INSTAGRAM

Keittiö on kodin sydän


Meillä on Puustelli-keittiö. Jos nyt saisin hankkia uudet keittiökaapit, ne tuskin olisivat tällaiset, saati edes Puustellit. Rakentaessamme, vuonna 2005, sisustusmakuni oli paljon rustiikimpi kuin nykyisin. Siksi keittiön kaapitkin ovat vaalean kermaiset beiget ja kalusterungot pähkinää. Mustasta kivitasosta tykkään kuitenkin edelleen. Se on ollut käytännöllinen, helppohoitoinen ja ehdottomasti hintansa väärtti! Keittiö on kooltaan noin 18,5 neliötä ja suurelta osin avointa tilaa olohuoneen kanssa. Keittiöstä on pääsy 11 neliöiseen kodinhoitohuoneeseen, jonka säilytyskalusteet on myös hankittu Puustellilta. Kodinhoitohuonettahan nimitettiin aiemmin yleisesti apukeittiöksi, nyttemmin sen funktio monessa perheessä on vaatehuoltotila - ja siihen tarkoitukseen useimmiten ihan liian ahdas. Viime syksynä keksimme vaihtaa keittiöön uudet tapetit. Entiset vinyylipintaiset tapetit olivat pestävät ja kestävät, siis aivan lapsiperheen unelma, mutta me kaipasimme tilalle vaaleaa ja kodikasta, ehkä pikkuruutua. Silmä oli kyllästynyt entisiin. Pitkän kiertelyn jälkeen uudet tapetit löytyivät yllättäin oman rautakaupan hyllystä, Estan uutuusmallistosta. Liisteri vaan seinään ja tapettivuota perään. Helppoja nämä nykypäivän non-wovenit - kunhan vaan saa entiset ensin seinästä irti.

---
Muistan raksa-aikana 2004, kun ostimme nämä (nyt jo entiset) tapetit ja saman sarjan lehmä-boordin, kuinka onnellinen olinkaan. Mieskin, ihme kyllä, suostui jo silloin näihin, vaikka maalaistalossa kasvaneena onkin nähnyt kaiken mahdollisen karjanpitoon liittyvän livenä. Itselleni nämä boordit edustivat, ja edustavat yhä, maalaisromantiikkaa hehkeimmillään.
Keittiö ennen muutosta

Keittiö muutoksen jälkeen

Tapettien tilalle vaihdoimme yhtään empimättä beige/valkoista pikkuruutua. Jo parin vuodan liimaamisen jälkeen keittiö rupesi näyttämään vaaleammalta ja valoisammalta. Ja hassua, mutta keittiökaapitkin näyttivät uuden tapetin myötä uuden värisiltä, enemmän kermatoffeelta. Myös se, että tuo raskas boordi puuttuu katon rajasta, saa keittiön näyttämään suuremmalta ja korkeammalta. Näissä jälkeen-kuvissa keittiö on vielä jouluverhoissaan ym. Ja tavaraa on karsittu pois tarkoituksella, kun on ollut taloesittelyjä - ei meillä aina näin siistiä ole ;)
Tästä melko viattomasta keittiön tapettien vaihdosta alkoi viime syksynä meillä -05 rakennetun kodin alakerran isompi stailaus, vaikkemme niin alunperin tarkoittaneetkaan. Nimittäin kun keittiö sai uudet vaaleammat tapetit, myös olkkari rupesi näyttämään nuhjuiselta. Pariovien vaihto siellä taas johti olohuoneen jatkeena olevan vierashuoneenkin uudelleen tapetoimiseen ;) Remonteilla on tapana paisua. Niinpä. Lopputulokseen olemme kuitenkin tyytyväisiä - ja sehän on pääasia.5 kommenttia

 1. Ihana tuli tuosta teidän keittiöstä.
  Haluan tuon saman tapetin oliko kallis ja paljonko teillä meni sitä.
  Tiina

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) Meidän keittiöömme riitti mainiosti kolme rullaa, sillä pikkuruudusta ei tule hukkaa nimeksikään. Keittiössämme on vain yksi ehjä seinä, joka veti noin 2 rullaa ja loput olikin kaapistojen päällä, jotka sai kätsysti tehtyä rullan jämäpaloista. Hintaa rautakaupassa oli muistaakseni noin 30 eur/rulla. Tapetti on paksua ja helppoa laittaa! Perhesopukin säilyi hyvin tapetoinnin aikana ;)

  VastaaPoista
 3. ESTA HOME, Non-woven
  (viininpunainen etiketti). Kuviokohdistus -> 0.
  Rullassa 10,05 m.
  Leveys 53 cm.
  Liisteri seinään, ei tapettiin.

  Oli ainakin meidän rautakaupassamme ihan hyllytavaraa.

  Tapetointi-iloa!

  VastaaPoista
 4. Itse olen ollut samoissa hommissa, boordit pois, pois!!!
  No nyt on urakka tehty ja ei ole enää kuin kodarissa, sinne saa jäädäkkin, on ihan ok... sekä pikkuneidin huoneessa jonne myös sopii.
  Ihme juttu että niitä piti rakennusaikana survoa ihan joka huoneeseen, no... se oli silloin se! :)

  VastaaPoista
 5. Ihana uusi tapetti. Itse olen myös ihan ruutufriikki. Kodinhoitohuoneeseen tuli juuri kelta-valkoruutua ja kuistille harmaa-valkoista. Kun 10 vuotta sitten tehtiin remontti ostamaamme vanhaan taloon, pyysin myös keittiötarjouksen Puustellilta. Meillä tulikin käymään nätti, nuori ja hyvälle tuoksuva myyjäpoika :) Tarjousta vaan ei koskaan tullut. Lieköhän pelästynyt remontti-lookiani :o Kaapit otin silloin PK-keittiöstä ja olen ollut huipputyytyväinen valkoisiin kalusteisiin, tasot puuta. Nyt olisi edessä sama urakka, tapetointi. Tapetit on vielä hakusessa, josko sitä ruutua ..

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★ Anonyyminä ei valitettavasti voi kommentoida ollenkaan.