Sisustus & lifestyle since 2009

Search

HELPPO MUSTIKKAPIIRAKKA


Elämässä tulee eteen monenlaisia vastoinkäymisiä ja epäonnistumisen tunteita. Eilen oli taas yksi sellainen päivä. Kyseessä ei mitään sen vakavampaa, työjuttuja vaan, mutta kismittää kuitenkin, sillä olin niin toivonut vaihteeksi onnistumisiakin.

- Puoli vuotta ilman työtä pistää monta asiaa uusiksi ja annan kohta vaikka toisen munuaiseni, jos vaan pääsen töihin! 

En viitsi edes sanoa, kuinka monta kymmentä työhakemusta olen tämän kevään ja kesän aikana lähettänyt. Työnhakutaidoissa ei siis ole puutteita, mutta nuoremmat ja kokeneemmat vaan ajavat edelle. Blääh. Mutta mulla on neljä ihanaa lasta ja olenpahan kerrankin ehtinyt leipoa sydämeni kyllyydestä, hoidella kaikki keskeneräiset ja tekemättömät hommat pois päiväjärjestyksestä, siivota jopa kaapitkin, ja on ollut aivan mahtavaa olla 100% läsnä lasten arjessa koko pitkä kesä. Keväällä tuli siivottua myös mieli ja facebook turhasta painolastista, suosittelen jokaiselle samaa! Ei pidä vetää perässään turhaa kuormaa, jonka menneisyys on sinne latonut, ei liioin ihmisiä, joiden kanssa ei ole enää mitään yhteistä. Sellainen elämä on hirvittävän raskasta ja kuluttavaa, kun pitää tasapainoilla oman jaksamisen äärirajoilla. 



- Jos voisin toivoa, niin epäonnistumiset ja vastoinkäymiset saisivat mun osalta nyt olla tässä. 

Tämä alkuvuosi on nimittäin ollut aikamoinen mankeli. Sitä ei (onneksi) etukäteen tiedä, kuinka kova luu sitä lopulta onkaan, ennenkuin joutuu tällaiseen prässiin. Kaikkien vastoinkäymisten keskellä koin hetken jopa olevani onnekas, kun sain kilpirauhasleikkauksen jälkeen puhtaat paperit, mutta kaduin hehkutustani jo muutaman viikon kuluttua, kun rakas ystäväni menehtyi lyhyessä ajassa salakavalaan syöpään. Hänellä oli jo talvella aavistus, ettei taida nähdä tätä kesää, ja miten oikeassa hän olikaan (voiko sellaisen aavistaa..?). Nyt hänen on onneksi hyvä olla, tähtenä tuolla suuressa äärettömyydessä.  Lepää rauhassa J. ♥ 

Kyllähän elämän rajallisuus viimeistään pysäyttää ja pistää miettimään, että mitä sitä oikein itse haluaa omalta elämältään. Että haluaako mieleisen työn vai yleensäkin vaan työtä? Ja voisiko sitä elää yksinkertaisemmin, mutta jollain tapaa laadukkaampaa elämää? Ja pitääkö koko ajan suorittaa ja juosta unelmien perässä ja haluta enemmän ja enemmän? Pohjimmiltaanhan sitä haluaa keskittyä rakkaimpiinsa ja jättää epäoleelliset asiat omaan arvoonsa. Minä ainakin. 




- Niinpä leivoin tänään mustikkapiirakkaa! Pohjana tällä kertaa helppo pyöreä piirakkapohja kaupan pakastealtaasta.

Orthex lähetti heinäkuussa pakasterasioita ja mukana oli myös kivat irtopohjapiirakkavuoka + piirakkalapio. Tarttumaton vuoka on siitä kätevä, että marjapiirakastakin saa todella juhlavan, kun sen voi helposti irrottaa ja asettaa tarjolle vaikka kakkutarjottimelle. Aivan loistava idea! Hyvä ruoka, parempi mieli  - ja toimii joka kerta! 



Orthex Gastromax piirakkavuoka + lapio saatu blogin kautta. Sally kiittää!

