Sisustus & lifestyle since 2009

Search

Talokyselyn tulokset


Kyselin jokin aika sitten mielipiteitänne, mitkä seikat ovat tärkeitä oman kodin ostossa. Määräaikaan mennessä kyselyyn vastasi 48 ihanaa blogin lukijaa, joista jokaiselle kiitos ;) TOP5 listalla nousivat tärkeimmiksi asioiksi:

Sijainti
Hinta
Talon koko
Huoneitten lukumäärä
Oma tontti

Erittäin hyviä ja tärkeitä seikkoja jokainen. Itse pidän tärkeänä myös lämmitysmuotoa, kylmässä Pohjolassa kun asutaan. Kannatan uusiutuvaa energiaa ja haaveilen, että jos joskus vain olisi mahdollista, niin meidän takapihallamme pyörisi oma tuuligeneraattori ja käyttövesi lämmitettäisiin aurinkoenergialla. Takkojakin saisi olla vaikka kaksikin - niin ja tietysti puuhella! Kommenttilaatikkoon joku oli myös osuvasti pukenut sanoiksi meidänkin perheemme mielipiteen eli voisimme helposti tinkiä ykkössijalle nousseesta seikasta eli sijainnista, jos itse talo olisi "se oikea".


Muistan 80-luvulla haaveilleeni "isona" valkoisesta muhkuratiilisestä omakotitalosta. Siinä olisi musta katto ja 1 kerros. Haaveeseeni kuului myös 2 lasta ja kultainen noutaja. Haaveet ovat muuttuneet moneen kertaan ja perhettämme on siunattu monella lapsella. Ei ole koiruliakaan allergian vuoksi, mutta yksi asia on säilynyt silti -- talo voisi kyllä olla yhäkin väritykseltään valko-musta ;) 2 kerrosta tarvittaisiin myös.

Asumisaikanakin talon sijainnilla on yhä suuri merkitys. Riittääkö 1 auto vai tarvitaanko 2? Missä on lähin bussipysäkki? Kuinka pitkä matka lapsilla on kouluun? Missä on lähin kauppa, posti, päiväkoti, kirjasto? Myös talon lämmitysmuoto nousee asumisaikana kärkipäähän. Vaivaton lämmitysmuoto lisää asumismukavuutta ja sitä kautta viihtyvyyttä. Ja parhaimmillaan säästää rahaa! Kokemukset kurjan kiinteistönvälittäjän kanssa unohtuvat pian, kun päästään asumisen alkuun -- mutta silloin tapetille nousevat naapurit. Hyvällä säkällä saa kivat naapurit, huonolla jotain muuta... Parhaimmillaan naapuri on hyvä ystävä, jonka kanssa vahditaan toistemme taloja poissaollessa, lainataan työkaluja, raja-aidan leikkaamisesta päästään helposti sopuun ja lapsetkin leikkivät kivasti yhdessä. Kaupunki- ja taajama-alueilla tonttikoot ovat varsin pieniä ja naapuri ihan vieressä. Tätä viimeisen kuvan naapurifiilistä saa Suomessa onneksi vielä hakea -- kuva on Vegasista ja on meinaan meikäläisten kaavoitusinsinööreillä tästä oppimista ;)

Uusia lukijoitakin oli tullut sitten viime kerran. Tervetuloa mukaan!

Kivaa keväistä viikkoa!
Kuvat lainattu netistä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★