Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Punxsutawney Phil ennustaa aikaista kevättä

Yhdysvaltain kovaan talveen kyllästyneet ovat taatusti hyvillään perinteisen murmelipäivän (Groundhog Dayn) ennusteesta. Pennsylvaniassa talvihorteesta keskiviikkona 2.2.2011 esiin kiskottu murmeli Punxsutawney Phil ei nimittäin nähnyt varjoaan, joten kevään pitäisi tulla tänä vuonna aikaisin. Murmelipäivää on vietetty Punxsutawneyssä jo 1800-luvulta lähtien, ja traditio vetää kaupunkiin tuhansia matkailijoita.

Muistattehan tuon 1993 valmistuneen elokuvan "Päiväni murmelina", jossa Phil Murray on  television itsekäs ja kyyninen meteorologi, joka joutuu työkomennukselle Punxsutawneyn pikkukaupunkiin raportoimaan Murmelinpäivän juhlallisuuksia, jossa kesyn murmelin pitäisi ennustaa tuleva kevätsää. Phil pitää touhua aivan idioottimaisena, mutta kuvausryhmän tuottaja Rita (jota näyttelee muuten Andie MacDowell), suhtautuu asiaan valoisammin. Philin kurja päivä muuttuu vielä surkeammaksi, sillä lumimyrskyn takia kuvausryhmän on pakko jäädä yöksi kaupunkiin ja aamulla Phil huomaa kauhukseen, että hän elää eilistä Murmelinpäivää uudestaan. Sama toistuu seuraavana aamuna ja sitä seuraavana ja sitä seuraavana ja sitä seuraavana ja aina on helmikuun 2. päivä. Ihan huippua!

Täällä oli eilen ihan uskomaton sumu ja aurinko yritti epätoivoisena kurkkia sankan usvaverhon takaa. Kevät näyttää ja tuntuu kyllä olevan näillä leveysasteilla vielä valitettavan kaukana.. Pitäiskö siis vain nauttia tästä meneillään olevasta talvesta ja helmikuusta, kun on laskiainen ja talvilomakausikin käsillä vai joko on kevättä ilmassa? Kumpaa sinä teet?

Onhan ens kuun jälkeen hei jo h-u-h-t-i-k-u-u-!
 


Nämä kuvat eiliseltä "murmelinpäivältä", kun ajelimme Isosiskon kanssa katsomassa ystäväni Jaanan shelttiveljeksiä. Pikkuinen Muru oli jo niin kovasti kasvanut.

Kivaa torstaita!
Lähde: Nelosen uutiset

1 kommentti

  1. Kyllä vain tätä eilen aamulla aamutelkkarista ihmeteltiin. Varhainen kevät, mikäs sen kivempaa.

    Groundhog Day elokuva on mainio. Pitäisikin taas katsoa se.

    Kiitos myös lohdutuksen sanoista, tosiaan huhtikuu!

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★