Sisustus & lifestyle since 2009

Search

GRILLATAAN PIZZAA!


- Kokeiltiin grillata pizzaa, vaikkei meillä mitään pizzakiveä olekaan! 

Idea jäi viime kesänä kokeilematta, vaikka luinkin siitä jo silloin. Nyt sitten Ruokapankki blogin kipinästä innostuin asiasta uudelleen. Helposti kun tulee ajatelleeksi, että miten se voi onnistua: pizzataikina valuu kumminkin grillin ritilöiden välistä, homma on sotkuista ja vaivalloista, mutta yllätys on sitten sitäkin suurempi, kun näin ei käykään. 



Pizzapohja (noin 14-15 pikkupizzaa)

6 dl vettä
ripaus sokeria
1 tl suolaa
0,5 dl oliiviöljyä (myös rypsiöljy käy)
1 pss kuivahiivaa
8-10 dl vehnäjauhoja

Sekoita kädenlämpöistä hieman lämpimämpään veteen sokeri ja suola (lämmitän tätä varten yleensä sopivan määrän vettä mikrossa). Lisää kuivahiiva jauhoihin ja lisää jauhot taikinaan voimakkaasti vaivaten. Lisää lopuksi oliiviöljy ja vaivaa vielä, kunnes taikina on kimmoisaa. Anna nousta liinan alla noin 20 min. Ehdit valmistella siinä ajassa täytteet ja sytyttää grillin ;)

Käytä runsaasti jauhoja apuna ja kauli taikinasta työtasolla sopivan pieniä pizzoja (halkaisija noin 15-20 cm on oikein hyvä). Kuljeta kaulitut pizzapohjat grillin luo esim. uunipellillä. (Vinkki! Kuljeta vain sen verran pizzapohjia grillin luo kuin mahtuu kerralla paistamaan, esim. 2-4 kpl. Voit myös laitata pizzapohjien väliin leivinpaperia, jotta ne eivät tartu yhteen!) Paista öljytyllä grilliritilällä pizzapohjat molemmin puolin, noin 1-2 min per puoli (kurkista välillä ettei pääse palamaan) ja lisää sitten päälle haluamasi haluamillasi täytteet. Sulje grillin kansi tässä vaiheessa, jotta täytteet lämpenevät kunnolla ja juusto sulaa.


Pizzakastike

400 g paseerattua tomaattia
1 dl ketsuppia
2 rkl pizzamaustetta (oregano, basilika ym)
2-4 valkosipulin kynttä 
ripaus mustapippuria

Sekoita paseerattuun tomaattiin ketsuppi + pizzamauste. Raasta joukkoon kuoritut valkosipulinkynnet. Käytä heti. Valmis pizzakastike säilyy jääkaapissa muutaman päivän ja sen voi myös pakastaa.

Täydellinen pizzapohja on miltei läpinäkyvän ohut ja rapea!

Parhaat vinkit onnistuneeseen lopputulokseen ovat tarpeeksi kuuma grilli, kunnolla vaivattu taikina ja tarpeeksi pienet pizzat!

Täytteissä myös vähemmän on enemmän eli malta olla laittamatta liikaa täytteitä! Itse paistoin ensin rypsiöljyllä voidellulla grilliritilällä pizzapohjat molemmilta puolilta ja vasta sitten levitin päälle pizzakastikkeen + täytteet (pepperoni ja juusto). Osaan pizzoista laitoimme lisäksi ohueksi leikattuja paprikasuikaleita ja punasipulia - ja valmiin pizzan päälle  rucolaa. Voilá!

Ja se lopputulos sitten.. Aah, tuoksu, joka levisi naapurustoon, oli aivan taivaallinen! Maku oli täydellinen ja pohja rapea eli uskallan väittää, että ainakin meidän aloittelijan tuurilla nää pesi kyllä raxit ja rossot mennen tullen!! 

- Ja ihan parasta grillipizza on suoraan grillistä, ulkoilmassa! 

16 kommenttia

  1. No wau! tätähän pitää kokeilla! Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä. Kiva, jos innostuit!

      Mukavaa uutta viikkoa!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Juu, nämä vei kyllä kielen mennessään.. Ja oli seuraavanakin aamuna NAM! (Ne pari palaa, jotka jäivät)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos. Tuoksu ja ekat maistiaiset olivat pienessä tihkusateessa katoksen alla grillatessa suorastaan taivaallisia!

      Poista
  4. Nams!!! Kylläpäs kuulostaa hyvältä :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tulee itsellekin nälkä näitä kuvia katsellessa...

      Poista
  5. Mä teen pitsan aina gluteenittomana, ja sen käsittely on paljon haastavampaa kuin tavallisilla jauhoilla. Mutta grilli pitsaa olen tehnyt jo useamman kesän ajan. Ostin grilliin sopivan rei-itetyn pellin, tais olla jossain grillitarvike hyllyssä, oli varmaan tarkoitettu kasviksille, mutta eniveis, laitan pitsapohjan leivinpapereineen tuolle pellille ja täytteet päälle ja kuumaan grilliin 10 minuutiksi. Aivan tajuttoman hvää tulee kun pohja paistuu ja rapsakoituu kun lämpö tulee hyvin alapuolelta, kuitenkin juustokin sulaa juuri sopivaksi kun kansi on kiinni. Leivinpaperi hivenen tummuu, mutta sietää ihan hienosti reilun 200 asteen lämmön...no niin - taidanpa tehdäkin tänään pitsaa..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei toihan olikin hyvä vinkki! Kiitos, kun jaoit sen meille ;D

      Poista
  6. Näistä herkuista olen kuullut paljon, mutta vielä en ole päässyt maistelemaan. Veljen perhe paistelee pizzoja muurikkapannulla, tulee kuulema tosi herkullisia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, varmasti hyvää! Ja mitä lettuja sillä saakaan.. Nam!

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Kiitos, kannattaa kyllä kokeilla! Ei oo läheskään niin vaivalloista kuin ensialkuun voisi ajatella.

      Mukavaa uutta viikkoa!

      Poista
  8. Grillipizza on ihanaa, olis vaan niitä kunnon grillauskelejä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää kesä on kyllä ollut sangen poikkeuksellinen säiden suhteen.. Mutta kuulin, etteivät ruotsalaisetkaan ole olleet sen onnekkaampia, siellä on nimittäin ollut tähän mennessä vasta 7 hellepäivää!

      Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★