Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Kummilusikka

Pieni tuulen poika, meidän kummilapsemme, kastetaan huhtikuun eka viikonloppu. Nimi on vielä suuri salaisuus, mutta kummilusikka odottaa meillä jo lipaston laatikossa kaiverrusta. Moni teistä lukijoista oli sitä mieltä, että kummilusikka on se ainoa oikea kummilahja -- ja sitä mieltä olen minäkin. Yllätyin kuitenkin, kuinka paljon erilaisia vaihtoehtoja on kummilahjaksi: valokuvakehyksiä, rasioita irtoaville hampaille tai hiuskiehkuralle, ensisormuksia, säästölippaita, koteloita kastetodistukselle... Melkoinen bisnes! Pääasiahan on kuitenkin kastettava lapsi. Uusi pieni ihminen. "Lapsi kuin hentoinen pieni kukka, mustikkasilmä, mansikkasuu, päivänpaistetta untuvatukka, linnunlaulua kaikki muu!"


Kummilusikan lisäksi nuori herra saa Baby Banzit, Australian auringon alla suunnitellut, UVA ja UVB suojatut vauvan aurinkolasit. Ne ovat kestävät ja niissä on kätevä säädettävä panta. Mietinnässä meillä oli myös Muumimuki, Finlaysonin Aappa-lakanat ja Adidas verkkapuku. Mutta näihin nyt päädyttiin ;) Monet synttärit ehtii tulla vielä, mutta kesällä pikkumies jo kurkistelee vaunuista ja ihmettelee auringonsäteitä, pörriäisiä, tuulen suhinaa.

Meidän oma pikkumiehemme eli Junior täyttää huomenna 8v. Juhlavalmistelut kutsuvat ;)

8 kommenttia

 1. Hei ystäväiseni :)
  Kaunis on lusikka ja mageet lasit. Kerroinko jo, että mekin pääsemme kummeiksi miehen serkun vauvalle. Suomalaisenglantilainen vauveli saa nimekseen Felix. Ristiäiset ovat edellisenä päivänä, kun lähdemme reissuun, joten suuntaamme pk-seudulle jo päivää aiemmin. Me aiomme viedä myös kummilusikan. Ja sitten jotain siihen tykö. Nuo arskat olis kyllä aikas kivat. Tai sitten se vaippakakkusi :)
  Ihanaa iltaa ja synttärivalmisteluita!

  VastaaPoista
 2. Aurinkolasit on LOISTAVA idea!!!

  -A-

  VastaaPoista
 3. Kivoja synttäreitä!

  Kummilusikka on kaunis ja perinteinen lahja. Sellainen, jonka haluaa säilyttää. Usein kai on vähän niin, että kummeja on paljon (etenkin ensimmäisillä lapsilla) ja sitä varten on hyvä olla variaatioita kummilahjoissa. Näin olen ainakin yksinkertaisessa päässäni miettinyt.

  VastaaPoista
 4. Maria: Joo, siitä oli puhetta aiemmin. Vaippakakku vaatii hieman näpräämistä, mutta ei ole kovin vaikeaa ;)

  Anu: Kysyin suoraan sisareltani eli kummipojan äidiltä, että mitä käyttötavaraa vauva tarvitsisi. Heillä kun on jo monenmoista ja ekalle lapselle tulee hankittua myös sellaista, mikä osoittautuu ihan humpuukiksikin.. Mutta Baby Banzit pääsee suoraan käyttöön. Kun vauva pötköttelee vaunulenkeillä vaunuissa, aurinko paistaa suoraan kirkkaalta taivaalta silmiin.

  Johanna: Kummilusikka on ykköslahja! Hämmästelin vaan, mitä kaikkea on tarjolla. Suomessa esim. kastetodistus on painettu kartongille (ei paperille), mutta silti myydään tinakoteloita, joihin se pitäisi rutata sisään :/ Ei onnistu.

  VastaaPoista
 5. Mun pojilla ei kummallakaan ole kummilusikkaa. Esikoinen sai kummeiltaan perinteisen ruusukehyksen ( sellainen oli mullakin 70-luvulla ) ja kaulaketjun. Se kaulaketju on ollut ihan turha, jos näin rumasti voi lahjasta sanoa. Sellaista en itse ostaisi...
  Kuopuksen kummit antoivat kehyksen ja kynttilänjalan.

  Minulla on kaksi kummipoikaa, joista vanhempi sai aikanaan kehyksen ja nuorempi Kalevala Korun Suomi-lusikan kokoa jälkiruoka. Aion sitten joskus tulevaisuudessa ostaa pojalle ko. sarjan kahvilusikoita.

  - Kristiina -

  VastaaPoista
 6. Kristiina: Lämmin kiitos kommentistasi. Meidän kaikilla lapsilla on kummilusikat. Ehkä se on tietyissä suvuissa perinne, kummithan valitaan aika usein lähisuvusta. Kuopuksemme sai lisäksi pikkiriikkisen sormuksen vaaleanpunaisella kivellä. Se mahtui hänelle ristiäisissä pikkurilliin ja naurattaa kokonsa vuoksi varmasti isompana ;)

  VastaaPoista
 7. Meilläkin on kummipojan ristiäiset tuona samana viikonloppuna. Olisin myös mielelläni ostanut lusikan, mutta vauvan äiti toivoi ihan tiettyä juttua. Tosi paljon on kyllä vaihtoehtoja, itse olen monesti ostanut myös lasten raamatun tai vaikka aloittanut scrapbookin vauvan syntymäpäivästä alkaen. Jotenkin niin ihanaa saada kummipoika, onnea teille myös :)

  VastaaPoista
 8. Fredrika: Meidän suvussamme kummilusikka on sellainen perinne. Minusta on i-h-a-n-a-a saada tämä ensimmäinen kummilapsi, pieni tuulen poika. Omat lapsemme ovat jo 4-19v. Scrapbook kuulostaa myös kivalta idealta!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★