Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Valkoinen olohuoneMeillä sisustaminen elää jatkuvaa aaltoliikettä. Välillä huomaan kaipaavani ympärilleni tummaa kontrastia, sitten taas raikasta valkoista. Meillä mies vain toteaa tuttuun tyyliinsä, että naisen mieli muuttuu.. Ja onhan siinä vinha perä ;) Muuttolaatikoita purkaessa on jännittävää tarkastella uuden kodin nurkkia "sillä silmällä". Muovimatto on varmasti käytännöllinen, mutta kaiholla muistelen, miltä aiemmin tuntui astella leveällä lankkulattialla. Nykyisen vuokra-asuntomme tapetit ovat lähinnä koiranoksennuksen väriset, ja kaikissa huonessa on tuo sama tapetti. Keittiössä on vain yksi kapea ikkuna ja  kaapit varmasti halvinta mahdollista. Muistelen, miten vaivatonta oli kestitä vieraita edellisen kotimme keittiössä, jossa 8-hengen ruokapöytämme täyttyi naurusta ja iloisesta puheensorinasta, kun nyt vaivoin mahdumme oman perheen kanssa ruokailemaan keittiöömme. Sisustusta voi kuitenkin vaihdella pienillä jutuilla ja jo olemassa olevilla tutuilla tavaroilla, silloin se ei käy niin pahasti kukkaron päällekään -- ja ainahan mitä ei voi peittää, niin sitähän voi sitten vaikka korostaa ;) 

Ilahtuneena seuraan, kuinka monta uutta lukijaa on löytänyt tiensä blogiini. Tervetuloa! Kerrottakoon, että myimme siis itse rakentamamme ok-talon tänä keväänä ja muutimme kesäkuussa uudelle kotipaikkakunnalle, kauas pois entisestä. Vuokralla siis ollaan, tilapäisesti I hope, kunnes keksitään, että ryhdytäänkö jälleen rakentamaan vai ostetaanko valmista. Jo kesän alussa huomasin, että ainoa keino saada tämä väliaikaisasumus tuntumaan kodilta ja viihtyisältä on sisustaa se itselle mieluisilla tavaroilla -- ja raikastaa valkoisella! Kesän vihreys ja vehreys eivät ole mun juttuni, sillä ulkona niin raikas vihreä saa sisällä talossa valkoisen sävyt näyttävät helposti kelmeän vihertäviltä. Tykkäänkin enemmän talven viileistä sävyistä ja sinisestä hämärästä, vaikka Suomen kesää ja koivunlehtien havinaa rakastankin. Edellisessä kodissamme meillä oli ektorpeissa mustat päälliset. Ne sopivat sinne hienosti, kun tilaakin oli ruhtinaallisesti enemmän kuin nyt. Mustat päälliset ovat nyt kuitenkin siististi taiteltuina vaatehuoneen hyllyllä, matto rullalla ja olkkarin mustareunainen kellommekin raksuttaa aikaa uudessa kodissa. En missään vaiheessa aikonut siirtää edellisen kotimme sisustusta suoraan sellaisenaan näille uusille leveysasteille, vaan säilyttää se tavallaan muistoissa ja muuttaa sitä sopivasti, mutta säilyttää kuitenkin sama tuttu maalaisromanttinen tyyli. Ja tämän tuloksena meillä on nyt siis kaivettu jälleen valkoiset ektorpin päälliset naftaliinista ja meillä on valkoinen olkkari! Ja minä tykkään ;)


Kummipoika 5kk piipahti meillä tällä viikolla kylässä ja tarjosin meille aikuisille monesta ihanasta blogistakin tuttua Pavlovan kakkua. Nam! Se vei suorastaan kielen mennessään. Itsetehty marenkipohja, täytteenä valkosuklaa/lime kermarahkaa, päällä tuoreita mansikoita ja valkoista tobleronea murusina ;) Tummansininen ja punainen ovat oiva pari valkoiselle kaveriksi sisustuksessa. Nämä edellämainitut + tähtitavarat ovat ehdottomasti mun juttuni. Peilin- ja lasin paloista tehdyt lyhdyt löysin kuin löytönä omista tavaroistamme, kun purettiin muuttolaatikoita. Vaikka ne ovatkin varsinaisesti joulu/talvi mallistoa, niin illan hämärtyessä ne ovat oivat tunnelmanluojat, vaikka heinäkuun viimeisiä päiviä tässä vielä vietelläänkin. Niin ja Lexingtonin tyynynpäällinen on oikeasti makkarin tyynyliina, mutta näytti kivalta olkkarissa ja sai jäädä.

