Sisustus & lifestyle since 2009

Search

MEIDÄN IKEAT


- Reilut 5 vuotta sitten meille tuli ensin valkoiset Ektorp-sohvat olkkariin ja siitä pikkuhiljaa Ikea on levittäytynyt meillä muihinkin huoneisiin. 

Ikean kalusteet sopivat mainiosti nykyiseen elämäntilanteeseemme, kun muksut ovat vielä suht pieniä ja asumme väliaikaisesti vuokralla. Tykkään niiden ajattomasta ulkonäöstä ja edullisista hinnoista. Ei niin hurjasti harmita, jos muutossa tulee kolhuja ja tavarat on muutenkin helppo laittaa kasaan ennenkuin muuttoauto ajaa pihaan.




Olkkari meillä on kalustettu liki yksinomaan Ikean huonekaluilla, sillä sieltä löytyy: 3-istuttavat Ektorp sohvat 2 kpl, Bestå tv-taso myöskin 2 kpl, valkoiset Billy hyllyt lasiovilla 2 kpl sekä pehmeä Tårnby matto.

- Tyyli on maustettu pikku tilpehöörillä oman näköiseksi eli amerikkalaiseen beach house tyyliin.  

Billyt kätkevät sisäänsä suuren määrän kirjoja, lehtiä, valokuvakehyksiä ja koriste-esineitä. Sohvanpäälliset voi helposti irrottaa ja pestä pesukoneessa. Olkkarissa on myös kaksi valkoiseksi maalattua vanhaa puulaatikkoa, jotka ovat peruja isovanhemmiltani.



Keittiöön hankittiin viime syksynä Ikean Stornäs ruokapöytä. Se on jatkettava ja sen ääreen mahtuu tarvittaessa vaikka 12 henkeä. Valkoiset tuolit ovat nekin Ikeasta, nimeltään Henriksdal. Päälliset on kätsy heittää pesuun, kun ne likaantuvat. Meillä on käytössä myös paljon Ikean juomalaseja ja astioita, sillä pidän myös niiden ulkonäöstä (ja hinnasta). Myös pöydän päässä oleva valkoinen lastentuoli on Ikeasta. Se oli alunperin pähkinänruskea, mutta maalasin sen reilu vuosi sitten valkoiseksi (postaus löytyy täältä *klik*).

Täkit, tyynyt ja puuhenkerit meillä taitaa myöskin olla lähestulkoon kaikki Ikeasta, samoin master bedroomin valkoiset Flokati paimentolaismatot ja rottinkinen Byholma säilytyslaatikko. Myös yöpöydän Barometer valaisimet ovat Ikeasta.

- Songe peili on myös hankittu Ikeasta.

Malm lipastoja meillä on jokaisella omat eli yhteensä 5 kpl. Lasten huoneet saavat olla "asujiensa näköiset". Raidallinen Stockholm Rand matto eli ns. "blogimatto" Juniorin huoneessa on Ikeasta, samoin Isosiskon Lappljung Ruta matto. Pikkusiskon huoneessa on oma Duktig keittiönurkkaus ja kalusteet Ikeasta. Nukkekodin alla oleva Expedit lokerikko hankittiin alunperin eteiseen pipojen ja hanskojen säilytykseen, mutta mustat kangaskorit vaihtuivat pinkeiksi - ja sopivat nyt mainiosti Pikkusiskon värimaailmaan.

Isosiskon 13v. huone

Juniorin 11v. huone

Pikkusiskon 7v. huone


- Löytyykö teiltä samoja tuttuja huonekaluja?


12 kommenttia

  1. Löytyy paljon samoja kuin teiltä, ektorppeja, beståa, barometer, byholmaa, malmeja ymsyms :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heii, kiva kuulla! Ja meillähän on sama keittiön valaisinkin - eli hyvä maku myös sulla! :DD

      Poista
  2. Löytyyhän noilta meiltäkin. Isosiskon huoneessa on sama matto kuin meillä olohuoneessa. Olen hurahtanut ikean säilytyslaatikoihin ja juuri sieltä tuli myös hankittua uusi pöytälevy keittiöön. Eiköhän tuo Ikea hiivi vähän jokaisen kotiin. Teillä on kyllä tosi kaunista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai teillä on toi matto olkkarissa? Kiva. Ja kiitos hei Outi kommentistasi ;) Sä jaksat aina jättää merkin käynnistäsi.

