Sisustus & lifestyle since 2009

Search

RÄÄTÄLÖITY KANNUSTALO
Kaupallinen yhteistyö: KANNUSTALO OY


- Kirjoittelin viime kesänä siitä, kuinka meistä tuli Kannustalo-rakentajia. Tuon postauksen löydät halutessasi täältä.

Se, kuinka talomalli lopulta valikoitui, on vähintään yhtä kiinnostava tarina, sillä olimme aina tykänneet Kannustalon amerikkalais-tyylisestä Long Island mallistosta, kunnes 2011 ihastuimme Kokkolan asuntomessuilla Kannustalo Venlaan.

Monta vuotta kävimme Kannustalo-esittelyissä ja selasin iltalukemisena Kannustalon esitteitä sillä ajatuksella, että joskus vielä meilläkin on oma Kannustalo. Vanhat, 2000-luvun alkuvuosien taloesitteet ovat mulle edelleen klassikoita, joita en raaski heittää pois. Ensimmäisen talon rakensimme vuonna 2005 ja silloin unelma ei ihan vielä ylettynyt Kannustaloon, mutta unelma jäi elämään ja nyt 10 vuotta myöhemmin tuli meidän vuoromme. Pohjanmaalta muuton jälkeen meillä oli myös ajatus tuoda mukanamme "pala Pohjanmaata", jotta lapset eivät unohtaisi juuriaan. Niistä ajatuksista syntyi meidän Kannustalomme eli talo Tähtikallio.Kokkolan asuntomessujen jälkeen otimme syksyllä 2011 rohkeasti yhteyttä Kannustalo-edustajaan Tampereella. Meillä ei kuitenkaan vielä siinä vaiheessa ollut tonttia, mutta saimme arvokasta tietoa siitä, mitä muuttovalmis Venla suurinpiirtein tulisi maksamaan.

Kun 2014 sitten saimme tontin, alkoi Venlan muokkaaminen tontille sopivaksi. Tontti sijaitsee taajama-alueella, kahden kadun kulmassa, jossa naapurit on joka puolella. Ne seikat oli otettava huomioon pohjaratkaisussa. Lisäksi meillä oli tarve kahden auton katokselle + kunnon kokoiselle tekniselle tilalle/ varastolle. Piti myös ottaa huomioon kaavamääräykset, ilmansuunnat, maastonmuodot, tontin rakennusoikeus sekä omat tarpeet ja mieltymykset.

Kaikkea ei voi saada, eikä ole tarkoituksenmukaistakaan, vaan omista unelmista pitää poimia ne, jotka sopivat omaan elämäntilanteeseen - ja ennenkaikkea omalle rahapussille.


Aika pian ajauduimme umpikujaan, sillä vaikka muuttovalmis talo on rakentajalle helppo ratkaisu, niin muutosten tekeminen muuttovalmis-taloon ei olekaan yhtä helppoa. Muuttovalmiin talomalliston idea nimittäin perustuu moduuliajatteluun (ja moduulilla on maksimimitat + tietyt rajoitteet). Myös autokatoksen liittäminen kiinteänä osana taloon asetti haasteita mm. paloluokitusten kannalta ja nosti tietenkin hintaa. Niinpä muutaman viikon tuskailujen jälkeen + hinnan ja käytännöllisyyden karatessa käsistä oli pakko nostaa Venlan kanssa kädet pystyyn. Silloin Kannustalo-edustaja ehdotti meille räätälöityä Kannustaloa. Minä näin siinä vaiheessa vain unelmamme kuivuvan kokoon, sillä tilanne oli kuin lasten sadussa, jossa hiiri yritti tehdä kissalle ensin takkia ja kun ei tullut takkia, niin sitten liiviä, ja kun ei tullut liiviäkään, niin mitäs sitten.. Käykö meille samoin?

- Mutta edustaja Haikola sanoi, että piirrä itse pohjat ja katsotaan niitä Kannustalon arkkitehtien kanssa. Voisiko niin tehdä? Ja tekisikö Kannustalo kokonaan meidän toiveidemme mukaisen talon? 

