Sisustus & lifestyle since 2009

Search

ASUMISEN STATUSPÄIVITYS


Asumisasiamme nytkähti sunnuntaina aimo harppauksen eteenpäin, kun eräs ystävällinen herra otti ilmoituksemme johdosta meihin yhteyttä. Faktahan on se, että tilanne alkoi jo käydä melkoisen jännäksi, sillä meillä on tänään enää 2 viikkoa ja 5 päivää siihen, kun vuokrasopimus nykyisessä kodissamme päättyy. Mehän olemme asuneet tässä ihanassa talossa vuokralla viime kesästä, kun tämän omistajaperhe päätti toteuttaa oman unelmansa ja lähteä vuodeksi Amerikkaan.

Olkoon oma ulkokuori kuinka viilipytty tahansa, niin aika kurjaahan se on vetää vesiperä joka kerta. Kun on sattunut eteen asuntovaihtoehtoja, joissa ei voinut kuvitella asuvansa, vaikka sijainti olisi ollut ihanteellinen lasten kouluihin nähden. Tai sitten ihan päinvastainen tilanne, kun asunto olisi ollut tosi kiva, mutta sen naapuritontilla oli joka päivä auki oleva elintarvikekauppa (lue: Siwa). Tai se, jonka vuokra oli päätähuimaava, vaikka lattioissa oli karmeat kuluneet muovimatot ja yhdenkin ikkunan välistä lapset laskivat nopeasti 30 kärpäsenraatoa. Tai kun vuokran päälle pitää lisätä monta sataa euroa ns. "muita asumiskuluja" joka kuukausi (Shellin öljylasku + käyttösähkö + vesimaksut), mitä se on vanhassa talossa sitten kovilla pakkasilla?

- Onhan  tämä ollut sangen mielenkiintoista ja huvittavaakin, mutta aika meinaa käydä vähiin.


Mutta nyt voimme vihdoin huokaista! Tulevalla vuokraisännällämme on nimittäin ollut tämä kuvan asunto myynnissä, mutta koska markkinat ovat tällä hetkellä hieman jumissa, hän mielellään vuokraisi sen meidän perheellemme toistaiseksi.

Lasten koulut ja kaveripiiri painavat meillä vaakakupissa aika paljon. Samoin asumisen muut kulut kuukausivuokran lisäksi (esim. maalämpö vai öljylämmitteinen ok-talo). On myös pitänyt miettiä, onko hyvä sijainti tärkeämpi kuin viihtyisä asunto. Asuntoa myydessähän on huomattavasti helpompi myydä keskinkertainenkin asunto, jos sillä on loistava sijainti, kuin erinomainen asunto surkealla sijainnilla. Mutta vuokramarkkinoilla tilanne taitaa olla hieman eri. Mun mielestä ainakin. Tosin tällä kertaa meitä kyllä onnisti eli ei jouduta hirveesti tekemään kompromisseja kummassakaan (ja vitsit mä tykkään noista vaaleista lattioista).

- Loppuviikosta teemme vuokrasopparin. Mahtavaa!

30 kommenttia

 1. Huh, vähän jo minäkin jännitin miten teidän käy, mutta onni oli myötä. Onnea siis uudesta kodista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sua ihanaa, kiitos ;) Ihan hyvin meidän sit kävi, vaikka pelattiin jo vähän riskillä.

   Poista
 2. Onnea ja hyvä kun asuntoasia sai onnellisen lopun :)

  -Mari P.

  VastaaPoista
 3. Oi miten upeeta! Lucky you ��
  terkuin minna-liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Mutta kyllä monenlaista kämppää on tarjolla.. Huh.

   Poista
  2. Taas yössä mun viestissä näkyy noi ? merkkihässäkät, vaikka valitsin siihen lilan sydämen, häh.

   Poista
  3. Hihi, ei haittaa. Meillä on ehkä erimerkkiset laitteet ;)

   Poista
 4. Voi Sally, minäkin olen jännittänyt puolestanne kovasti! Onneksi asioilla on tapana järjestyä :)

  Tiedän myös tuon tunteen, kun mietitään asuntojuttuja monelta kantilta. Me jouduttiin tekemään kompromisseja tämän nykyisen talon kanssa kun edellinen (vuokra-)asunto meni myyntiin. No " ihan kiva" tämä nykyinen koti kyllä on, muttei takuulla Se Unelmakoti (joka tulisi ehkä vain itse rakentamalla ja siihen emme lähde). Tehdään paras koti siitä, mikä sillähetkellä on mahdollista!

  Mukavia kesäpäiviä teille vielä sinne ihanaan lautaseinäiseen kotiin & tsemppiä tulevaan muuttorumbaan! <3

  terkuin, Marielisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Voi sua ihanaa! ♥ Viisaita sanoja asumisesta muutenkin.

   Joo, tota olkkarin valkoista lautaseinää jään kyllä kaipaamaan! Isolla koolla! Onneks siitä on paljon kuvia täällä blogissa ja sellainen tulee varmasti myös löytymään siitä kodista, jonka vielä joku päivä rakennamme.

   Poista
 5. Onnea uuteen kotiin!

  Meillä on kauppa naapuritontilla, sekin Siwa, tosin yksi talo on välissä eikä Siwa näy meille. Sitä en itse pidä miinuksena, on vain ihan hyvä juttu, kun puuttuvat ruoat voi nopeasti pinkaista hakemaan sadan metrin päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Joo, lähikauppa onkin hyvä juttu, mutta ensivaikutelma oli sikäli kehno, sillä kaupparakennuksen pääty oli miltei kiinni katsomassamme paritalossa, välissä oli nimittäin ainoastaan kaupan isot roskalaatikot. Voin vaan kuvitella sen hajun kuumana kesäiltana... Joku nuorisoporukka siinä just notku ja räki portailla :/ Niin ja kerroinko jo, että talon takapiha oli niin pieni, että nurmikon olis pystynyt leikkaamaan saksilla ;) Fantsua!

