Sisustus & lifestyle since 2009

Search

KILTTIÄ SÄHKÖÄ (JA KIVA ARVONTA)


Yhteistyössä Indiedaysin ja Ilovirran kanssa 


- Huomenta ihanat!  Miettikääpä, millaisia aamut olisivat ilman sähköä? 

Et ehkä heräisikään lempibiisin soidessa kännykässä, vaan mekaanisen herätyskellon räminään. Makuuhuone olisi aika viileä, sillä kamiina olisi sammunut jo puolen yön jälkeen. Villasukat jalassa hamuilisit lisää lämmintä ylle, sytyttäisit kynttilän ja laittaisit sitten tulet puuhellaan. Veden kiehuttua keittelisit tottuneesti pannukahvit ja hakisit ulkoeteisen kivilattialla säilytetyn maitopullon ja laittaisit puurot tulelle. Lattian naristessa askelten alla huomaat, että ulkona on vielä aivan pimeää, sillä katulamppujen kaasuvalo on sammunut. 

Entäpä kauneusrituaalit sitten? Unihiekka karisee silmistä, kun hanasta tulee vain kylmää vettä. Lempeä aamusuihku tarvitsee sähköä lämmitäkseen, samoin sähköhammasharja, hiustenkuivaaja ja suoristusrauta. Kauluspaitakin kaipaa silitystä ja kaikki aamutouhut valoa. Rakastamasi smoothie ei synny ilman sähköä ja miten voisit lukea aamun päivitykset instasta ja twitteristä ilman tablettia tai kännykkää.. Aika karua. Onneksi meillä on sähköä.


Sähkö + hyvä teko = Ilovirta Oy

Tämä Jyväskylän Energian tytäryhtiö lupaa olevansa Suomen kiltein sähköyhtiö. Ilovirta haluaa olla mukana tekemässä maailmasta parempaa paikkaa. Läpinäkyvästi ja kestävästi. Sähkö on ympäristöystävällistä eli 100% uusiutuvaa energiaa ja Ilovirta-sähkösopimukseen liittyy myös hyväntekeväisyysosuus: ostaessasi sähköä Ilovirralta voit myös itse olla hyväntekijä, sillä jokaisen sähkölaskusi yhteydessä lahjoitat 1, 3 tai 5 euroa/kk valitsemallesi hyväntekeväisyys- järjestölle lyhentämättömänä. Eli kun lahjoitat euron, valitsemasi hyväntekeväisyysjärjestö saa euron. Ilovirta ei vie mitään välistä.

Liity mukaan tekemään hyvää!  Tutustu Ilovirtaan tästä.

EDIT: Ilovirta Oy lopettaa liiketoiminnan 28.2.2016.
- 1 euro/kk voi kuulostaa vähältä, eihän sillä saa edes kahvikupillista, mutta pienistä puroista kasvaa iso virta!

Ilovirran sähkö on myös edullista ja sähkösopimuksen tekeminen helppoa. Sinun ei esim. tarvitse tietää asuntosi sulakekokoa, sillä Ilovirta puhuu selkosuomea ja on siten myös sähköstä vähemmän kiinnostuneille helposti ymmärrettävissä. Riittää, kun tiedät minkälaisessa talossa asut, montako huonetta siinä on ja kuinka monta henkeä siellä asuu.

Esim. Meillä on rivitaloasunto 118 m2, 4h + k + s, asunto lämpiää maalämmöllä ja talouteemme kuuluu 5 henkilöä.
- Näistä viidestä hienosta hyväntekeväisyysjärjestöstä on miltei vaikea valita, kenelle euronsa lahjoittaisi. Mun valintani äiti-ihmisenä olisi kuitenkin Mannerheimin lastensuojeluliitto tai UNICEF. Sillä kukas niiden pienten puolia pitäisi, jollei me isot. Niin meillä Suomessa kuin koko maailmassa!

"Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) on lasten ja perheiden tuttu ja luotettava kumppani, jonka tavoitteena on rakentaa Suomesta lapsiystävällinen maa. MLL on kansalaisjärjestö, joka edistää lapsen oikeutta hyvään ja onnelliseen lapsuuteen. MLL tarjoaa vilkasta ja monipuolista toimintaa kaikenikäisille, auttaa vanhempia arjessa sekä jakaa ihmisten iloja ja huolia joka päivä kaikkialla Suomessa. Esimerkkejä MLL:n toiminnasta: lastenhoitoapu, pikkulapsiperheiden perhekummit, lasten ja nuorten puhelin, vanhempainpuhelin, koulujen tukioppilaat, lasten kerhot ja vanhempain ryhmät, perhekahvilat, lasten ja nuorten retket ja leirit."

"UNICEF tekee työtä heikoimmassa asemassa olevien lasten puolesta kaikkialla maailmassa. Järjestö huolehtii, että lapsen oikeudet terveyteen, koulutukseen, tasa-arvoon ja turvaan toteutuvat. UNICEFin tuella lapset saavat puhdasta vettä, ravintoa, rokotteet ja muuta terveydenhuoltoa. UNICEF auttaa lapset kouluun ja kehittää opetuksen laatua yhdessä valtioiden kanssa. UNICEF työskentelee lapsiin kohdistuvan väkivallan ja hyväksikäytön estämiseksi ja puolustaa jokaisen lapsen oikeuksia. Kun katastrofi iskee, UNICEFin tehtävänä on huolehtia lasten selviytymisestä."
ARVONTA!

Arvonta-aika on päättynyt. Kiitos osallistumisestasi! 