Kyllä, hän sanoi, ja minähän piirsin. Keittiö aamuauringon puolelle, olohuone ilta-aurinkoon, makuuuhuoneet yläkertaan, autokatoksesta kakkossisäänkäynti taloon. Haluttiin olohuoneen, keittiön ja ruokailutilan olevan yhtä suurta oleskelutilaa. Eikä haluttu enää yläkertaan Venlan isoa aulatilaa vaan mieluummin reilun kokoiset makuuhuoneet + jätettiin myös pois myös pyykkikuilu ja ruokakomero, vaikka juuri niistä alunperin haaveilimme + toisaalta saimme koko talon levyisen terassin päälle vielä talon levyisen parvekkeen. Se on nyt meidän private space, jonne pääsee makuuhuoneen pariovista. Aukealla tontilla on piilopaikat vähissä, joten vaikka halusimme talolle aluperin Vihervaara-malliset kaiteet ym. koristeet, vaihdoimme kaiteet tiheämmäksi, jotta ne tarjoaisivat suojaa uteliailta katseilta. Halusimme myös lyhennetyt päätyräystäät ja olimme niin iloisia, kun saimme valkoiselle julkisivulle rakennusluvan - muuten talomme olisi nyt vaaleanharmaa!


Brändimielikuva

Jostain syystä ihmisille syntyy ennakkokäsityksiä asioista, välillä vahvojakin. Niiden syntyä edesauttavat muiden kokemukset, kertomukset ja näkemykset asioista. Mutta pitää muistaa, että toisen ihmisen kokemus ei välttämättä ole sama kuin oma kokemus, eikä asioilla aina ole syy-yhteyttä. Toinen tykkää perinteisestä, toinen modernista, toinen haluaa ehdottomasti ulkoverhouksen vaakaan, toinen on vahvasti sitä mieltä, että puun luontainen suunta on pysty.

- Mekin pidimme pitkään Kannustaloa kalliina, ja perustimme ajatuksemme siihen, että mallistosta löytyy niin hienoja taloja, että niiden täytyy varmaan olla kalliita!

Ajattelimme niin, koska meillä ei ollut Kannustalosta omakohtaista kokemusta. Nyt sitä kokemusta on kertynyt, sillä Kannustalo pärjäsi viime keväänä viidelle talotehtaalle tekemässämme tarjouspyyntökierroksessa loistavasti ja tässä vaiheessa projektia olemme sitä mieltä, että juuri rakentamisen helppous, aikataulujen toimivuus ja laadukkaat materiaalit ovat vahvistaneet brändimielikuvaamme Kannustalosta laadukkaana talotoimittajana, jonka yhtenä vahvuutena on nimenomaan asiakaslähtöisyys.

"Me teemme taloja, mutta ensisijaisesti teemme Koteja", sanoo Kannustalon tj Mika Uusimäki.


Rakentaminen on kallista, työn hinta samoin. Talopaketin hintalappu ei siis välttämättä kerro vielä mitään hankkeen lopullisista kustannuksista. Oman ajan ja työpanoksen hinta on mittaamaton, sillä pääsääntöisesti raksalla vietetty aika on aina pois jostakin muusta. Siksi on hyvä, että talotehtaalla on tarjota erilaisia asennuslaajuuksia pelkkien määrämittaan sahattujen rakennustarvikkeiden sijaan. Me valitsimme omaan Kannustaloomme päältä täysin valmiin/ sisältä levyvalmiin vaihtoehdon, mikä tarkoitti käytännössä sitä, että oman työn osuudeksi jäi sisäpintojen teko ja viimeistely.

Rakentajalle tulee kustannuksia myös tontista, lohkomisesta, pankkilainasta, vakuutuksista, rakennusaikaisen sähkön lisäksi pitää tilata ja maksaa sähkö- vesi ja viemäriliittymät, maa-ainekset, maanrakennustyöt, salaojat, ajotie kadulta taloon, multa, nurmikko, puut ja pensaat, pihavalot, roskakatos, aita, postilaatikko, lipputanko jne. Kannustalo-edustaja osaa kertoa näistäkin lisää ja auttaa esim. urakoitsijoiden etsimisessä. Myös ihmisten asumistarpeet ovat erilaisia ja tontti asettaa talolle paljon vaatimuksia. Taloesitteissä on hyviä mallitaloja sekä toimivia pohjaratkaisuja, mutta harva rakentaja löytää sieltä sellaisenaan suoraan itselle tai tontille sopivan talon.

