaattinen myös hurjan tyylikäs!
Kohde 17: Villa Beauty
Terasseihin ja ulkotiloihin oli myös panostettu kiitettävästi ja monenlaista sermiä ja näkösuojaa oli rakennettu jo yksityisyydenkin vuoksi. Itseäni ilahduttaa eritoten aidon puun käyttö sisustuksessa, sillä onhan puu luonnonmateriaalina aivan verraton!

Lehtikuusta olevat terassin lankut jäivät eritoten mieleen paritalokohteessa 21. Lehtikuusihan on erittäin säänkestävä materiaali ja sillä on tavallaan kestopuun ominaisuudet luonnostaan eli sitä ei tarvitse mitenkään pintakäsitellä. Ja erityistä plussaa mielestäni on se, että lehtikuusi kelottuu (harmaantuu) ajan mittaan!


Huomaa valon käyttö sisustuksessa! Kohde 36. Keittiö A la Carte
Kohde 36: Valitut värit ja kalusteet korostavan tilan ilmavuutta ja valoisuutta
Kohde 37: Korkeaan tilaan avautuu veikeä sisäparveke
Parveke master bedroomista käsin katsottuna. Tekstiilit Finlayson, valokuvatapetti Art4You.
Kohteen 37 Terca Tiger kylpyhuoneen lattiamateriaalit herättivät paljon ihastusta!

- Juttusarjan aiemmat messupostaukset löydät halutessasi tästä linkistä. Sally kiittää ja kuittaa!


Asuntomessut Vantaalla 10.7. - 9.8.2015.

2 kommenttia

  1. Kiva, kun laitoit tänne kuvia. En pääse tänä vuonna mesuille, joten käyhän se tutustuminen näinkin :)

    VastaaPoista
  2. Kivoja yksityiskohtia olit bongaillut. Mulle tuli niitä katsellessa mieleeni, että aikas vähän taitaa noista olla suomalaista designea tai valmistusta?? Takat ja lattiat ja keittiöiden / makkareiden kaapistot varmaan suurimmaksi osaksi suunnitellaan ja ehkä tehdäänkin suomessa, mutta tuo muu sisustussälä taitaa olla ulkotuontia enimmäkseen. Kotimaista tuontantoa pitäis ehkä näinä aikoina suosia enemmän. Kyllä meiltäkin varmaan löytyy hyvän näköistä ja laadukasta designea, vai mitä tuumaat??

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★