   Poista
 6. Huh, oma pääni ei olisi kyllä kestänyt moista stressiä! Onnea uuteen kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihhih, kyllä tätä on moni kuule ihmetellyt, mutta niin vaan asioilla on aina taipumus järjestyä ;)

   Poista
 7. Ihanaa että koti löytyi ajoissa! Mulla on sellainen fiilis että siitä tulee ihana. Muuhan on mahdotonta kun on nähnyt kuvia kahdesta edellisestä decorated by Sally kodista! Tuskin maltan odottaa lisää kuvia....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä samat mööpelit me kannetaan seuraavaankin kotiin eli tutulta näyttää heti uudessakin paikassa ;)

   Poista
 8. Vautsi, hieno homma! Onnea uuteen kotiin! :)

  VastaaPoista
 9. Onnea uuteen kotiin! :)
  Varmasti tippui valtava kivi harteilta! :)

  Sinulle on muuten haaste blogissani:
  http://saakurkistaa.blogspot.fi/2014/06/huoneen-stailaus-x-3.html

  Oikein mukavaa torstaita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, suoranainen järkäle putosi harteiltamme, kun tämä asunto löytyi!

   Kiitos myös haasteesta, täytyypä tulla kurkkimaan!

   Torstai on toivoa täynnä ;)

   Poista
 10. Seurailen blogiasi harvoin, ehkä oletkin maininnut asiasta... mutta miksi vuokralle? Eikö olisi paljon järkevämpää maksaa omaa asuntoa kuin vuokraa toiselle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet siinä muuten aivan oikeassa! Omistusasunto on kaikkein järkevin vaihtoehto.

   Me olemme myyneet oman talomme ja muuttaneet unelmien perässä takaisin synnyinseuduilleni. Väliaikainen vuokra-asuminen on perusteltua tässä tilanteessa, kun olemme etsiskelleet tonttia. Kahdesti olemme olleet tätä ennen tonttiarvonnassa mukana ja nyt kolmannen kerran vihdoin tärppäsi! Jossain pitää kuitenkin asua rakentamisen ajankin eli vuokralle mennään jo siitäkin syystä;)

   Ihanaa kesää!

   Poista
 11. Hienoa, että asunto löytyi ajoissa. Ja juu, mielestäni asunnon sijainti on oikeestaan ihan ykkös juttu. Sitä sijaintia kun harvemmin voi muuttaa mitenkään, mutta asuntoa voi aina tuunata mieleisekseen. Kiva että lapset voivat pitää vanhan koulunsa ja kaverinsa. Meillä kun joskus rakennettiin muutettiin eri kouluun ja jälkeenpäin sitä kyllä vähän harmisteltiin, kun hyvät kaverisuhteet jäi ja uudessa koulussa uusi oppilas ei niin hyvin päässyt "jengiin". kummajuttu kuinka herkässä meillä suomessa on koulukiusaaminen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kiitos, näin pari viikkoa enen muuttopäivää on mukava tietää, mihin ollaan muuttamassa ;) Jännät paikat on kyllä ollut..

   Lapset ovat onnekkaita, kun saavat jatkaa syksyllä samassa koulussa. Ja sama koulu pysyy sittenkin, kun rakennetaan ja saadaan talo valmiiksi. Koulukiusaaminen ja porukasta eristäminen ovat rankkoja juttuja. Itsekin jouduin koulukiusatuksi yläasteella, mutta siinä kävi päinvastoin kuin kiusaajat yrittivät - käänsin ikävät kokemukset positiivisuudeksi ja kaivoin esille oman sisäisen vahvuuteni. Se ei käynyt hetkessä, mutta tänä päivänä mua ei helpolla heilutella. Epäoikeudenmukaisuus ja heikompien sortaminen saavat yhä mut puolustuskannalle.

   Mukavaa kesää teidän perheellenne!

   Poista
 12. Olen muuttanut vuokralle sellaiseen asuntoon, jonka ikkunan välissä oli myös kärpäsiä. Ja oli todella ihana asunto. Kaikki pinnat ym. olivat priimakunnossa, koska talo oli juuri rakennettu ja olin ensimmäinen asukas siinä asunnossa. Päiväkoti vieressä ja kaupat parinsadan metrin päässä :) Ei vaikuttanut kärpäsenraadot mun vuokrauspäätökseen........

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että löysit noin ihanan asunnon. Ja tosi hyvät palvelut vieressä :)

   Ei noi kärpäsetkään meitä pelotelleet, asunto ei vaan muuten ollut sopiva perheellemme, mutta vähän ikävän ensivaikutelman niistä sai.

   Ihanaa kesää ♥

   Poista
 13. Olisin ollut jo ihan hermona,jos asuntoa ei loydy ja vuokrasopimus loppuu...Onneksi loysitte teille sopivan asunnon!Voimia muuttoon!Tai sinulta se taitaakin kayda jo rutiinilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ihana Lisay. Kyllä mun täytyy tunnustaa, että aika tukalaa oli jo, kun ei mitään "sopivaa" ollut näköpiirissä. Sitten kuin rukouksiimme olisi vastattu, kun tämä ystävällinen herra otti meihin yhteyttä ;) Niin vaan asioilla on taipumus järjestyä.

   Ihanaa Juhannusviikkoa! Vai vietetäänkös teillä keskikesän juhlaa?

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★