Kerro kommenttiboksiin 3 sähkölaitetta, joita ilman et voisi olla ja olet mukana arvonnassa! Kerro myös, mille yhteistyöjärjestölle voisimme lahjoittaa puolestasi 50 euroa (summa ei siis mene omasta pussistasi). Vaihtoehdot ovat Roosa Nauha Syöpäsäätiö, Suomen Punainen Risti, Unicef, Mannerheimin lastensuojeluliitto sekä Suomen Luonnonsuojeluliitto. Kommenttien joukosta arvotaan yksi voittaja, jonka valitsemalle organisaatiolle tehdään 50 euron arvoinen lahjoitus! Arvonta-aikaa on keskiviikkoon 21.10.2015 klo 23.59 asti ja voittajan nimen kerron sitten torstaina. Ilovirta julkaisee lahjoitukset sivuillaan, joten muistathan laittaa myös email osoitteesi mukaan. Onnea arvontaan! 

14 kommenttia

 1. Minulla onkin kokemusta siitä, miltä tuntuu olla ilman sähköjä. Meillä on ollut viime vuosina useita pitkiä sähkökatkoja ja pisin on kaksi vuorokautta. Kyllä sitä silloin oppi arvostamaan sähköjä. Kokemus on opettanut, että hankalinta oli olla ilman suihkua, kahvinkeitintä ja hellaa jossa sai tehdä ruokaa. Jos voitto osuu kohdalle, valitsen roosa nauhan.

  VastaaPoista
 2. Ilman kahvinkeitintä en tulisi toimeen!
  Lapsiperheessä ilman hellaa olisi myös aika tympeää, ja uskoisin, että ilman leivänpaahdinta isommat lapset eivät millään suoriutuisi aamuista :D
  Lahjoistuksen osoittaisin: Mannerheimin lastensuojeluliitto

  Ihanaa viikkoa Sally <3

  VastaaPoista
 3. Kahvinkeitin, pesukone ja hella. Roosa nauha syöpäsäätiölle osoittaisin lahjoituksen :)

  marikax@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Pesukone taitaa olla ainut jota ilman en tulisi toimeen niin ja hella...kahvinkeitinkin tekisi kyllä tiukkaa..:)
  Mannerheimin Lastensuojeluliitolle lahjoittaisin sen 50 euroa. Syöpäsäätiölle on juuri tullut lahjoitettua.

  VastaaPoista
 5. Onneksi sähköttä on täytynyt olla vain pieniä hetkiä. Ilman sitä ikävöisin eniten kännykän laturia, vedenkeitintä ja hellaa. Lahjoituksen kohde on vaikea valinta, kaikki tahot tekevät tärkeää työtä, mutta valitse Mannerheimin lastensuojeluliiton :)

  VastaaPoista
 6. Pyykkikone, jääkaappi ja toimiva hana / suihku. Ruuanlaitto onnistuisi ehkä jotenkuten leivinuunilla / grillillä ja vaikka trangialla. ;D
  Näin käytännöllisesti äiti-ihmisen näkökulmasta. :) Kaikki kohteet ovat lahjoituksen arvoisia mutta valitsisin tällä kertaa MLL:n.
  Iloisia syypäiviä sinne! :)

  VastaaPoista
 7. UNICEF kiittää huomiosta ruusulla: இڿڰۣ-ڰۣ—

  VastaaPoista
 8. Jääkaappi, kännykkä, hella.
  Vaikea valinta, mutta valitsen Unicefin. :)

  leevilotta at luukku.com

  VastaaPoista
 9. Pesukone ja astianpesukone ja imuri, neljäs olisi kahvinkeitin. Koska olen jo Unicefin kuukausilahjoittaja, valitsen tällä kertaa Roosa nauha syöpäsäätiön (nymana40@gmail.com)

  VastaaPoista
 10. Mulle tärkeimmät on puhelin, hella ja pyykinpesukone. Hampaat ja astiat voi sentään tiskata käsin. =) Jos ei olis kotieläimiä, niin sinkkutaloudessa pärjäis ilman imuriakin harjan ja kihvelin avulla. Hiuksia en laita juuri koskaan, joten fööniäkään en kaipais. Roosa nauha on valintani.

  VastaaPoista
 11. Hella, kahvinkeitin ja puhelin. Roosa Nauha säätiölle toivoisin voiton kohdennettavan, jos sellainen osuu kohdalleni!

  miianblogi(at)suomi24.fi

  VastaaPoista
 12. Ompas vaikea päättää mitä ilman ei olisi..Koska kun alan pohtimaan huomaan että karuissakin oloissa saattaisimme pärjätä... MUTTA äiti ihmisenä EN luovu pyykkikoneesta!! 6 ihmisen vaatteet , lakanat..koiran suttaamat ektor päälliset... Huh Huh ... en ala :) Imurin pystyisin korvaamaan rätti moppi lasta vimpaimella....Puhelimen LATURI!! Juu se täytyy olla.... kai se liesi sitten :) tai ainakin mikro :)
  Kohteeni olisi http://oma.syopasaatio.fi/roosa-nauha/5-2917 johonka toivon vielä valtavasti mania :)

  VastaaPoista
 13. Tällä kertaa valitsen hellan, puhelimen ja jääkaapin. Kohteeni olisi Roosa Nauha Syöpäsäätiö.
  poppimimmi at hotmail.com

  VastaaPoista
 14. ARVONTA-AIKA ON PÄÄTTYNYT! Kiitos osallistumisestasi.

  VastaaPoista