Sisustus & lifestyle since 2009

Search

DIY: MAKKARIN ROUHEA TEHOSTESEINÄ


BLOGIYHTEISTYÖ | Teknos haastoi mukaan kokeilemaan uutta Kolibri Sand koristepinnoitetta ja koska itse asumme vuokralla, niin sain suostuteltua veljeni mukaan muutosleikkiin. Kohteena 3h + k kerrostaloasunnon makuuhuone Tampereella.

"Tämän vuoden sisustustrendeissä näkyy rouheus - kodin pinnoissa jäljitellään teollisuustyyliä. Myös värit ovat tulleet suomalaisiin koteihin. Esimerkiksi särmikkään rapatunnäköisen tehosteseinän saa toteutettua helposti koristepinnoitteella. Koristepinnoitteita voidaan myös sävyttää lähes mihin tahansa väriin."   Kolibri Sand värikartasta valitsimme kaksi sävyä: T4102 ja T4105. Tavoitteena oli säilyttää makuuhuoneen viileän rauhallinen värimaailma, mutta luoda seinään elävyyttä ja struktuuria pintakäsittelyllä, niinpä valittiin kaksi sävyä, jotka olivat lähellä makuuhuoneen jo olemassa olevaa värimaailmaa. 

Sängyn päätyseinällä olleet koristeet poistettiin ja seinä pestiin kevyesti. Lattia, katto sekä vaatekaapin reuna suojattiin muovilla ja maalarinteipillä. Sänky siirrettiin maalaamisen ajaksi makkarin toiseen reunaan. 

- Pisteet erityisesti siitä, että purkit oli helppo avata! 


Huolellisen sekoituksen jälkeen ensimmäinen kerros Kolibri Sand koristepinnoitetta levitettiin seinään. Sen kuivuttua noin 3-4 tuntia, levitettiin toinen kerros toisella sävyllä ja samalla kokeiltiin eri tekniikoita mukavan ja rouhean pinnan aikaansaamiseksi (tapettiharja, tela, rytistetty muovipussi). 

Näiden avulla syntyi lopputulos, joka on läheltä katsottuna rouhea, mutta yleisilmeeltään rauhallinen ja sopii sen vuoksi mainiosti tähän asuntoon ja erityisesti makuuhuonetilaan. 


Makkaria myös hieman stailattiin: koriste-esineitä karsittiin ja vuode sai mm. uuden hiekansävyisen helmalakanan.

- Kesämies teki kaikki hommat yhdessä päivässä itse ja on tyytyväinen lopputulokseen! Minä myös ;)


Jos sinäkin innostuit, niin Kolibri Sand esitteen voit ladata täältä *klik*. Teknoksen tuotteet kuuluvat jokaisen hyvinvarustellun rautakaupan valikoimiin. Teknoksella on myös kivat uudet facebooksivut, joihin kannattaa tutustua (paljon tuotetietoutta, videopätkiä, kivoja arvontoja ja muita etuja). Klikkaile itsesi sinne tästä.
Postauksessa käytetyt koristepinnoitteet saatu Teknokselta. Sally kiittää!

6 kommenttia

 1. Tidella onnistunut muutos. Rauhallinen, mutta elävämmän näköinen seinä, tykkään tosi paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Outi, just sellaista haettiinkin :) Ei liian radikaalia muutosta, koska kyseessä on makuuhuone, mutta viimeisteltyä tyyliä nuoren miehen muuhun asuntoon sopien.

   Poista
 2. Hieno muutos :)
  Uusi lukija ilmoittautuu -mukavaa lauantaita!

  t.Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikkis Sanna ja tervetuloa lukijaksi!

   Makuuhuoneen muutos näyttää pieneltä, mutta sillä on yllättävän suuri vaikutus kokonaisuuteen.

   Rohkeasti vaan kokeilemaan!

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★