Sisustus & lifestyle since 2009

Search

VALKOINEN LIPASTO


Kun olin Pääsiäisen alla 6 pitkää päivää kuumeessa enkä jaksanut lukea mitään enkä katsoa edes telkkua, niin kiertelin mielessäni lempisisustuskaupoissani - Sisustustalo Zoom Designissa Vääksyssä, Kokkolan Zinnassa ja kotikaupungin Ikeassa. Ja päätin, että jos/kun tästä vielä joskus paranen, niin käyn niissä kaikissa myös oikeesti!

Viime lauantaina lähdettiin sitten iltapäivällä pyörähtämään Ikeassa, sillä kaksi isompaa muksua oli sopivasti harrastusmenoissa ja mulla on jo jonkin aikaa ollut haaveena ostaa Hemnesin uusi lipasto, joka on valkoiseksi petsattua puuta. Takapenkkiläisiä mahtuisi tällä kertaa mukaan vain yksi, sillä kotimatkalla puolet penkistä pitäisi kääntää, jotta lipasto mahtuu kyytiin.- Mies kokosi sen näppärästi ja tuolla se nyt komeilee makkarissa! Lipasto nimittäin ;)

Jännitin vähän, että sattuukohan mun tuurilla oksankohtia tms. näkyvälle paikalle, mutta huoli oli ihan turha ja oon kyllä tosi tyytyväinen lipastoon! Ei oo mitään kalustelevyä, vaan petsattua umpipuuta, jonka voi halutessaan käsitellä myöhemmin vaikka eri väriseksi. Mutta mikä parasta, mä saan vihdoin kaikki mun pikkutavarat, asusteet, alusvaatteet, sukat ja sukkikset järjestykseen. Ne onkin pyörineet viime muutosta asti osa siellä ja osa täällä..

20 kommenttia

 1. Tämä lipasto on kyllä todella kiva ja käytännöllinen!
  Meillä on tuota samaa sarjaa oleva lipasto töissä, mutta ei umpipuusta vaan levystä. sekin on ihan kiva, mutta veikkaanpa tosiaan että tuo puinen on vielä paljon kestävämpi ja kauniimpi. Ja halutessaan tosiaan ilmettä voi maalaamalla ja vaikkapa uusilla nupeilla muuttaa tarpeen mukaan.

  Itsekin kovasti tekisi mieli Ikeaan, mutta kaikki kaipaamani jutut näyttävät olevan lähi-Ikeasta loppu tällä hetkellä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli aiemmin tää sama lipasto valkoisena, ja joka oli myös kalustelevyä, mutta se meni 2011 talokauppojen mukana uudelle omistajalle - ja helpotti aikoinaan siis myös meidän muuttoa :) Sitten välissä oli pari Malm lipastoa, mutta kyllä tän Hemnesin ulkonäkö viehättää mua kaikista eniten! ♥

   Poista
 2. Minä tykkään kans! Meilläkin on tuo lipasto ostoslistalla isomman neidin huoneeseen, kunhan nyt saatais aikaiseksi ajella tuon rajan yli hakemaan se (ja monenmoista muuta tuikitarpeellista) Ikeasta 😉 Myös saman sarjan kenkäkaappi olisi tervetullut eteiseen hallitsemaan pienoista kenkäkaaosta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans tykkään! Ja nyt mua "kutittelee" noi massiivipuiset valkoiseksi petsatut yöpöydät :)

   Poista
 3. Ikeasta löytyy monta hyvää tuotetta. Meillä on rinta rinnan niin Ikeaa kuin antiikkiakin. Toissa kesänä maalasin vanhat Billy-kaapit sisältä valkoiseksi, päältä mustaksi. Olin kyllästynyt niiden kirsikan-väriin, mutta maalaamalla niille sai vuosia lisäaikaa, muuten kun olivat hyvässä kunnossa. Ne ovat ihan lastulevyä, mutta netistä = blogista löytyneen tutorialin avulla tein kunnon pohjatyöt.

  Aiemmin kävin huvikseni Ikeassa silloin tällöin, mutta kun tavoitteena on karsia tavaraa, eikä lisätä sitä, käyn nykyään vain kun tarvitsen oikeasti jotain. Viime kerrasta on yli vuosi, silloin ostettiinkin Sultan-runkopatjasänky, joka on tosi hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä muistan, että sä maalasit ne Billyt! Mietin yhdessä vaiheessa kans samaa, että vetäisisin lasiovellisten kaappien kehykset ja kaapit ulkopuolelta mustaksi, mutta se jäi sitten.. Viime kesän muutossa jouduttiin sitten tilanpuutteen vuoksi myymään ne kirjahyllyt, kun eihän ne tähän rivariin mahtuneet minnekään. Blaah.

