Sisustus & lifestyle since 2009

Search

ASUNTOMESSUT 2020 TUUSULASSA


- Asuntomessut täyttää 50 vuotta eli jo vuodesta 1970 saakka on saatu ihastella suomalaisten asumisunelmia!

Me pääsimme kurkistamaan messutaloihin jo ennakkoon 31.7.2020 median tutustumispäivänä ja tässä juttusarjassa kerron, millaista nähtävää asuntomessut pitävät sisällään. Ainakin luonnonläheisestä sisustuksesta, skandista & bohosta pitäviä suorastaan hemmotellaan, samoin erilaisia pihajuttuja etsivälle on paljon silmänruokaa (pihakivet, laatat, istutukset, ulkokalusteet) ja alueen kyljessä on peräti kuuden jalkapallokentän kokoinen Puustellinmetsän puisto, jossa on kiipeilytelineitä, oleskelulaitureita ja puistossa voi jatkossa harrastaa mm. lähiviljelyä vuokrattavilla viljelypalstoilla.

Asuntomessut avautuvat yleisölle 3.8.2020 ja ovat avoinna koko elokuun ajan.

Kohde 7: Kylpyhuoneen mikrosementti Deco Sire

Harmonia

Messutalojen sävymaailma on lämminhenkinen, pehmeän hiekkainen ja puuterisen beige. Harmonia tuntuu ja näkyy kaikkialla ja rauhoittavat sävyt tuntuvat kodikkaalta & turvalliselta. Samoja elementtejä on nähtävillä monissa messutaloissa ja beigeen on yhdistetty mm. kullan sävyjä. Laatat ovat yhä suurempia ja saumoja yritetään välttää, koska ne rikkovat harmonian.

- Beige kuuluu monen mielestä kategoriaan tylsä tai hillitty, mutta tylsyyttä vastaan voi taistella esim. materiaalien rouheudella ja struktuurilla sekä yhdistää beigeen luonnon omia värejä (musta, havunvihreä, poltettu oranssi, luonnonvalkoinen). 

Kohde 7: Hevi kivitalo Lumitiikeri
Kohde 7: Lumitiikeri master bedroom
Hurmaavia yksityiskohtia
Puuta ja marmoria taidokkaasti yhdistettynä
Puu tuo lämpöä sisustukseen
Kohde 21: Puustelli keittiö
Kohde 21: Kastelli Kuori vaalea olohuone
Kauniita mattoja ja sisustusesineitä kohteessa Lumitiikeri
Kohde 21: Kastelli Kuori 115

Puu

Puutalot kuuluvat suomalaiseen maisemaan. Luonnonmateriaalit ovat ottaneet vahvan roolin suomalaiskotien sisustuksessa ja jo muutaman vuoden jatkunut trendi puumateriaalien käytöstä jatkaa yhä voittokulkuaan. Puu tuo sisustukseen lämpöä ja näkyy messutaloissa rakennusmateriaaleina sellaisenaan/ kevyesti käsiteltynä esim. hirsipintoina, rimoina ja erilaisina tilanjakajina, mutta vaneria on tänä vuonna selkeästi vähemmän aiempien vuosien messutaloihin verrattuna. Puu kuuluu oleellisesti myös suomalaisiin huonekaluihin ja lattioihin, mutta monessa kohteessa olohuoneen lattia on laatoitettu yhtenäisyyden vuoksi samalla laatalla kuin avokeittiökin - tai jätetty betonille. 

- Aidon käsityön jälki saa nyt myös näkyä ja siitä ollaan valmiita maksamaan.

Kohde 26 a: Terratinta-talo Puustellin Helmi
Hirsipinta on käsitelty täyshimmeällä Paneeli ässällä
Tila jatkuu kauniisti huoneesta toiseen liukuovien ansiosta
Taidetta kohteessa 41: Honka Huomen

Kohde 3: Villa Fortuna näyttävä julkisivu

Ekologisuus 

Tuusulan messutaloissa ekologisuus ja kotimaisuus ovat arvossaan. Päästövapaat ja turvalliset tuotteet ovat nousseet halutuiksi ja suomalainen kuluttaja satsaa nyt pitkäikäisiin ja laadukkaisiin tuotteisiin. Ekologisuutta on valita muotoilua sekä materiaaleja, jotka kestävät aikaa. Edellisen kuvan ristikkojulkisivu on viehättävä poikkeus totuttuun yksinkertaiseen puujulkisivuajatteluun ja sisältä kohde yllättää kävijän ajattomuudellaan & ilmavuudellaan.