Taloesitteitä selaamalla omat ajatukset asumisesta kuitenkin selkiytyvät ja on hyvä tiedostaa, että talomalleja on mahdollisuus muunnella sopivammaksi esim. kääntämällä pohjaratkaisu peilikuvaksi, siirtämällä seinää, oviaukkoa tai ikkunan paikkaa. Ja toisin kuin luullaan, nämä muutokset eivät yleensä maksa mitään, sillä neliöt ja materiaalit pysyvät samana. Myös huonekorkeutta voidaan lisätä, talon mittasuhteita kasvattaa, lisätä metrejä olohuoneeseen tai vastaavasti poistaa turhia senttejä. Näistä syntyy yleensä materiaalien verran kustannuksia - tai ne vastaavasti vähentävät kustannuksia. Neuvoni on, että suunnitteluvaiheeseen kannattaa käyttää riittävästi aikaa ja miettiä talon pohjaratkaisu omien tarpeiden mukaan (esim. kuraeteinen, riittävät säilytys- ja varastotilat, työhuone etätyön tekemiseen jne).


Asta Rakentaja messut 3.-5.2.2017 Tampereella

Nyt kun katseet kääntyvät kevääseen, on mukava miettiä tämän vuoden asumisratkaisuja ja kierrellä  messuilla hakemassa ideoita. Kannustalo on mukana Asta Rakentaja -messuilla Tampereen Messukeskuksessa 3.-5.2.2017 osastolla A 310. 

Tervetuloa noutamaan uunituore Kannustalo 2-krs esite mukaan! Olen tavattavissa Kannustalon messuosastolla lauantaina 4.2. klo 12-13 eli jos haluat esim. kuulla lisää meidän Kannustalo-hankkeestamme, niin vastailen mielelläni kysymyksiin silloin. Olen myös mukana ohjelmalavalla la 4.2. klo 14 kertomassa omasta rakennushankkeestamme sekä antamassa arvokkaita vinkkejä rakentamista suunnitteleville ja aloitteleville.


EDIT: ARVONTA-AIKA ON PÄÄTTYNYT! Kiitos osallistumisestasi.


ARVONTA!

Sinulla on mahdollisuus voittaa messuliput kahdelle (arvo 24 eur), kun kerrot minkälaisia asumiseen ja/tai rakentamiseen liittyviä haaveita ja toiveita sinulla on tälle vuodelle! Muistathan laittaa myös sähköpostiosoitteesi mukaan, niin saan sinut voiton osuessa kiinni. Arvomme Kannustalon kanssa yhteistyössä täällä Sally's blogissa + facebookissa yhteensä 10 kpl 2 hengen lippupaketteja (yht. 20 pääsylippua) Asta Rakentaja Messuille. Arvonta-aikaa on perjantai-iltaan 27.1.2017 klo 23:59 saakka ja voittajien nimet kerron lauantaina (liput postitetaan voittajille). 


HUOM. Kannustalo pidättää itsellään oikeuden käyttää liput voittaneiden/ lunastaneiden yhteystietoja suoramarkkinointiin eli kerrothan, jos rakentamisajatuksenne on jo vaikka niin pitkällä, että teillä on esim. tontti kiikarissa.
Lähimmän Kannustalo-edustajasi löydät tästä linkistä.

17 kommenttia

 1. Mukaan messulippujen arvontaan. Tänä vuonna ei ole uusia rakennussuunnitelmia. Salli.moilanen36@mail.com

  VastaaPoista
 2. Mökille on tarkoitus rakentaa varasto/huussi. Siispä onnea minulle lippuarpajaisissa.
  merja.ruotsalainen@kuopio.fi

  VastaaPoista
 3. Olemme muuttamassa keväällä vanhempaan rivitaloon, jossa pitää remontoida melko paljon. Asta -messuilla olemme käyneet jo vuosia ja niin on tarkoitus nytkin. Messuilta saa myös aina uusia ideoita. Tulen moikkaamaan, jos satut olemaan silloin paikalla kun tulemme. Osallistun tietysti arvontaan.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 4. Airiina
  Tänä vuonna ei tehdä mitään suurta mutta asuntomessuille on tarkoitus mennä.

  aiholapp(at)uusikaupunki.fi

  VastaaPoista
 5. Tälle vuodelle ei taida olla mitään suurempia suunnitelmia. Messuille olisi kiva lähteä perheen kanssa :)

  Jansku janicatti(at)luukku.com

  VastaaPoista
 6. Mukana arvonnassa :) Meillä on aina erilaisia hankkeita, nyt pitäisi saada ideoita mökin pihaan ja kodin erilaisiin remppohin kaipaisi ideoita.