   Kiva kuulla, että oot/te olleet tyytyväisiä Sultan runkopatjasänkyyn. Joudutaan kans jossain vaiheessa uusiin sänkyjä tai ainakin hankkiin sit vierashuoneeseen uus sänky.

   Poista
 4. Tuo lipasto on kyllä kaunis. Siskollani on samanlainen ja minä kokosin sen hänelle, eikä tarvinnut (ihme kyllä) kiroilla yhtään :D
  Mitäs muuta sieltä Ikeasta tarttui mukaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sä olet niin kätevä emäntä ;DD

   Tossa ostoskärrykuvassa ne meitin muut ostokset näkyykin: Pikkusiskolle värikkäät kynäpurkit, vähän lisää henkareita ja muutama kehys. Niin, ja pakolliset retkieväät syötiin poislähtiessä myös eli pari hodaria + pehmikset ;DD

   Poista
 5. Tuo lipasto on kyllä mahdottoman hyvä juurikin kaikille pikkuvaatteille, kuten alusvaatteille ja sukille. Mulla tuo sama lipasto oli vanhassa kodissa, mutta jouduin valitettavasti luopumaan siitä viime kesänä muuton yhteydessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veit jalat suustani! Tää on oikea tilaihme!! Hyvää näissä on myös hinta eli voi tarvittaessa luopua - ja hankkia sitten uuden, kun taas tila (ja kukkaro) antaa myöten.

   Poista
 6. Mä ihmettelen kun aika monessa yhteydessä "parjataan" ikean tuotteita, ainakin kun mun rahapussilta kysytään, on sieltä ostetut lastulevyhhärpäkkeet ihan päteviä, saman laisia llevyjä myyvät monet muutkin rompekaupat, suurin osa vaan hitsisti kalliimmalla. Ja sekin puoli tuossa edullisuudessa on, että kun kyllästyminen iskee (mulle ainakin välillä iskee vaikka kuinkayritän sitä välttää) ei niinharmita laittaa tuotetta kiertoon kirpparille tai jollekin joka tarvii, kun ei ole alunalkaen omaisuuksia kaappiin tai lipastoon satsannut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, meillä on paljon Ikean huonekaluja, sillä ne sopivat mainiosti tämän hetkiseen elämäntyyliimme. Ja mä ihmettelen kans Ikean huonoa mainetta, sillä omat kokemukseni ovat kyllä kaikki positiivisia! Pakkausten logiikka on nerokasta ja kuluvia osia tai jopa viallisia on saanut asiakaspalvelusta tilalle veloituksetta. 90 päivän palautusoikeus esim. runkopatjasängyissä myös hämmästyttää! Kehtaako joku oikeesti palauttaa sänkynsä 3kk käytön jälkeen..?

   Meidän kotimme oli muuten mukana viime elokuun IKEA Family Live numerossa:
   http://www.ikeafamilylivemagazine.com/fi/fi/edition/30580

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Juu, tämä on oikea lipastokaunotar! ♥ Ja imee sisäänsä hurjan määrän vaatetta.

   Poista
 8. Mä tungin tämän lipaston lootat liian täyteen, tippu pohja laatikosta. :D Mutta kiva tämä kyllä on, omaani vaihdoin Kantriinasta ostetut vetimet, pieni juttu mutta muutti ilmettä yllättävän paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä ;DD Noissa lipaston laatikoissa oli muuten nyt sisäpohjassa tarrat, joihin oli merkitty painorajoitus! Eikähän alusvaatteet ja sukat nyt niin hirmuusti paina, mutta sisustuslehtipinoista kertyy kyllä äkkiä painoa..

   Poista
 9. Mäkin olen vaihtanut melkein jokaiseen meidän Hemnesin lipastoon vetimet :-) Kuten tuossa ylläkin oli mainittu. Mutta nyt täällä Bostonissa on ihan ehta ikealaisvedin-Hemnes, joka kyllä sekin mun mielestä oikein hyvä. Tässä on sellainen todellinen hinta-laatu-tuote, johon ei edes kyllästy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vetimien vaihtoa pitää kyllä miettiä jossain vaiheessa. Nyt kyllä toi lipasto viehättää mua ihan noinkin! Terkut.

   Poista
 10. Juu, samaa mieltä että kivan näköinen lipasto ja parasta tässä postauksessa on se, että kukaan kokoajista ei ole menettänyt malttiaan.... heheheh....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehhee, kyllä toi mies vähän purnasi, kun olisi kuulemma mieluummin vaihtanut autoon kesärenkaat kuin koonnut mulle turhamaista sisustuskapinetta ;DD Mutta arvaa kumpi voitti?

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★