Sisustus & lifestyle since 2009

Search

MAKEA MARENKIKAKKU



- Rapean raksahtava marenkikakku hurmaa yksinkertaisuudellaan! 

Meillä herkuteltiin viikonloppuna jo vähän ennakkoon tulevaa Äitienpäivää suussa sulavalla marengilla. Sen valmistus ei ole lainkaan vaikeaa, päinvastoin. Pääraaka-aineita on oikeastaan vain kaksi: kananmunan valkuainen + sokeri. Itse pidän eniten "Pavlova" versiosta, johon lisätään myös tilkka valkoviinietikkaa sekä maissi- tai perunajauhoja. Tällöin marengista tulee ihanan rapea pinnasta, mutta sisus pysyy pehmeänä.



Erottele valkuaiset keltuaisista ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vanilliinisokeri ja maissijauhot sokeriin ja lisää seos valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan ja koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon lopuksi vielä etikka.

Levitä marenkiseos leivinpaperilla vuoratulle pellille haluamaasi muotoon esim. ympyräksi, jonka halkaisija on noin 22-24 cm. Paista 120-asteisessa uunissa noin 1½ - 2 tuntia. Marenki muuttuu kypsyessään kauniin haalean vaaleaksi beigeksi.

Anna kakun jäähtyä ja täytä se vasta juuri ennen tarjoilua. Itse levitin marenkipohjan päälle ensin purkillisen sitruunalla maustettua rahkaa ja sen päälle kermavaahtoa + aamiaiselta jääneestä kokonaisesta ananaksesta leikkasin vielä makeita pieniä paloja. Päälle sopii mainiosti myös esim. mansikat, mustikat ja muut kotimaiset marjat tuomaan kirpeyttä makean vastapainoksi!

- Onnistumisen iloa!


Muutama hyvä vinkki:

- käytä huoneenlämpöisiä kananmunia
- on tärkeää, ettei valkuaisten joukkoon pääse yhtään keltuaista
- lisää sokeri valkuaisvaahtoon pienissä erissä koko ajan vatkaten
- hyvä marenki on kiiltävää ja kuohkeaa
- voit muotoilla marenkiin jo pellillä valmiiksi syvennyksen täytteelle

1 kommentti

  1. Nam! Marenki ei petä koskaan, marenkikakku on varma hitti!

    Perinteen mukaan äitini tulee anoppilaani äitienpäivää viettämään, minä teen ruoat. Jälkkäriksi olen ajatellut tehdä pavlovaa, johon tulee mansikoita ja pensasmustikoita ja koristeeksi vielä pieniä villejä orvokkeja. Pohjat on helppo tehdä kotona ja viedä mukana. Kermat ja vaikka lemon curd on helppo levitellä perillä.

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★