INSTAGRAM

Rottinkia ja romuromantiikkaa


Miten i-h-a-n-a keväinen auringonpaiste!

Me nautiskelimme tänään kiireettömästä sunnuntaiaamun saunasta ja hellimme kipeytyneitä lihaksia. Viime aikainen blogihiljaisuuteni liittyy osittain siihen, että vanhempani myivät kakkosasuntonsa järven rannalla, ja myynti + muutto tapahtuivat melko pikaisesti, nimittäin aivan parissa viikossa! Aurinko totisesti herättää asunnonetsijät, mutta haastavaksi tämän yhtälön teki se, etteivät he olleet vielä ehtineet katsella uutta vapaa-ajan asuntoa, saati edes väliaikaista paikkaa, jonne kaikki tavarat talosta vietäisiin... Onneksi kuin ihmeen kaupalla järjestyi lämmitetty varasto vuokralle, joka on nyt täytetty millimetrin tarkasti tavaroilla, joita isäni + äitini ovat kuljettaneet mukanaan vuosikymmeniä. Mukana on paljon muistoja herättävää, tavaroita joilla on tunnearvoa, mutta myös sellaista, jota ei välttämättä tarvitsisi raahata mukana muutosta toiseen. He ovat nimittäin vielä sitä sukupolvea, jotka eivät ole tottuneet kierrätysideologiaan, saati heittämään mitään pois. Niinpä tietyt tavarat aina kulkevat mukana muutosta muuttoon ja asuinpaikasta toiseen. Me aikuiset lapset puolisoinemme autoimme luonnollisestikin muutossa kaikkien resurssiemme mukaisesti ja vävyt olivat isälleni suorastaan korvaamattomia, sillä osaa tavaroista joutui kaivamaan esiin hangesta, sulattaa irti maasta jne. Moni tavara myös jatkaa elämäänsä nyt omissa kodeissamme sen sijaan, että ne olisi viety varastoon. Itse en ole koskaan varsinaisesti ollut mikään erityinen rottinkihuonekalujen ystävä, mutta kolme tällaista tuolia + pyörillä oleva tarjoiluvaunu löysivät paikkansa meiltä. Tuossa ne nyt nököttävät vierashuoneessa, mutta näen ne jo sieluni silmin lampaantaljat yllään ja oikein kutsuen nauttimaan kupposen kuumaa ulkoilun jälkeen..

Meille muutti myös tällainen ihana rottinkikiikku, joka kiinnitetään kattoon :) Samoin rottinkinen vauvansänky, jossa olen nukkunut vuonna 1970 sekä vielä nelilaatikkoinen rottinkilipasto. Kuvassa nämä näyttävät kauniin vaaleilta, mutta luonnossa ovat jo melko kellastuneita, hivenen oranssisiakin. Mahtaisikohan näitä voida käsitellä jollakin harmaanruskeiksi kuten iki-ihanat RM rottinkikalusteet..?
Sunnuntaiterkuin, Sally


Osa kuvista on lainattu netistä.


4 kommenttia

 1. Ihania tunnelmia tullut tänne :) Pitkän tauon jälkeen aloitin blogikierroksen minulle tärkeissä blogeissa , Kiitos sinulle kauniista postauksista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana ;) Itsekin olen talven pitkät pimeät kuukaudet seurannut teidän raksaprojektinne etenemistä. Niin hienolta näyttää jo ja pian varmaan saankin jo toivottaa teille onnea uuteen kotiin!

   Poista
 2. Minulla on rottinki tuoli ulkona "patinoitumassa" tuiskussa ja tuulessa. Nyt on tuoli saanut kivan harmaan sävyn :)
  Lampaantaljat tuoleissa....ihana yhdistelmä.
  Mukavaa päivän jatkoa sinulle
  -Erica-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, Erica, mukavaa päivää! Rottinkihan viihtyy hyvin ulkona, kunhan ei seiso lammikossa tai ole aivan sateelle alttiina. Huoneilmassa rottinki kuivuu ajanmittaan ja sitä olisikin hyvä suihkutella tai ainakin pyyhkiä märällä.

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★ Anonyyminä ei valitettavasti voi kommentoida ollenkaan.