Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Kummiksi

Maaliskuu on selkeästi kevätkuukausi. Pahimmat pakkaset ovat jo takana, aurinko lämmittää ja lämpömittari kipuaa plussan puolelle. Yöt ovat vielä kylmiä ja takapakkia tulee moneen kertaan ennenkuin kevät on oikeasti täällä. Mutta toive keväästä on jo ilmassa! Ja totta on sekin, että ens kuun jälkeen on jo toukokuu ;)


Tätin kulta ulkoili tällä viikolla ensimmäistä kertaa. Tuore äiti puki hänet varmoin ottein vaunuihin, ilma oli +4 ja linnut visersivät. Tässä kuvassa nuori herra odottelee vielä pukemista.


Meitä pyydettiin tämän pienen kullannupun kummeiksi. Mieheni ainoa kummityttö täytti viime vuonna jo 20v. mutta minulle tämä on ainutlaatuinen ja ihka ensimmäinen kokemus. Mutta mitä veisimme kummilahjaksi? Kummilusikka tulee itselle ekana mieleen. Ehkä lisäksi jotain käytännöllistä, käyttötavaraa. Mitä sinä ehdottaisit?

10 kommenttia

 1. Täälläkin on jo ihan kevät :)) Minäkin sain ekan kummilapsen, tytön vasta 1,5v sitten. Ompelin hänelle tilkkupeiton. Meidän vanhimmalle lapselle ovat kummit keränneet kahvilusikoita (joka vuosi yksi kpl " oikean" lahjan lisäksi).

  VastaaPoista
 2. Oi, kummiksi pääseminen on kyllä kunnia tehtävä! Ja kummilahjoja on nykyään tarjolla vaikka minkälaisia. Kummilusikka on perinteinen ja mukava. Meillä esikoinen sai aikoinaan hopeisen helistimen ja mielestäni sekin oli aikas ihana ja erilainen kummilahja :) Aurinkoa päivääsi!

  VastaaPoista
 3. Pliis! EI VAUVAKUVIA!!! ...munasarjoissa asti ottaa kipeeta ku vauvakuume yrittää iskeä! :)

  Ihana vauva!!! Onnea kummeille!!!
  Mun mielestä perinteitä täytyy vaalia ja siksi tuo kummilusikka on just passeli lahja! Ja mielestäni sinällään jo ihan riittävä. Olen kyllä yleensä itsekin lisäksi tehnyt jotain pientä siihen rinnalle...esim. Tilda-enkelin tai -nallen. Meitä on siunattu jo 6lla ihanalla kummilapsella...ikähaitari 21-2! :)

  -A-

  VastaaPoista
 4. Perinteisen kummilahjan lisäksi jokin keräilyjuttu voisi olla kiva. Meidän pienin saa yhdeltä kummiltaan aina yhtenä lahjan osana muumimukin. Ihana kokoelma on jo kasassa ja voi miten paljon niitä sitten aikuisuuden kynnyksellä on ja kuinka mukavaa ottaa ne mukaan omaan kotiin! :)

  VastaaPoista
 5. Onnea kummitädille! Suloinen pikkuinen, hurmaava.

  Kummilusikka on aina paikallaan. Tiedän pari vähän erilaista variaatiota kummien/sukulaislasten lahjoista. Yksi täkäläinen ystäväni ostaa kummilapselleen lahjoiksi (synttärit, joulut ym.) aina pari osaketta (siis arvopaperia). Toinen täkäläinen ystäväni on saanut pienestä pitäen viinipullon kartuttamaan viinikellariaan. Olikin sitten huikea valikoima (ja arvokas), kun oli täysi-ikäinen. Mutta siihen kyllä pitäisi olla melkein se viinikellari ja joku kertomassa, mikä viini on parhaimmillaan reilun 20 vuoden kuluttua :) Lisättäköön, että ystävällän on sukujuuret Ranskassa.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille yhteisesti kommenteista ;)

  TilkkuSatu: Tilkkupeitto oli varmasti just passeli lahja teiltä! En vaan taida ehtiä ommella sellaista lähiviikkoina.

  Virpi: Joo, hopeinen helistin kuulostaa hienolta! Nykyisin on ihan liikaa kaikkea tarjolla. Perinteinen kummilusikka pitää onneksi pintansa.

  Anu: Oih, teillähän on monta kummilasta. Siskoni sai esikoisensa vasta 38-vuotiaana.. Siksi tätä kummitädin kunniatehtävää piti odotella näin pitkään ;)

  Mökö: Muumimuki on hyvä idea! Tai Arabian lastenastiasto vois olla kans kiva. Kohtahan sitä jo ensilusikallisia maistellaan.

  Johanna: Arvopapereita ja vuosikertaviiniä - WOW! Suuren maailman meininkiä ;) Nokian osakkeita saattaisi kohta saada halvalla, jos alamäki syvenee.. Viinit voikin olla vaikeampi juttu, etteivät ole ETIKKAA 18 vuoden kuluttua eli vuonna 2029, kun kummipoika tulee täysi-ikäiseksi. Ja taitaa 18-vuotiasta nuorta miestä kiinnostaa enemmän autoilu + pimut ;)

  Summa summarum: Kummilusikka on omasta mielestänikin ykköslahja. Sellainen siis. Mutta olisko Finlaysonin Aappa -pussilakanasetti kiva lisälahja? Tai pikkuinen Adidas verkkapuku? Ehdotuksia otetaan ilolla vastaan ;)

  VastaaPoista
 7. Ystäväni perhe on tosiaankin Ranskasta. Luulen, että imevät tämän viinitietämyksen äidinmaidosta ;)

  VastaaPoista
 8. Johanna: Viinitietämys imetään Ranskassa varmasti jo äidinmaidossa. Itse haaveilemme hankkia eläkepäiviksi viinitilan Ranskasta..

  VastaaPoista
 9. Hei!
  Kummilusikka on varmasti sopiva ja perinteikäs lahja. Oma lapseni sai aikoinaan kummilusikan lisäksi kummiltaan lahjaksi muumimuki, -lautanen ja -kipposetin, mutta yhtä hyvä voisi olla vaikka kirja (markkinoilla on ihania lorukirjoja, joita vauvalle voi lukea, esim. kirsti kunnas jne), vaate tms.

  Itse olen saanut kummeiltani vuosittain tietyn sarjan hopea-aterimia (synttärilahjan lisäksi - eli siis joku synttärilahja + yksi lusikka) siten, että kasassa on nyt aikuisena kunnon sarja.

  VastaaPoista
 10. Voi miten suloinen pikkumies:)Aivan ihana ja onnea siis kummitädille.
  Mielestäni tuo lusikka on se ihana ja perinteet pitävä ja sen seuraksi olen itse ostanut sellaisen kirjan jonne vanhemmat voivat kirjoitta lapsesta tieoja.Ainakin tuo Anne geddesin ensimmäiset vuoteni on niin ihana kirja.
  tässä linkki sinulle:http://www.bookplus.fi/kirjat/geddes,_anne/ensimm%C3%A4iset_vuoteni-4228135

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★