Sisustus & lifestyle since 2009

Search

PUNAISEN MATON PAIKKA

Indiedaysin Maria muisti minua kuukausi sitten tällä kivalla sisustushaasteella. Eli jos kuvitteellisesti asettaisin punaisen pyöreän maton kotiimme kuten Suomen kaunein koti ohjelmassa on tapana, niin minne sen laittaisin?
 - Minut tuntien ei ole varmaankaan kovin vaikea arvata? Olkkariinpa hyvinkin.

Muutama vuosi on nyt menty tällä samalla tyylillä eli vaaleaa ja  valoisaa rentoa beach house meininkiä Amerikan Itärannikon tyyliin + tän hetken hitti mulla sisustuksessa on sarvipäät. Koti on vaihtunut pariinkin otteeseen viime vuosina, mutta valkoiset Ektorpit, punosmatto, valkoiseksi maalattu puulaatikko olkkarin pöytänä ja seinän iso peltitähti ovat seuranneet meillä kodista toiseen.

Asumme nykyisellään siis rivitalossa 4h + k. Tilan ahtaus on viisihenkisen perheemme ainainen purnauksen aihe, mutta tunnelin päässä on onneksi jo valoa, sillä meillä on tontti! Olkkariimme mahtuu sohvaryhmän lisäksi iso ruokapöytä sekä 6 tuolia. Pöytä hankittiin tänä syksynä, Ikean  Henriksdal tuolit ostettiin pari vuotta sitten veronpalautusrahoilla ja niissä on pestävät päälliset kuten sohvissakin. Vaalea olohuoneemme sallii siis elämisen, mikä on ihan hirmuisen tärkeää! Ja meillä on aina sisustettu itseämme varten, siksi kait kotona, vaikka sitten väliaikaisessakin, myös viihtyy hyvin ;)


Alkuperäinen haaste: “Kuvaa kodistasi se paikka, johon sinä laittaisit punaisen pyöreän maton, jos esittelisit kotisi ohjelmassa Suomen Kaunein Koti. Kuvaa ensin paikka, mihin maton laittaisit. Ota sen jälkeen kuvia eri suuntiin, tai siihen yhteen mieluisaan suuntaan vähän kuin matolla seisten. Voit myös perustella valintasi. Linkitäthän haasteeseen myös tämän alkuperäisen haastetekstin. Tämän kivan haasteen on laittanut liikkeelle ihana Sanna Luumutar-blogista.”

Olet vapaa nappaamaan haasteen mukaasi!

14 kommenttia

 1. Teillä on kyllä tosi kaunista :) Varsinkin keittiöryhmä mattoineen on kaunis ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Olen ollut pöytäryhmään kyllä hirmu tyytyväinen!

   Poista
 2. Niin tunnelmallista, ja oliivipuu on ihana! Oletko saanut siinä lehdet pysymään? Oma oliivipuu on tiputtanut lehtiä viimeisen kuukauden, ja kohta se on muisto vain...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana. Oliivipuu on aika tuore hankinta, en mä saa niitä koskaan pidettyä hengissä talven yli..

   Poista
 3. Tosi kiva haaste, taidanpa sen napata mukaani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Outi, kiva jos nappaat mukaasi ;) Täytyykin tulla sitten kurkkimaan teille.

   Poista
 4. Tosi kaunista! Tykkään kovasti tuosta valkoisten sohvien ja juutinvärisen maton yhdistelmästä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liina. Matto on paitsi kaunis, myös lämmin ja pehmeä ♥ Hankittu Ikeasta.

   Poista
 5. Todella kaunista ja mistä on tuo ihana matto ruokapöydän alla?
  Mukavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos. Mustavalkoinen matto on hankittu muutama vuosi sitten Grey & White nimisestä nettikaupasta, mutta valitettavasti se on jo lopettanut eikä matossa ole lappuja kiinni/ en muista maton "nimeä" :/ Tarinoita Talosta blogin Katilta voisit ehkä yrittää saada maton kauppanimeä, hän nimittäin hääri tuohon aikaan nettikaupan pitäjänä ♥ Kerro Sallyltä terkkuja!

   Poista
 6. Tykkään tyylistä ja tähdet <3 olen kyllästynyt pölyäviin "karvamattoihin" ja miettinyt tuota juuttia vaihtoehdoksi. Lapset vähän protestoi, mutta Ikeasta saa tällä hetkellä ihania lattiatyynyjä pellavaisella päälisellä, jotka ostin lattialle (tykkäävät istua lattialla pelaamassa/ tv:tä katsomassa) http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/30281273/ Nyt ei sitten haittaa, vaikka matto ei olisikaan niin pehmeä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanainen! Tämä Ikean juuttinarumatto on ihanan pehmeä (ja painava). Siitä irtoaa ekat 6-12 kk sellaista hiekansekaista roskaa maton ALLE, joten sinne alle kannattaa laittaa esim. laminaatinkin alla käytettävä askeläänieriste, jottei lattiaan hioudu matosta ikäviä kuvioita. Meillä on matto ollut nyt 2½ vuotta ja "roskaaminen" on huomattavasti vähentynyt ja suosittelen kyllä mattoa lämpimästi. ♥

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★