Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Earth Hour - Valomerkki ilmaston puolesta

Ensi lauantaina se tulee taas -- nimittäin Earth Hour! Tunti, jolloin koko maapallo sammuttaa valot ilmaston hyväksi. Meidän perhe on mukana jo kolmatta kertaa. Lauantaina onkin oiva tilaisuus polttaa loppuun talvelta jääneet kynttilänpätkät ;) Tule sinäkin mukaan ja tutustu kampanjaan klikkaamalla tästä.WWF:n selvittämillä yhdeksällä liikkumiseen, asumiseen ja ruokaan liittyvillä ilmastoteolla voi jopa puolittaa oman hiilijalanjälkensä. Kukaan ei kuitenkaan välttämättä pysty jokaiseen yhdeksään tekoon, mutta kaikki pystyvät niistä ainakin yhteen:

Kartoita kodin energiasi.
Korvaa autoilua pyörällä.
Puolita naudanlihan kulutus.
Vaihda vihreään sähköön.
Matkusta lomalle junalla.
Pienennä ruokajätteen määrää.
Lämmitä koti maan lämmöllä.
Vähennä työmatkapäästöjä.
Suosi lähiruokaa.

Mä olen autoilijatyyppiä, mutta en aio potea huonoa omaatuntoa siitä. Sitäpaitsi junalla matkustaminen on ihan sikakallista! Viime aikoina olemme tietoisesti suosineet enemmän kanaa ja kasviksia ruuanlaitossa ja kiinnittäneet huomiota siihen, että roskiin heitettävän ruuan määrä olisi mahdollisimman pieni. Meidän kotimme lämpiää lisäksi maalämmöllä ja kiinnitämme huomiota kodinkoneiden ja laitteiden sähkönkulutukseen.


Mitkä on sun ilmastotekosi?

-Sally-


Lähde: wwf.fi/earthhour

4 kommenttia

 1. Mietinkin tuossa pari viikkoa sitten, että ksokahan se on... Meilläkin ollaan oltu mukana monta vuotta. Tänä vuonna taitaa tosin jäädä väliin, sillä meillä vietetään tupareita lauantaina. Tai sitten tosiaan laitetaan kynttilät palamaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heii, onnea Mia uuteen kotiin! Kynttilät palaan vaan ja tunnelma kattoon ;)

   PS. Mä en edelleenkään pääse sun blogiin..

   Poista
 2. Ihanaa, että Earth Houria muistetaan täälläkin. :) Hiilijalanjäljen puolittaminen on todella suuri muutos. Minäkin joudun autoilemaan töihin. Toivon, että kevään tullen ehtisin välillä pyöräillä, vaikka matka on melko pitkä.
  Kaunista iltaa kynttilän valossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuire: Kiva, kun tulit vastavierailulle. Täällä me tunnelmoimme parhaillaan kynttilänvalossa. Eihän yksi tunti tosiaankaan muuta mitään, mutta tarkoitushan on saada ihmiset ajattelemaan, kuinka voisimme säästää tätä palloa lapsenlapsillemme ja heidän lapsenlapsilleen. Mä ainakin tahtoisin, että omat lapseni voisivat ylpeinä kertoa joskus heidän omille aikuisille lapsilleen, että muutos meidän suvussamme lähti juuri meistä ;)

   Mukavaa lauantai-iltaa!

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★