Pyykkikone pyörii ja laukut odottavat pakkaajaa. Seuraava postaus asuntomessuilta. Tai mikäli tuo maaginen 100.000  täyttyy sitä ennen, niin on odotetun arvonnan aika ;)

Ihanaa viikonloppua Sinulle!

-Sally-

9 kommenttia

 1. Minäkin asun vuokralla ja se ei todellakaan estää mua maalamasta seiniä ja poraamasta reikiä betoniseinään. :)
  Kyllä kotona pitää olla kaunista ja koti on siellä, missä on sydän ja mun sydän on aina siellä missä parhaillaan asun, vaikka sitten vuokralla.
  Nyt meni höpöttelyksi.. :)

  VastaaPoista
 2. Eipä ihme,että tykkäät,tosi kauniilta näyttää=)Kakkukin näyttää vaarallisen herkulliselta ja varmasti sitä onkin...Ihanaa viikonloppua myös sinulle!

  VastaaPoista
 3. Juuri näin, kotona pitää viihtyä, sillä koti on se paikka, joka ottaa Sinut avosylin vastaan maailmalta - tulitpa sitten iloisena ja murheen reppu selässäsi. Kotona voi olla oma itsensä, paljastaa herkimmät tuntonsa ja kuiskata ilmaan salaiset toiveensa. Ei sillä ole väliä, onko koti pieni vai suuri, oma vai pankin, vuokrattu tai itse rakennettu, silti se on oma koti ja juuri se maailman paras paikka! Home is where your heart is.

  VastaaPoista
 4. Meillä jo mies varoittelee minua, että älä vaan maalaa valkoiseksi, kun jotain tuunausta suunnittelen..:D nimimerkillä valkoinen on IN :) Ihana LExington tyyny. Olen myös fani..!

  VastaaPoista
 5. Hyvännäköistä teillä on taas.Varmaan jos sisustaisit vanhoilla säkeillä,sekin olisi ok,kun tuo taito on hanskassa niin superhyvin! Tilanpuutteen ymmärrän ,meillä oli kaksi taloa tavaraa täynnä silloin Kokkolan vanhassa kaupungissa ja nyt tuntuu ettei mitään mahdu enää minnekkään.Paitsi siivouspäivänä-aina liikaa krääsääää...........Pian nähdään.

  VastaaPoista
 6. Pavlova on kyllä ihana. Olen itsekin sitä väkertänyt vähän vaihtelevin tuloksin.

  Älä huoli, väliaikaista kaikki on vaan. Se teidän uusi koti lymyää jo nurkan takana ja sen asuttaminen ja sisutaminen on lähempänä kuin arvaatkaan :)

  VastaaPoista
 7. Dear Sally,

  My translator is not working at the moment, so I am not sure what your text says, but you show a lovely corner of your sofa and a dessert that makes my mouth water! Summer fresh images, all of them!

  I hope you are well and enjoying a lovely summer.

  Hugs from Helena, in Sweden at the moment

  VastaaPoista
 8. Pitihän tännekin tulla vierailemaan, hieno blogi sulla Sally! :)

  Mukavaa kuulla, että olette kotiutuneet hyvin uudelle kotiseudulle! Muutokset tuovat tullessaan aina kaikenlaista kivaa ja jännittävää, iloja ja ehkäpä pieniä surujakin vaikeuksineen ja haikeuksineen. ;)
  Sinut 'tuntien' teillä on varmasti upea koti, asuittepa miten ja missä vaan. Kyllä me täältä vielä ollaan tulossa kurkistelemaan ja moikkailemaan! :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★