Aurinkopaneeleja näkyy monen talon katolla, mutta ensimmäistä kertaa messuhistorian aikana asuntomessuilla Tuusulassa testataan hiililaskentaa eli jokaisesta kohdetalosta on laskettu hiilijalanjälki sekä "hiilikädenjälki". Tiedot ilmaistaan jokaisesta kohteesta esim. näin:

Kohde 22: Townhouse Rokka 5h + k + s 
Kokonaispäästö: 66 tCO2e
Energialuokka: A
E-luku: 84

Mukaan on laskettu päästöt tuotantovaiheen, rakentamisen, käytön sekä elinkaaren lopun ajalta. Messualueen energiavisio oli suunnitella ja rakentaa mahdollisimman ympäristöystävällinen ja energiatehokas asuinalue. Pientalokohteissa lämmitysmuodolla on suuri merkitys, sillä pientalon energiantarve muodostuu suurimmaksi osaksi lämmityksestä. Tuusulassa messutalot lämpiävät mm. poistoilmalämpöpumpulla (PILP), vesi-ilmalämpöpumpulla (VILP), maalämmöllä sekä kaukolämmöllä. Alueella on tarjolla hiilineutraali kaukolämpö Järvenpään biovoimalaitokselta ja A-energialuokan taloja vuoden 2020 asuntomessuilla on peräti 5 kpl. 

Kohde 22: Townhouse Rokka
Kohde 3: Villa Fortuna ylellinen master bedroom
Portaat Grado
Kohde 38: Finnlog Hetena atriumpiha

Skandinaavisuus

Tuusulan messukohteiden sisustuksessa on vahvasti esillä kaksi trendiä: skandinaavisuus & ekologisuus. Skandinaavisuutta on maustettu ripauksella japanilaisuutta ja sisustamisesta kiinnostuneet tietävät tämän kansainvälisen tyylisuunnan nimellä "japandi".

"Japandityylissä skandinaavinen harmonia kohtaa japanilaisen askeettisuuden ja tyylipuhtauden. Sille on ominaista harmonia, jossa vaalea värimaailma on yhdistetty pehmeisiin luonnollisiin tummiin sävyihin. Selkeään arkkitehtuuriin tuodaan kontrastia irtokalusteiden pyöreillä pesämäisillä muodoilla ja tekstiilien tekstuurilla. Kaikesta huokuu, että koti on tärkeä turvasatama, jossa on hyvä olla."  -Sisustussuunnittelija Malla Tapio 

Kohde 38: Atriumpihan tunnelma pitää itse kokea! 
Puun omat sävyt saavat nyt näkyä saunassa

Kuinka toimin turvallisesti ja vastuullisesti messuilla?

Koronatilanteesta johtuen perinteisen asuntomessutapahtuman turvallisuustaso on nostettu uudelle tasolle. Messubussit täytetään väljemmin kuin aikaisemmin ja desinfiointipisteitä sekä kasvosuojia on tarjolla jo ennen messubussiin astumista. Yleisöllä on myös mahdollisuus kävellä parkkialueelta messualueelle (noin 1,5 km) opastettua metsäreittiä pitkin.

Messualueella on kaikille kävijöille tarjolla selkeästi ohjeistetut toimintatavat mm. turvaväleihin ja hygieniaan liittyen. Lisäksi ravintola-, siivous- ja muiden kumppaneiden kanssa on varauduttu turvallisuusohjeistuksen mukaan. Seuraavia ohjeita noudattamalla messukokemuksesta tulee kaikille miellyttävä ja sujuva: 


Lipun osto

Liput myydään ennakkoon päivä- ja aikaperusteisesti ja ne on ostettavissa ainoastaan verkkokaupasta. Saavuttuasi messuille vierailuaikaa ei ole rajoitettu eli voi vapaasti tutustua messutaloihin kyseisenä päivänä aukiolon loppuun saakka. 

Sisääntulo

Messualueen sisääntulo on porrastettu niin, että tunneittain alueelle päästetään enintään 500 kävijää. Netistä ostettu lippu ohjaa saapumaan oikeaan aikaan.

Messualueella

Yleisöä ohjataan liikkumaan ennalta suunniteltua reittiä pitkin, jotta voidaan välttää ruuhkautumiset. ja pidetään vierailijamäärät yksittäisissä kohteissa turvallisen kokoisina. Tänä vuonna et siis voi kiertää messuja haluamallasi tavalla. Henkilökunta ohjaa paikan päällä ja neuvoo tarvittaessa. Noudata annettuja ohjeita kaikissa tilanteissa, liiku turvaetäisyyksiä noudattaen ja anna toisille tilaa tarvittaessa. Ethän myöskään tule messuille sairaana. 


Asuntomessut -juttusarja jatkuu. Seuraavassa osassa "Tärpit Tuusulaan" eli kuinka saat parhaan hyödyn messupäivästä.


Asuntomessut 3.-30.8.2020 Tuusulassa

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★