      Meillä on kans paljon noita pahvisia ja kannellisia Kassett säilytyslaatikoita, rottinkikoreja, kangaskoreja ym. Sitä vaan ihmettelen, mistä tätä tavaraa kertyy, kun joka paikka pursuaa vaikka kuinka järjestelee..

      Poista
  3. Meillä on Billyt kirjahyllyinä, ihan parhaat! Hyvin ovat viisi vuotta kestäneet, joten ovat jo itseään takaisin maksaneet. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla. Meilläkin on yhteensä 5 modulia Billyä. Kaksi niistä olkkarissa ;) Hinta-laatusuhde on kohdallaan.

      Poista
  4. Paljon löytyy Ikeaa: Bestå-tv-taso (muissakin huoneissa Beståta), Malm-lipasto ja yöpöydät, Bjursta-ruokapöytä, Barometer-yövalaismet, Maskros-valaisin, Ludde-taljoja. Suurin osa on valkoisia juttuja, mutta hiukan vanhempaa mallistoa olevat Docent-kirjahyllyt ovat ruskeat. Niitä yritänkin myydä, kun nykyiseen kotiin ovat liian synkeät ja kookkaat. Billyt hankkisin tilalle. Mattoja minulla ei Ikeasta satu olemaan. Onko Tärnby tosiaankin pehmeä? Olen luullut materiaalia kovaksi (juutti, sisal, tms.) Teidän koti on ihan täydellinen. En yleensä ota juurikaan "mallia" blogisisustuksista, mutta nyt huomaan hankkivani yhtä sun toista samanlaista. Esimerkkinä nuo Barometerit ja ruokailutilan Roomlight-valaisin<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kauniista sanoistasi ihanainen! ♥ Ai teilläkin on noin paljon Ikeaa? Kiva kuulla :D

      Meidän olkkarin Tårnby matto on oikeasti ihanan sileä ja pehmeä! Ja ihanan lämmin jalkojen alla. Alussa siitä irtosi maton alle tosi paljon sellaista hiekansekaista "puhjua", minkä vuoksi imuroimme sitä tavallista ahkerammin ja laitoimme sinne alle sellaisen mm. laminaatin alla askeläänieristeenäkin käytetyn solumuovin (ettei vuokraemännän lattiaan tule jälkiä). Voin suositella mattoa lämpimästi!

      Poista
  5. ihan pakottava tarve kysyä että kuinka nuo ektorpit kestää elämää, siis lässähtääkö ? nuo heittotyynyt etenki :) teillä ne vaan näyttää hyvältä.. tässä kovasti mietin että haenko 2 ja 3 istuttavat tai 2+2 kulman... nättejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Satu! Nää valkoiset Ektorpit on olleet meillä nyt reilut viisi vuotta ja olen edelleen niihin tyytyväinen. Istuintyynyistä on lähtenyt jonkin verran täytteenä olevaa maalinnun höyhentä, mutta muuten ne on aika helppo pöyhiä kuosiinsa. Pesen valkoiset päälliset noin 4 kertaa vuodessa, useamminkin yksittäisiä, jos likaantuvat. Hienosti ovat kestäneet pesua ja liottamista nyt siis jo noin parikymmentä kertaa. Uskallan suositella. Malli on ajaton ja kaunis katsella. Ei liian romanttinen, mutta tuo kuitenkin ihanasti pehmeyttä olkkariin ja tekee siitä ainakin meillä just sohvien ansiosta kodikkaan ja kutsuvan ;)

      Mukavaa kevättä!

      Poista
  6. Mistä tuo ihana arkku Ikean arkun päällä on? Siis tuo tähtikuviollinen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Rottinkinen tähtiarkku on ostettu noin 3 vuotta sitten Tampereelta sellaisesta halpakaupasta kuin 'Nekalan Löytöliiteri' - kannattaa piipahtaa, jos liikkuu täällä päin!

      Olen nähnyt niitä myynnissä myös joissakin nettikaupoissa, oisko ollut 'Sateenkaarentaa' ja joku muukin. Kannattaa googlailla, jos vaikka vielä löytyisi jostakin. Muistelen, että niitä oli eri kokoja ja myös käänteisellä värityksellä eli valkoisena, jossa oli rottingin värinen tähti.

      Ihanaa kesän odotusta! -Sally

      Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★