Sisustus & lifestyle since 2009

Search

LÖYDÄ KESÄSUOMIAina ei tarvitse lähteä kauas nauttiakseen rennoista lomapäivistä. Kesä-Suomi tarjoaa paljon kivaa ja kaunista nähtävää, kuten saimme viikonloppuna todeta. Perjantaiaamuna herätyskello kuitenkin soitti jo 5.45 sillä reissumme alkoi Helsingistä. Siitä lisää ensi viikolla.

Helsingissä vietetyn ihanan päivän jälkeen ajoimme illaksi Lahteen ja luontoon - paikkana Mukkula Camping & Cottages. Arvoimme Messilän ja Mukkulan välillä, mutta päädyimme lopulta Mukkulaan, sillä minua kiehtoi ajatus yöpyä vanhan kartanon mailla, komeiden tammien ja vaahterapuiden miljöössä. Leirintäalueesta on paljon mielipiteitä, mutta ainakin meille sattui siisti mökki + kaupan päälle upea kesäilta. Alue sijaitsee kirkasvetisen Vesijärven rannassa, vain 4 km Lahden keskustasta ja järven takana horisontissa komeilee hyppyrimäen siluetti. 

Illalla vähän pisarteli ja oli hyttysiä, mutta se ei mökissä haitannut ja hyvin nukutun yön jälkeen oli fantastista herätä linnunlauluun. Viime Tanskan reissustamme lähtien muksut ovat toivoneet, että yöpyisimme jossain, missä he saisivat nukkua makuupusseissa. Ja kyllähän mökkeily + Suomen kesä kuuluvat vahvasti yhteen! Mökissämme oli myös yläkerta ja vuoteet yhteensä 6 hengelle. Aamukahvia säesti lintukonsertto ja aamiaiseksi muksut saivat massut täyteen iskän paistamia lättyjä.

Varauksen tein etukäteen netissä booking.com sivustolla, sillä siellä mökin hinta oli kaikkein edullisin, vain 86 euroa/yö. Omat pyyhkeet ja lakanat meillä oli myös mukana takapaksissa, samoin aamiastarvikkeet sai laittaa suoraan kylmälaukusta jääkaappiin. Eikä tavaroita tarvinnut roudata kaukaa kadulta, kun auton sai mökin pihaan parkkiin. Kolmen lapsen kanssa matkustaessa (iät 8, 12 ja 14) lähes kaikki hotellit tulevat liki tuplasti kalliimmiksi, jos 'ilmaista' aamupalaa ei lasketa, sillä monessa tapauksessa pitäisi ottaa 2 huonetta ja aika usein tämä 14-vuotias katsotaan jo 'aikuiseksi' eli varausta tehdessä meitä onkin yllättäen 3 aikuista + 2 lasta. Monet hotellipaketit ja kesähinnat on mielestäni myös suunniteltu keskiverto 4-henkiselle perheelle ja kolmen lapsen kanssa niistä ei useinkaan ole hyötyä. Me tykkäämme myös kulkea 'omia polkuja' ja kaikenlaiset valmiiksipureskellut viihdykkeet kierrämme kaukaa. Luonto itsessään tarjoaa jo niin paljon. 


Sateen jälkeen paistoi taas aurinko ja voikukat olivat kaikki kuin taianomaisia höyhenpalloja!


Pienen siistimisen jälkeen heitimme seuraavana aamuna kassit autonperään, sillä reissun seuraava etappi oli Vääksy! Arvaatte varmaan, minkä ihanan sisustuskaupan osoite näppäiltiin navigaattoriin..? Siitä lisää kanssa pian. 

Pyykkikone on pyörinyt nyt jo pari tuntia ja vettä sataa. Uskomatonta, että näistä kuvista on vain pari päivää.

- Happy Sunday!

4 kommenttia

 1. Ihania kesäkuvia :))

  VastaaPoista
 2. Voi mitä tunnelmakuvia. Kyllä Suomi on kaunis maa ♡

  VastaaPoista
 3. Ihastuttavia kesätunnelmia, kyllä kesäisessä Suomessa on paljon nähtävää.

  VastaaPoista
 4. Onpas vaan ihania lomakuvia, niin totta ettei aina tarvitse lähteä meren yli. On täällä lämpimässäkin kivaa, vaikka Suomen kesää ei voita mikään :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★