24 kommenttia

  1. Johan tuossa yhdelle vuodelle on enemmän kuin tarpeeksi :( Voimia ja virtaa työnhakuun, kyllä se vielä jostain tärppää! (Nimim. Samassa veneessä ja kyllä on usko välillä koetuksella...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - ja samoin sinnekin tsemppiä työnhakuun! Näin 40+ ikäisenä sitä vaan taitaa olla jo vähän 'vanha' kun nuoret (ja nätit) ajaa koko ajan ohi! Vaikka mun mielestä mä olen JUST SOPIVAN IKÄINEN! ;DD

      Poista
  2. Miten ajattelin että olet töissä. Miten väärin sitä voikaan "luulla". Tsemppiä työnhakuun ja sinullahan on mahdollisuudet vaikka mihin, taitava kun olet monella saralla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, no kiitos, kyllä olit varmaan ihmeissäsi!! Meillä oli töissä yt:t ja mun työt loppui tammikuussa :/ Nyt rupee tuntuun, että sais jo jotain uutta duunia löytyä, kun kaikki hehkuttaa töihin paluutaan loman jälkeen ja kohta koululaisetkin ovat taas ahertamassa.

      Poista
  3. Kyllä mustikkapiirakka kermaviiliin tehtynä on ihan parasta! Pitää varmaan viikonloppuna tehdä vaihteeksi tällä ohjeella piirakka, helppoa ja hyvää. Tulin eka kertaa blogiisi, taidan jäädä lukijaksi :) Tsemppiä työnhakuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja tervetuloa lukijaksi Jassuntassu! ♥ Mä sekoitan aina purkilliseen kermaviiliä yhden munan, 1 tl vaniljasokeria + ripauksen sokeria. Tuoreet mustikat ovat niin hyviä, etten suotta laita niihin sokeria. Vain hieman perunajauhoja sitomaan ylimääräistä kosteutta ;D

      Poista
  4. Voimahali täältä ❤️
    Kyllä sua onnistaa vielä, uskon niin!
    Katsotaan lähipäivinä iltaa, kun nähdään. Arboretumissa olis 🌹 kauneimmillaan nyt.
    Eiköhän mennä sinne maailmaa parantamaan 😘

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kamu, niin mäkin uskon, mutta välillä on näitä päiviä, kun se usko meinaa loppua :/

      Koulut alkaa täällä tiistaina 11.8. Olis kyllä huippua nähdä pitkästä aikaa!

      Poista
  5. Osanotto ystäväsi pois menon johdosta! Elämä on aikaraadollista jayllätyksiä täynnä. Toivotaan onnea työnhakuusi !
    Olet osallistuva ja aikaansaava ihminen, niin sinun taidollesi on varmasti työelämässä käyttöä.
    Mustikkapiirakka kermaviilillä on ehdottomasti mun mieleen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista sanoistasi Hanne. ♥ Aina sanotaan, että kyllä töitä tekevälle löytyy, mutta kyllä se taitaa enemmänkin olla niin, että nykypäivänä töihin pääsee suhteilla.. Tai sit mä vaan oon noitten rekryfirmojen mielestä vanha!

      Poista
  6. Voi ei, mitä kaikkea sun vuoteen on mahtunut :( Mutta onneksi suunta on ylöspäin ja pärjäät varmana <3 Ja varmana löydät vielä työn vaikka ajat onkin haasteelliset. Vaikka itse oonkin suhteellisen nuori niin arvostan työpaikalla suuresti itseäni vanhempia, koska sitä erilaista korvaamatonta tieto-taitoa on paljon. :)

    Meille kans syntyi pieni poika ja 1,5viikkoa sen jälkeen mun isoäiti menehtyi ja tuli vielä muitakin kuolemantapauksia samaan rytinään :( Mutta onneksi nyt jo elämä alkaa näyttään valoisammalta ja ehtii keskittyä rakkaimpiin.

