JUHLAHUMUA JA ARVONNAN VOITTAJA


- Pikkusisko vietti eilen 9-vuotis synttäreitään!

Voi, miten nopeasti aika kuluu! Justhan tuo syntyi, meidän täydellinen pieni prinsessa, ja nyt on jo niin reipas koululainen. Koulupäivän jälkeen hän halusi heti sujahtaa lempimekkoonsa. Mekko on löytö HM:ltä ja Pikkusisko osti sen itse säästämillään rahoilla joulun jälkeisistä alennusmyynneistä! Hänellä on sangen hyvä maku ;)

Marenkikakun päällä kermavaahtoa, mansikoita sekä valkosuklaamuruja
Synttärisankarin toiveesta leivoin marenkikakun. Niin monet ovat kyselleet ohjetta, joten tässä tulee Pikkusiskon Pavlova eli täydellisen marengin salaisuus:

4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
1 tl maissi- tai perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl valkoviinietikkaa

Erottele valkuaiset keltuaisista ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. 
Sekoita vaniljasokeri ja maissijauhot sokeriin ja lisää seos valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan 
koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon lopuksi vielä viinietikka. 

Levitä marenkiseos leivinpaperilla vuoratulle pellille haluamaasi muotoon esim. ympyräksi, 
jonka halkaisija on noin 23-24 cm. Paista 120-asteisessa uunissa noin 1½ - 2 tuntia. 
Marenki muuttuu kypsyessään kauniin haalean vaaleaksi beigeksi.

Anna kakun jäähtyä ja täytä se vasta juuri ennen tarjoilua. Kakkupohjan voit tehdä hyvin jo
 edellisenä päivänä valmiiksi. Päälle sopivat esim. maustetut rahkat, kermavaahto, marjat ja hedelmät.



- Täydellinen marenki on pinnalta rapeaa, mutta sisältä ihanan pehmeää. Salaisuus on valkoviinietikassa, jonka avulla marenkiin tulee hennon toffeinen väri.

Itse tein tällä kertaa 1,5 kertaisen annoksen, jotta kakkua varmasti riitti kaikille! Tupla-annoksella tulee pellillinen ;) 

Pikkusiskon bestis tuli suoraan koulun jälkeen meille ja halusin yllättää neidit. Olisittepa nähneet ilmeet, kun olin leiponut myös kaksi suloisen pientä leivoksen kokoista marenkikakkua, jotka koristelin ennen tarjoilua kermavaahdolla ja mansikoilla!



Pikkusiskon toivelahja oli pinkki Nikon. Ihkaoma ja väri kuin karkki! Se on vesitiivis ja kestää putoamisen 1,5 metristä (waterproof + shockproof). Meinasin tukehtua marenkiini, kun luin käyttöohjekirjaa, jossa sanottiin, että mikäli kamera likaantuu esim. rannalla, niin harjaa näkyvä hiekka ja lika pois ja upota kamera sen jälkeen 10 minuutiksi vesijohtoveteen! Siis oikeesti. Ei olis kyllä tullut itelle ihan heti mieleen..

Nyt viimeviikkoisen Ystäväkirja -arvonnan voittajaan. Tättärää! Hienoja ystävärunoja olitte kaikki kirjoitelleet, mutta tämänkertainen voittaja on Naapurin tyttö. Onnea! Ottaisitko ihanainen yhteyttä countrysally(at)wippies.com että saan osoitteesi postitusta varten. Ja suuren suuret kiitokset vielä kaikille arvontaan osallistuneille. 

- Ens kuun jälkeen on muuten jo huhtikuu, eiks oo aika ihanaa!



16 kommenttia

  1. Oi, miten ihanan näköinen kakku! Rakastan marenkia <3 Ja wow, mikä mekko synttärisankarilla, hieno valinta! Myöhästyneet onnittelut! :)

    //Kaisa J - Koti-ikävä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana! ♥ Pikkusisko rakastaa myös marenkia!

      Poista
  2. Ihana marenkikakku. Täytyy taas kesällä tehdä, kun saa tuoreita mansikoita.

    Ollaankin teidän pikkusiskon kanssa synttäripäivä-kaimoja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Nää oli espanjalaisia mansikoita ja kooltaan liki pihaomenapuun omppuja! Suomalaisia ei kyllä voita mikään.

      Poista
  3. Ihana kakku, pitääkin laittaa ohje talteen kiitos ! On muuten niin täydelliset ruusutkin siellä, ja Oi mikä mekko <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Noi ruusut oli kyllä nappivalinta.

      Ihanaa viikonloppua!

      Poista
  4. Onnea päivänsankarille. Tosi kaunis kakku, tuota pitää testata itsekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana! Teen aina itse marenkikakun tuolla Pavlovan ohjeella ;D Tulee taivaallista marenkia!

      Ihanaa viikonloppua!

      Poista
  5. Jestas, miten herkku kakku!
    Ja yhdyn kyllä sanoihisi, että erittäin hyvä vaatemaku :)
    Oikein paljon onnea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja oli niiiiiiin herkullista! Tytöt myös tykkäsivät eritoten pienestä huomionosoituksesta, kun saivat omat pikkupavlovat.

      Poista
  6. Kiitti reseptistä! Ihanaa prinsessahumua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Kaisa. ♥ Ihanaa viikonloppua!

      Poista
  7. Oi prinsessaa, ja oi kakkua! <3 Hih, mistähän mahtaa johtua, että juuri oma kamera on teillä päin niin kova sana... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihhih, kiitos. Ei omena kauas puusta putoa.. ♥ Mä taisin olla 17, kun sain ekan oman kameran ;DD

      Poista
  8. Onnittelut niin prinsessalle kuin arvonnan voittajallekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana! Arvonnan voittajakin on löytynyt. Mukavaa viikonloppua!

      Poista

Kiitos ajatuksistasi! Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin.