Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Chick-a-dee

Hollantilaisten vakuutusyhtiöiden järjestämän muotoilukilpailun voittaja on lennähtänyt myös Suomeen: Chick-a-dee palovaroitin! Aivan loistavan hieno idea ja miten tärkeästä kapistuksesta onkaan kyse. Lintu asennetaan kattoon ihan normaalin palovaroittimen tapaan ja tekniikka täyttää Suomessa vaaditun  EN-14604 standardin. Saatavilla on ainakin valkoinen, musta/valkoinen, pinkki ja sininen tintti! Designista vastaa Louise van der Veld.


 
Myös suomalaiset muotoilijat ovat tarttuneet hienosti samaan aiheeseen. Markkinoilla on tarjolla Paola Suhosen Lento -palovaroitin. Ilmiselvä perhonenhan tämä on olevinaan, mutta miksi ihmeessä mulle tulee tästä mieleen kärpänen?


Ens kuun jälkeen on muuten toukokuu!
Ja tänään mittari kipusi jo +5 asteeseen ;)

-Sally-


Kuvat napattu täältä.

6 kommenttia

 1. Toi chick a dee -palovaroitin on ihana ja hankintalistallakin jossain vaiheessa. Suosisin kyllä suomalaista tässäkin, mut tuo Suhosen Lento tosiaan tuo mulle mieleen raatokärpäsen tai paarman!!! Eih, en halua sellaista kotiini.... ;)

  VastaaPoista
 2. Kiva, etta on tarjolla uusia hauskoja, kivannakoisia palovarottimia tylsien koteloiden sijaan.

  Mukavaa kevaanodotusta!
  Tibs

  VastaaPoista
 3. No tuo lintu on hieno vaan en ehkä tuota "paarmaa" ottaisi, on aika roisin näköinen.
  Mukavaa viikonloppua Sally. ♥

  VastaaPoista
 4. Mikäli lintu tosiaan täyttää vaatimukset, niin silloinhan tuo on kaunis ja hyödyllinen kapistus. Uusien rakennusmääräysten mukaan palovaroittimet kytketään suoraan sähköverkkoon ja patteri niissä on vain sähkökatkosten varalta.

  Minullakin tuli tuosta perhosesta mieleen kärpänen, kun sen silloin uutuustuotteena ensi kerran näin ja mitään ötökkää en kattoon halua.

  Taidan ostaa uuteen taloon kuitenkin ne perusvarmat hälyttimet, jotka pystyy kytkemään rakennusmääräysten mukaisesti sähköverkkoon eivätkä myöskään kerää pölyä turhilla ulokkeilla.

  Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Komppaan Valua Kuvasaa. Pölyyntyminen ja toimivuus arveluttaa linnussa, vaikka suloinen onkin. Suhosen varoitin näyttää ihan yökköseltä eikä kyllä houkuttele vaan on ihan puistattava.

  VastaaPoista
 6. Sain tintin Joulupukilta, mutta se ei ole vielä ehtinyt lennähtää kattoon asti:) Luulen, että tintti saa kodin lastenhuoneesta.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★