    Toivottavasti törmättäis jossain niin näkisit meidän pikku E:nkin :) Oon ihan hullaantunut, en tiennyt että pienet pojat vie äidin sydämen näin täysin <3

    Kivaa alkavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi tiedätkö, just yks päivä ajattelin, että mitähän teille kuuluu! Kiva, kun kerroit kuulumisia. Voimaa ja valoa sinne vauva-arkeen!

      Meillä on 3 tyttöä ja 1 poika ja tiedän just, mitä tarkoitat.. ♥ Kauhulla ajattelen, kun joku tyttö joskus yrittää viedä poikamme sydämen. Olen varmasti kauhujen anoppi, sillä poikamme ansaitsee vain parasta ;DD

      Poista
  7. En tiedä mieten, mutta siitä olen varma, että ihminen aavistaa, kun päivät alkavat olla lopuillaan.
    Vajaa vuosi sitten kuollut Äitini♥, tuntui aavistavan lähtönsä. Olin heillä tostaina ja Äiti puhui niin kauniista miten onnellinen on, kun käyn heitä auttamassa ja miten olen hyvä tyttö.
    Perjantaina Äiti putosi portaat ja muutaman tunnin päästä vaipui tiedottamoksi....kaksi viikkoa siitä hän kuoli.
    Voimia sinulle koettelemuksiin♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kun jaoit kokemuksesi. Kukaan meistä ei tiedä päiviensä määrää, mutta uskon myös, että jotenkin sen lähdön hetken lähestymisen taitaa aavistaa..

      Iloa ja valoa alkavaan syksyyn Irmastiina!

      Poista
  8. Monta kertaa vieläkin ajattelen, että tämä ja tuo juttu täytyy kertoa ystävälleni, vaikka hän menehtyi jo viisi vuotta sitten. Alkuun surin kovasti, nyt muistelen ilolla ystävyyttämme. Viime talvena menetimme ystävämme ja hieman myöhemmin isäni kuoli. Elämä tuo myös raskaita aikoja.

    Tsemppiä työnhakuun, kaltaisellesi tekevälle naiselle löytyy töitä ennemmin tai myöhemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aallonkorkeus vaihtelee juu, ja välillä on peilityyntä ja sitten jo myrskyää ja pitää osata luovia karikoissa.

      Toivon, että syksy tuo tullessaan monenlaista kivaa uutta juttua!

      Poista
  9. Täältä kun matkan päästä katselen, niin jotenkin aina ajattelen sut yrittäjänä. Jostain syystä mulla on sellainen harhaluulo :)

    Niin sitä myllää oman elämänsä syövereissä ja sitten tapahtuu jotain, joka asettas uuteen perspektiiviin.

    Mun pitää etsiä tuollainen irtoreuna piirakkavuoka! Aivan mahtava.

    Ja se "kyllä" on lähempänä kuin koskaan aiemmin, usko pois. Ellet ryhdy yksityisyrittäjäksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johanna, sä oot kyllä tarkkasilmäinen! Mäkin nimittäin olen aina nähnyt itseni yrittäjänä ;D Sisäinen yrittäjyyden palo on vahva, mutta toistaiseksi ajat ovat vielä sellaiset, että yksityisyrittäjyys saa vielä odottaa. Sisäistä paloa voi onneksi toteuttaa myös vieraan palveluksessa, olemalla 'sisäinen yrittäjä' eli luotsaamalla omaa työtään yrittäjämäisesti kehittämällä niin itseään kuin työnkuvaakin työnantajayrityksen hyväksi.

      Ihanaa alkanutta elokuuta! Meillä koulut alkavat tiistaina 11.8.

      Poista
  10. Mietinkin tässä taannoin mitä mahtaa kuulua työrintamallesi ja ikävä kuulla ettei vielä ole onnistunut. Mutta luulisi myötätuulten tarttuvan purjeisiisi ja tuovan positiivisia uutisia. Minusta on ollut kiva seurata maanläheistä ja elämänmyönteistä blogiasi ja muutamia ruoka-ohjeitasi olen innolla myös hyödyntänyt. Kiitos ja myötätuulia;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista sanoistasi! Ennemmin tai myöhemmin tärppää varmasti, mutta näin kesälomakauden päätyttyä kun yllättävän moni marisee töihin paluun ankeutta, niin mä vaihtaisin ilomielin osia jos vaan pääsisin töihin! Mutta ehkä tämänkin 'tarkoitus' on antaa perspektiiviä asioihin ja motivoida työnhakuun. Vaikeudet pitää aina yrittää kääntää voitoksi.

