Sisustus & lifestyle since 2009

Search

KESÄN MAUT TALTEEN- Orthex lähetti pirteäkantisia pakasterasioita, joihin on ilo säilöä kesän maut tulevan talven varalle.

Mansikanpoiminta on mukavaa puuhaa, johon voi ottaa myös lapset mukaan! Mansikkaa on vielä runsaasti poimittavissa ainakin täällä Pirkanmaan seudulla. Marjat ovat tänä vuonna pääosin melko pieniä, mutta maukkaita. 


Kätevät kannelliset säilöntäsangot myös Orthex

Poimimme tyttöjen kanssa torstaina Yrjölän marjatilalta muutaman kilon Polkaa, sillä se on minusta hyvä pakkasmarja. Rippijuhlien alla ostin lisäksi 5 kg laatikollisen Honey lajiketta, josta suuri osa meni  parempiin suihin + tarjoiluihin, mutta jokunen pääsi pakkaseenkin asti. 

- Tykkään eritoten tuosta Orthexin 3 dl pakasterasiakoosta, kun talviaamuna tekee mieli laittaa puuron päälle mansikkaa, niin siinä on muutamalle puuronsyöjälle just sopiva määrä kohmeisia marjoja.


Mustikat ovat vielä metsässä, jokohan niitä kohta kävisi katselemassa.. Ootteko te jo käyneet? Vadelmasato kypsyy tänä vuonna ainakin täällä Pirkanmaan tiloilla vasta elokuussa, joten niitä täytyy sitten käydä vielä poimimassa myöhemmin pakastimeen. 

- Ja kyllähän tämä elokuu on vielä vahvasti kesäkuukausi, eiks vaan?Orthex pakasterasiat ja marjaämpärit saatu blogin kautta. Sally kiittää!

7 kommenttia

 1. Mustikkaa on tullut kerättyä jo, tänään Yrjölästä kerättiin pari litraa vadelmia ihan herkutteluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mekin poimittiin litra vattuja naposteltavaksi, mutta ensi viikon lopulla sitten toivon mukaan lisää!

   Poista
 2. Mustikkaa poimin vain muutaman desin. Keskityn villivadelmaan, jonka sato on runsas tänä vuonna. Tänään keräsin pari litraa vadelmaa parinsadan metrin päässä kotiovelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Waude! Parinsadan metrin päästä kotiovelta! Siis Helsingissä? Olispa täälläkin tommoiset apajat.. ;DD Onneksi ainakin tuolla Yrjölän marjatilalla Hämeenkyrössä vadelmapensaita riittää silmän kantamattomiin!

   Poista
 3. Mustikoita pakastettu eilen 12 kg.
  - minna-liisa -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh! Ootpa ollut ahkera! ♥ Kävitkö itse poimimassakin?

   Poista
 4. Tänään poikettiin kans tuolla kaffeella ja jätskillä, oli kyllä kesän paras jädeannos, mansikkasorbettia, tilan omista mansikoista arvaan..Ja maisemat ja pihapiirin eläimet kruunasivat maukkaan kokemuksen. Kyllä maalla on mukavaa! :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★