  VastaaPoista
 7. Reilu kolme vuotta sitten valmistui meidän unelma, ei tosin kannustalo, mutta muuttovalmistalo itse suunnitellulla pohjaratkaisulla. Nyt ei siis ole ajankohtaista rakentaminen tai remontointi, mutta asta-messuilla on aina kiva käydä :) Mukana siis arvonnassa. minna.koppanen(a)gmail.com

  VastaaPoista
 8. Kaiken aikaa rempataan vuonna 1952 valmistunutta taloa. Ideoita matkan varrella (7vuotta) on tarttunut sieltä sun täältä, ja jotkut on toteutettiin. Uudet ideat eivät ole pahitteeksi, kun vanhaa taloa päivitetään aikaa kunnioittaen. leena_helin@hotmail.com

  VastaaPoista
 9. Ihana arvonta ja haluan olla mukana! Opiskelijana haaveilen vain ja katson kauniita koteja. Olen aina motivoinut itseäni opiskelemaan ajattelemalla, että sitten joskus minulla on mahdollisuus rakentaa ihana koti!! Tällä hetkellä vain sisustan opiskelijaboxiani . :)

  VastaaPoista
 10. Ostimme nykyisen unelmiemme kerrostaloasunnon pari vuotta sitten. Olemme remontoineet sitä ahkerasti ja vielä on "käsien voiteita" jäljellä. Ennätimme tehdä suunnitelmat valmiiksi ennen kuin mieheni menehtyi 1.1. Aion toteuttaa yhteiset unelmamme vaikka varsin raskasta aikaa elänkin. Messuilta uskoisin saavani vielä lisävinkkejä remontteihin ja olisihan se tervetullutta vaihtelua tämän hetken arkeen. Terveisin Sari
  sari_laitinen@luukku.com

  VastaaPoista
 11. Kolmatta rakennusprojektia suunnitellaan :-)
  Edellisistä oppineina nyt se "helmi" suunnitteilla. Vielä ei ole tonttia, tosin kiikarissa kyllä... Messuille menisin enemmän kuin mielellään!
  Katsotaan, mitä vuosi tullessaan tuo.
  hennamake (at) suomi24.fi

  VastaaPoista
 12. Terve,

  4/2015 aloitetun itse pystytetyn/rakennetun omakotitalo sisätilojen pintatyöt hyvässä vauhdissa.Tämän vuoden Vappuna viimeistään olisi tarkoitus olla jo ekassa omassa kodissa. Asta-messuilta löytyisi varmasti vinkkejä viimeisten tilojen pintaratkaisuiksi.

  Samuli
  samulij.uusitalo(at)gmail.com

  VastaaPoista
 13. Tänä vuonna remonttia suunnitteilla aika paljonkin, ei niinkään uuden talon rakentamista. Ehdottomasti kuitenkin olisi mukava käydä messuilla, koskaan ei tiedä miten mieli muuttuu:-) Mukana arvonnassa.
  m.mattila@nic.fi

  VastaaPoista
 14. Suurperheenä on haave isommasta ja erityisesti toimivammasta talosta. Koska toteutuu, on vielä mietinnässä.

  Sirkku Pirkanmaalta (vilasen voittajat blogistasi, en halua nimellä säpoa näkyviin)

  VastaaPoista
 15. Juuri nyt ajankohtaista on ikioman ensiasunnon hankkiminen. Tiedän suurpiirteisesti mitä haluan, mutta kaipaan pientä lisäinspiraatiota ja vinkkejä. T. Emppu emppuliisan@suomi24.fi

  VastaaPoista
 16. Muutetaan omaan tänä vuonna, mutta messuilla olisi kiva käydä ennen muuttoa!
  laura.lassila@hotmail.con

  VastaaPoista
 17. ARVONTA-AIKA ON PÄÄTTYNYT! Kiitos osallistumisestasi.

  VastaaPoista