      Myötätuulta myös sinun syksyysi! On ilo kuulla, että tykkäät lukea blogiani. ♥

      Poista
  11. Hei,
    Otan osaa ystäväsi poismenosta :(

    Tiedän niin mitä tuo työttömyys on, kahdella korkeakoulututkinnolla ja liki kaksi vuotta sain olla työttömänä ennen kuin pääsin tähän vajaa vuoden kestävään työsuhteeseen. Tiukassa on työt, ja kyse ei aina oikeasti ole iästä vaikka
    sitä itse luulee kuvittelevansa että se niin on. Nuo kaksi vuotta pakottivat minut miettimään elämää uudestaan, ja aloitin maisteriopinnot ja luin kuin hullu vuoden. Yllätin jopa itseni omalla älykkyydelläni. Nyt olen puolitiessä kohti unelmieni ammattia, mutta jotta nuo vuodet eivät olisi olleet liian helppoja niin hetki sitten pätkähti avioero, monen ystävän menetys, kaikki vietiin alta.
    Yhden asian voin sinulle luvata, kun jostain luopuu niin jotain tulee tilalle. Universumi täyttää aina tyhjiön, hetken siinä ehkä joutuu kellumaan, mutta se tyhjiö täyttyy, usko pois. Minäkin sain kaksi uutta sydänystävää tilalle kun pistin kymmenen huonoa pois. Sitten pääsin tähän nelkytplussiin, ja se antaa minulle niin paljon.
    Niin tykkään saivarrella tällä, asioilla on tapana järjestyä (se kuinka hyvin itse jaksan siihen uskoa vaihtelee päivästä toiseen ;)
    Sinulle oli kuule lottovoitto että jäit työttömäksi, et vain vielä tiedä sitä.
    Ihanaa viikonloppua

    Mirka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista ja tsemppaavasta viestistäsi. On upeaa kuulla tarinasi, sillä minäkin uskon kaaosteoriaan! Elämässä se on toteutunut ja hämmästyttänyt monet kerrat, kuinka asiat lopulta löytävät paikkansa ja asettuvat itse asiassa paremmin kuin mitä itse olisi osannut koskaan unelmoida! Mutta huonoina hetkinä sitä lannistuu ja unohtaa, että asioilla on tarkoitus, myös niillä kurjilla jutuilla, kunnes tajuaa, että hyväksymällä 'huonotkin päivät', elämä syvenee ja tulee lopulta rikkaammaksi!

      Mä olen aina ollut oman polkuni kulkija, se joka valitsee mieluummin umpihangen valmiiksi auratun tien sijaan. Näillä Tommy Tabermanin viisailla sanoilla haluan toivottaa sulle Mirka mitä ihaninta syksyä:

      "Jotka tulevat suorinta tietä
      saapuvat tyhjin taskuin.
      Jotka ovat kolunneet kaikki polut,
      tulevat säihkyvin silmin,
      polvet ruvella,
      outoja hedelmiä hauraassa säkissään.
      Niin se ystäväni on, niin se on,
      että eksymättä
      et löydä perille."

      Poista
  12. Paljon sinua on koeteltu, mutta jaksanut olet! Voimia ja onnea työnhakuun, se sinun tuleva työpaikkasi ei ole vielä auki, siinä on toinen, odota vielä vähän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marja. Mutkikkaat ovat kohtalon polut.. Tänään kävin työhaastattelussa, joka olis niin mun paikka, mutta nyt vaan kärsivällisesti odotellaan, mitä tuleman pitää ;D

      Poista

Kommenttien valvonta on otettu käyttöön, joten kirjoittamasi teksti ei välttämättä tule heti näkyviin. ★