Sisustus & lifestyle since 2009

Search

EDESSÄ MUUTOSTEN VUOSI


- Kiitos Uuden Vuoden toivotuksista! Me otettiin vuoden vaihtuminen vastaan raksalla, missäpä muuallakaan!

Siellä me oltiin puoleen yöhön asti lauantaina hommissa, muksut leikki ja pelasi pihassa sählyä, syötiin välillä juustoja ja keksejä ja huuhdeltiin ne alas samppanjalla ja limulla. Yläkerran parvekkeelta oli huippunäkymät ja raketit paukkuivat ympärillä. Vuoden päästä me muistellaan tätä kaikkea keskeneräisyyttä, joka nyt tarjoaa niin paljon.


Tämä vuosi 2017 tulee olemaan hyppäys uuteen elämänvaiheeseen, kun saadaan vihdoin heittää hyvästit väliaikaisasumiselle ja päästään muuttamaan omaan kotiin. 

Elämään tulee muuton myötä myös kauan kaivattua seesteisyyttä, mutta samaan aikaan moni asia menee uusiksi ja vaatii uuden opettelua: kotimatka, koulumatka, uuden kodin äänet ja oudot rapinat, uudet naapurit, erimerkkiset kodinkoneet, muistaminen missä mitäkin säilytetään, miten takka saadaan vetämään, kiuas lämpiämään jne. 

- Mutta ennen sitä meillä on vielä paljon tehtävää, kuten näkyy.


Ollaan jatkettu sisäseinien maalaamista pohjamaalilla ja aloitettu pikkuhiljaa paneloimaan sisäkattoja. Talopaketin mukana tuli kattava paketti listoja + mdf-paneeleita, joihin ollaan tosi tyytyväisiä. Mä olen hoitanut pääosin itse kaiken maalaamisen ja kattohommissa hakasnaulaimesta on tullut myös mun hyvä kaveri. Mies mittaa, sahaa ja naulaa sitten toisesta päästä. 

Nyt Loppiaisena meinaan rohjeta saumaamaan keittiön lattian. Valitsin lähelle laatan sävyä olevan saumalaastin, siis melko vaalean, vaikkeivät sitä Pukkilalla kauheesti suositelleetkaan keittiöön. Mutta ollaanhan me jo isoja ja onhan niitä onneksi olemassa kaikenlaisia suoja-aineita kaiken varalle. Mutta se eka punaviinitippa lattiassa tulee varmasti tuntumaan joskus tosi katkeransuloiselta..


☆  Tähtihetkiä alkaneeseen vuoteen 2017!  

10 kommenttia

 1. Varmasti erikoinen Uusi vuosi jää mieleenne ikuisesti. Kaunis koti on valmistumassa ja näyttää jo nyt upealle. Onnea Uuteen Vuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! Meillä on tästä talosta jo paljon kivoja muistoja vaikkei olla vielä muutettukaan! ♥ On huojentavaa saada pian jättää tämä kaikki väliaikaisuus taakse, sillä pohjimmiltaan me olemme omakotiasujia. "Oma tupa, oma lupa".

   Poista
 2. Hyvältä näyttää jo! Ihanaa siis tiedossa, minusta se on paras hetki, kun saa ensimmäisen kerran nukkua uudessa kodissa! Tsemppiä loppukoitokseen sekä hyvää uutta vuotta! : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan! Välillä tuntuu, että loputtoman monta työvaihetta on vielä jäljellä, ennenkuin päästään muuttaan.. Illat on kumminkin aika lyhyitä, jos ehtii noin 18-21 oleen arkisin raksalla.

   Poista
 3. Varmaan ihana muuttaa uuteen unelmien taloon! Onnea!
  Meillä on keittiössä ja eteisessä vaalea laatta ja siinä oli joskus vaalea sauma-aine. Sauma-aine on kauttaaltaan muuttunut tummemmaksi, ihan yleisen lian ja pölyn levitessä. Eli ei vain niistä tahroista. En ole kyllä koskaan jaksanut sitä suojata millään, kun se on kuitenkin kauttaaltaan samanvärinen. Eron huomaa kaapistojen alta (meillä ei ole alalistoja kaapistoissa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on ihanaa päästä muuttamaan tähän taloon. ♥ Edellisessä rakentamassamme kodissa meillä oli kodinhoitohuoneessa ja vierashuoneessa valkoiset laattasaumat ja laitoin silloin niihin jotain väritöntä saumasuojaa. Ja ruokasoodahan on luonnon oma ihmeaine, eli hinkkaamaan sitten vaan ahkerasti saumat puhtaaksi ;DD

   Poista
 4. Oikein hyvää Uutta Vuotta koko perheelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos samoin, ihanainen! Sun vuodekatos sai mutkin taas haaveilemaan pylvässängystä..

   Poista
 5. Tsemppiä keittiön lattian saumaamiseen! Mä ajattelin viettää tämän päivän suursiivouksen parissa, kun ei oikein ulkonakaan viihdy noin kylmällä ilmalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siivousintoa sinne siis! Ja mukavaa alkanutta vuotta!

   Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★