Meillä syötiin eilen itsetehtyjä hamppareita. Mmmmmm, mitä herkkua!
Sämpylät ostan kaupasta, mutta pihvit ja täytteet teen aina itse. Kaksi nirsointa ei halua pihveihinsä sipulia, siispä paistan heidän pihvinsä ensin ja lisään vasta sitten pihvitaikinaan sipulin. Mun mielestä pihvit ovat parhaimmillaan täyslihaisina eli en "jatka" taikinaa kananmunalla enkä korppujauholla. Sopii siten myös allergiaperheeseen.
Tällä kertaa taikinaa oli 1,4 kg, josta tuli 14 ohutta hampurilaispihviä (sämpylöitä oli 12 kpl). Mausteeksi valkosipulia, mustapippuria, grillimaustesekoitusta ja ripaus suolaa. Paistoin pihvit kahdella pannulla ja käytin halkaistut sämpylänpuolikkaat nopeasti uunissa.
Hyviä hampurilaisen täytteitä ovat esim. rapea salaatti, tomaatti, sipulirenkaat, suolakurkku, ananas ym. Jos haluaa keventää, voi jättää hampurilaisesta "kannen" syömättä eli syödä vain puolikkaan sämpylän. Vähärasvainen jauheliha, kasvikset ja kevytmajoneesi eivät hurjasti lihota. Ja majon voi jättää halutessaan pois. Kyytipojaksi colaa.
Herkulliselle näyttää - nam! Tehtiin kans ite tässä pari viikkoa sitten, käytettiin karppisämpylöitä. ;)
VastaaPoistaOletko koittanut pihvi/lihapullataikinaan sipulin laittaa raastinraudalla oikein pieneksi - tulee niin mehukastakin lihapullista ja pihveistä, samoin murekkeesta! Ja ei pienet hoksaa että siellä on sitä sipulia. ;) Ja on nopeeta ku ei tarvi pilkkoa. :D
Kiitti vinkeistä. Pitäiskin tosiaan kokeilla noita karppisämpylöitä ;) Ja raastettua sipulia. Äitini laittoi lihapullataikinaan raastettuja tatteja (tai ainakin pieniksi pilkottuja), kun olin pieni ja kertoi vasta kun olimme syöneet, että söitte muuten sieniä! Muistan sen vieläkin... Auts. Siksi en kauheesti viitsi huijata omia muksuja ruuan ainesosilla. Sipuli on ihan helppo lisätä taikinaan, kun on ensiksi pyöritellyt siitä muutaman piffin ilman sipulia. Ja sipulihan on niiiiiiin hyvää! Voisin haukata sitä sellaisenaan ;)
PoistaKylläpä onkin herkullisen näköisiä!
VastaaPoistaKiitos ihanainen AnniK.
PoistaNamnam! Meillä on tänään koko perheen voimin pitsa- ja saunailta. Vieraita odotellessa...
VastaaPoistaOijoi. Kuulostaa hyvältä! Mukavaa sunnuntaita :)
PoistaNo nyt rupes kuola valumaan...... :P Hyvältä näyttää!
VastaaPoistaKiitos Tinttara. Pyyhi vaan kuolas ja hae säkin hampurilaissämpyjä kaupasta ;)
PoistaNoi on niin hyviä. Me tehdään noita aina kesällä grillissä ja kiva kun saa sitä ihanaa grillin makua vielä tuohon, niin täydellinen hamppari on valmis. Täytyiskin nyt talvisaikaankin tehdä noita, mutta jotenkin on tehty niitä aina vain grillikaudella. Mukavat viikonlopun jatkot!
VastaaPoistaGrillissä niistä tuleekin maailman parhaita! Kesää odotellessa siis ;)
PoistaIhanaa sunnuntaita teille!